МАЙ-ско бебче с глас се смее, първо зъбче се белее

• 12 066
  • 299
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, мами и бебчовци. Извинявайте, че не пиша често, ама и ние вече седмица бяхме в отбора на киселчочковците. Следя с голям интерес темичката, но почти постоянно съм с Компания пред компа и възможностите затова са ми ограничени да четене. Ей, първия зъб го извадихме сякаш по - безпроблемно (или защото не очаквах, не знам). Но другарчето му.... #Crazy Днес сутринта вече изникна  Simple Smile Венчето на бебка беше подуто и зачервено, явно доста я болеше, защото тя си е кротичка, но последните дни голямо мрънкане. Докторката ни препоръча Хамомила, дадох й (какво ви е мнението). Освен това замръзявам навлажнена кърпичка, навита като пуричка и докосвам за секунди местенцето. Ох, пожелавам ви неусетно изникване на зъбчетата. Ние вече сме от двузъбковците.
На болничките мами и бебчовци от сърце желая бързо и леко оздравяване, разбирам ви и знам колко е трудно  Hug
Поради технически причини още не съм ви се похвалила със снимки (че компа ни е Голям ветеран ).....
Айде, че това ми беше то свободното време... Целувки.

# 271
  • Варна
Здравейте.  Аз дремнах един час с Криси и сега вече ми е по-добре.Благодаря Мимозка  за подкрепатаsmile3503 Гадно е да си болен. На всичко отгоре днес се вкиснах, защото ходихме преди обяд на консултация и се оказа, че Кристиян е наддал само 150гр. за един месец. То бива намаляла кърма ама чак пък толкова малко ....Дръпнах му един рев в колата  newsm45, че нали хормоните ми още бушуват. Като се поосвестих се взех в ръце и купих овесени ядки и Рицинус. А малкия ще почва вече пюретата, няма спор. Купих ябълка на Хип и дадох 2-3 лъжички. Доста добре го понесе, нямаше и грам навън. Явно е било готово детето за хапване. Можете вече да пишете и нас в отбора на захранващите се  eat А мъжа ми се радва и каза да захранвам по-бързо, че да има компания за ракийката и салатката  Joy
Виф, и аз се позачудих, като прочетох за зъбчето и нали все изоставам с четенето, реших че не съм прочела правилно и щях да ви честитя. Нищо, стават грешки. А Макси май се чувства вече "голям" за мляко и иска кюфтета  cook Това на шега, дано това е било само моментно и пак си заобичате шишето  Misc Baby Bottle
Крейзи, стискам палци Лео да си вземе бележка за вчера и да не натъжава повече мама с отказа от пюренце.  А тея моркови...четох някъде, че много деца не ги харесват. А ти пробва ли да го размесиш с малко кърма? Като усети познатия вкус може и да прояде.
Уна, честито за апартамента! Дано всичко мине безпроблемно и скоро да показваш снимки как сте се наредили в новия дом.
"Обедната" ми почивка свърши, че бебчо се събуди. Лек ден и спокойна нощ от нас!

# 272
Анита-споко кърмачетата наддават скокообразно.Това не е критерий,пък и може да не са го претеглили както трябва .Щом той е спокоен и доволен ,памперсите мокри и пълни- значи всичко е ОК.Пък и като му видях бузките/щото само тях видях  Wink/ въобще не изглеждаше на бебе дето е наддало само 150 гр. пък ти като искаш почвай с пюрета ,ама не се притеснявай! Peace
УНА -честито ви жилище!много хубави моменти да имате в него! Чакам да пишеш на лични!  bouquet

# 273
  • София
да се разпиша и аз от името на бебка Миа Simple Smile  Flutter

пораснали сме 500 гр и сме си удвоили теглото, което е супер, като се има предвид, че нямаме още 6 м., когато това се очаква. и сме 63 см, както каза доки, идеално, дори каза да почвам с жълтък, ако искам, но ще изчакам да почнем от 6 м, та едно по едно Simple Smile добра си ни е док. не се оплаквам!

болните да се оправят по - скоро!

пс. кате, чакаме снимкииии Simple Smile (аз нали съм един фотоман  Embarassed)

приятна вечер!    и една снимка с пожелания за хубаво настроение, въпреки студа bouquet

(Миа с леля й)

Последна редакция: вт, 31 окт 2006, 17:41 от vaniliaice

# 274
Уна,честит ви дом!Да е пълен с любов и топлина,детски смях/поне на две/ и щастливи моменти!/все се чудя дали ти казах колко бях впечатлена от вашата сватба?направо сте страхотни!!!/
Валенце,честито ти второ зъбче!Да ти е здравичко и беличко.Все се каня да те питам,малка мама,колко часа се роди малката?
Виф,ами освен да смесваш яко пюренцата с мляко?Да са малко по-течни...
Анита,Елла е на ам и малко и поотслабнаха крачетата напоследък.Не е от кърмата според мен,ами те стават много по-подвижни и губят повече калории.Я само погледни за какво въртене,хилене и любопитство става въпрос!
Благодаря,мами за съветите.Вчера бях много напушена.Аз съм една глупава жена,която няма нищо против да върши почти всичко сама,ама да бъде оценявана.А вместо това получавам реплики от рода на:ти си по цял ден вкъщи,много ти е хубаво на теб.Не че не е така-прекарвам цял ден с нея,а това си е привилегия за мен.Тя е кротко бебе,но вчера беше толкова мрънкаща,че ми идеше да хвана оная ракета на Пеизи.
Много съжалявам,че така се будят някои бебоци.Съчувствам ви искрено.Аз трябва да съм голяма щастливка явно...Защо не пробвате/то сигурно сте де,ама аз да си кажа/ да има давате млякото от бутилка вечер/кърмещите/.А ако ги оставите да помрънкат известно време като се събудят?Дали не ставате веднага понякога и не има давате възможност да се успокоят сами?Знам,че си има просто такива дечица,дано по-бързо мине.Пеизи,колко спи Ради през деня?Елла беше точно така първите 2 месеца и се оказа,че не е спяла достатъчно и затова е била нервна.Не искаше да спи обаче и още по-зле.Пробваи да прекараш цял ден навън,за да спи в количката и виж дали след няколко такива дни не се е научил да спи през деня повечко.Освен това излизаи всеки ден.Поне при нас това е основно изискване за добро поведение.Дано не си опитала вече и това да помогне.
Днес ми е жал за Петър.Тои ми се обажда по няколко пъти на ден и винаги е толкова  мил!Просто не знам защо се караме вечер? newsm78 Почна нова работа,уж повече пари,по-добра.А има един кретен дето му прави проблеми.Петър е много съвестен,върши си работата и оня се заяжда просто за спорта.Сигурно е много стресиран,а и кара по 2 часа мин на ден до там и обратно.Довечера съм решила да го поглезя с някоя вкусотия,то се видя.
Кабранска,да изясня аз позициите.Ние се бяхме заплеснали по Ивко на НДВ/то се вижда защо,тои още по-красив станал,пу/.Ама те изчезнаха от хоризонта и ние залюбихме вас.Тази нощ те сънувах.Една мама от форума/не помня коя/ си беше купила къща и не знаеше какви цветове да избере за стаите/.И ти веданага и каза,че си ходила да береш красиви цветя  в много цветове/да си имам и обяснението/ и ще и пратиш снимка да избере.И аз се шашнах-как така на всеки веднага помагаш и намираш разрешение на проблема!Мисля,че ще ти се случи нещо много хубаво,цветята бяха прекрасни.Когато раждах/на 24/ мама цял ден е садила цветя без да знае за мен.А на 25/когато се роди Елла/ за първи път е цъфнало любимото и цвете.Виждаш ли!
Мимозке,еи сега ще кача обувките,то фукнята как ще пропусне

# 275
 smile3533Кабранска чули какво каза Ирка а???Ние сме първиииии.Айде да не се караме Елла ще има две гаджета(ще си ги сменя)Стиска ме ли си ръцете а??? smile3508

Искам да благодаря на всички за комплиментите за Ивето,а иначе за тези дето се интересуват кракът ми се оправи,сега съм пушка newsm44

# 276
Виф и Вики не иска  да яде мляко от време на време, но  слагам лъжичка две плодово пюре в млякото и си го изпива всичкото.
Успех

# 277
Имам едно питане към захранилите вече мами..като станахме на 5 месеца захраних със зеленчуци и заместих обедното хранене, другите 4 хранения са си кърма, сега като стане на 6 мога ли да заместя храненето в 5 с плодово пюре?
Pepsun, и аз замествам обедното кърмене със зеленчуково пюре, но докторката ми каза плодовите да продължа да ги давам между храненията. Вечер давам оризово-царевична каша, уж да засища и да не се буди бебето през нощта за ядене, ама нещо не минава номерът засега.
Аз напоследък давам пюрета Хаме (Hame), вкуснички са, само заленчуковото с броколи го намирам за ужасно. Бебо хапна малко, утре ще видим дали ще дояде бурканчето.
Като чета за болните майчета ми се свива сърцето. Оздравявайте, ей! Като съдя по моето, децата вече искат толкова много внимание, че незнам какво бих правила, ако съм болна.
Ние утре сутринта трябва да ходим да вземат кръв на Венци и като знам каква е лудница пред лабораторията направо не ми се мисли. И това студено времееее.... Днес, докато се разхождахме, ми стана страшно мъчно за лятото  Cry .

# 278
Да се оплача и аз на свой ред -
Марти ме побърква - само мрънка и приплаква... Главата ми е 16-ти номер...

Ама много му се събра на горкото днес:
- биха му противохепатитната ваксина в крачето;
- взеха му кръв от пръстчето;
- зъбките го тормозят,
на всичкото отгоре пак не е акал от вчера и само пръцка и се напъва, ама нищо не излиза, сигурно и коремчето го боли...

Пораснали сме цели 4см. сега сме 70 см и 800 гр. - станали сме 8 400кг. Доктора пак каза, че това е много, трябвало само 400-500 гр да качим...
Казах му че всяко дете си е индивидуално и Марти се чувства добре...  Mr. Green Пита ме за жълтъка, казах му, че няма да му давам сега... а по-късно. Обясни ми, че жълтъка се давал заради витамин Д, и че ако не го давам ще ми увеличи капките Вигантол... Казах му да излязат резултатите и тогава, ако има нужда ще го започна...  Mr. Green  smile3515 Пустия му жълтък...
Само урина не можахме да дадем, че нещо съм объркала колектора и се беше изляла, ама утре сутринта ще занеса...
Днес няма да го къпем, след малко ще го нахраня и лягаме...

Малеее, тази Елла не можем да я разделим, има една приказка - Двама се карат трети печели - намеквам, че ние трети се кандидатирахме...[/size]  Laughing  smile3533

Днес и аз започнах да му правя по-редки пюренцата, да не се запича уж....
Извинете ме - пак се увляках...

Спокойна вечер!!!

# 279
.. #2gunfire #2gunfire #2gunfireпиша за трети път,ако не стане...ще се пробвам пак по-нощите #Cussing out
ето я най-накрая прословутата жилетка...да не кажете ,че съм несериозна...снимката е малко лоша,ама татито взе апарата да снима красотите на Добруджа/днес и утре ще се подвизава там/ и снимах с телефона.
Да се извиня и за снощните гафове,но предвид ранния сутрешен час се надявам да ме извините...първо-за зъбчето...и дано ако пропусна да честитя първото зъбче на Макси,да не ми се сърдят а да ми зачетат предварителната честитка...
И да ми броите честитката за Хелоуина за днес,че май и с календара нещо съм в обърквация...ама нещо почнах да сдавам багажа/откъм мисловна дейност основно/
Ирка,нямаш ядове...ние сме широко скроени хора и малките залитания встрани няма да ги броим..пък и щом е пак с Ивче...А,за съня...и ти и някоя друга мама ако има подобен повод за радост-нова къща-да свирка...веднага съм насреща/тъкмо и днес цял ден мия и прибирам саксии,че като ги садя китките на мисля,че няма да е все топло.....както казва ,кумът ни-имам два декара засята площ на терасата.. Mr. Greenама той е лично засегнат,щото ми е помагал да ги местим,та затова така.../
НДВ,радвам се,че вече си добре...
Юносче,от вчера се канех да те питам-ако объркаш антибиотика с малко кърма или АМ,няма ли да мине номера??? newsm78
Сега отивам да полегна,че нещо гърбът ме опъва и ми треперят крачетата...пък и да гледам Биг Брадър..че като гледах допреди малко Светлана и направо се потресох...само още някой да е казал,че не е добра майка...видяхте ли как се гледат деца... #Crazy
За накрая да ви черпя и аз с една есенна снимка-за настроение...а после ще пиша пак,като поолекне наплива на сървъра

# 280
Юнос, и аз щях да пиша, ама забравих. Както казва Кабранска, смеси антибиотика с кърма, може да го изпие  Rolling Eyes При нас не искаше така да го приеме, мръщеше се ,че му горчи... Но дано при вас помогне!  Hug

# 281
Ето още за захранването http://karmene.greatnow.com/zahranvane.html

и една таблица за нормите в растежа
http://karmene.greatnow.com/normi.html

# 282
Ехх мамчета,
много мерси за съветите - ама това за смесването ок - ама после как да му го налея - като диването малко, не признава шише (въобще не иска да пие от шише), а като види вече лъжичката така стиска устенца - че чак исках да го снимам - да видите що за цирк сме  Wink
Вики - мерси за инфото и за това по ICQ-то   bouquet!!
Ама много се впечатлявам от ръкоделието - плетиво, гоблени, шев и кройка и т.н. (сигурно щото аз съм мнооого зле по тая част Sad)- та Кабранска - чест и почитания за жилетката  omm
Ние изчезваме на един семинар на Боровец  bowuu- та ще се включим следващата седмица отново! А дотогава - всички да са здрави  Naughty, всички малчовци да папкат - кои квот му дава мама Naughty и всички да наваксат със съня  Naughty (въпреки, че съм чувала една приказка, че сън и е**не не се наваксват  Joy hahaha)

# 283
  • Плевен
Добър вечер!
Аз се чуствам малко по-добре и реших да драсна някой друг ред!
...момент че се събудихме за проверка мама дали е на линия....
заспа та да продължа, ние все още продължаваме да се будим нощем, което забелязвам е често срещано и при другите бебчета.
Шуши много премеждия за Марти днес, дано да спинка сладко цяла нощ!
Специални поздрави за ръкоделието на Кабранска, а и манекена един зеленоок, точехме лиги за него, но той е много търсен и няма да ни обръща достатъчно внимание!
Честит нов дом на Уна! Много уют и топлина да има в него и прекрасни мигове!
Крейзи, не че съм с голям опит в захранването , но не го насилвай Лео. Изчакай два, три дни и пробвай пак. Аз съм от тези които са захранили първо с моркови и се прие добре пу, пу,пу Дадох й пюре на Гербер специално за захранване, 80гр е и изцяло от моркови без нищо друго. От утре ще я пробвам и с ранните моркови на Хип, дано ги хапне. Аз действам много бавно и така смятам да бъде и занапред с другите зеленчуци, няма за къде да се бърза, живота е пред нея има да опитва какви ли не неща.
Анита не се притеснявай че малко сте наддали и ние сме така - само 300гр , но както Ира е казала, а също и нашто педи, те са доста подвижни и е нормално.
Чао и лека нощ от нас  smile3531

# 284
Здравейте !

Да честитя първо апартамента на Уна! Нека Рали го оглася с детския си смях и да сте много щастливи заедно.  family

Крейзи, дано резултатите на майка ти и баба ти да са добри и да не се повтаря вече!  newsm73

Ирка разби ме с този списък дето те е карал Петър да му правиш.  smile3523 Кабранска, обещавам като разрешат клонингите почваме производство, ама да ти кажа под секрет и кусури си има.  smile3503 Както Мимозката пише , той и моя е като го хване музата. Сега явно го е хванала щото и количката изпра. Страйпер , мъжа ти много хитър бе. Че то ако си седим по цял ден у нас всеки може. Фатката е  да бачкаш и като се прибереш да си кажеш " Я каква хубава жена имам, да взема да свърша това онова , че да и е весело на душата"  smile3521 Майтапя се бе, такива мъже няма!  hahaha

Кабранска, браво  smile3501 много хубава жилетка си оплела за Ивчо. И аз днес се занимавах цял следобед с шивашка дейност, но не за мен или детето, а за братовчедка ми. Добре че е тя та ми поддържа уменията от време на време. днес ме кара и кройки да и чертая дори.

От два дни Ивко не е излизал на разходка , но като гледам не му се отразява. Дори взе да си заспива сам. Така ме изненадва. Отивам да правя сок, връщам се в стаята, нашия спи. После отивам в кухнята да правя пюре , връщам се с идея да го храня, нашия пак заспал. Много ми се сладък така като спинка. Пожелавам на всички бебоци много да спинкат и да слушкат.  Kissing Heart
Смайли нещо ми се губи!!!?

Общи условия

Активация на акаунт