МАЙ-ско бебче с глас се смее, първо зъбче се белее

• 12 062
  • 299
  •   1
Отговори
# 240
  • София
имарче, много правилно го казваш...
но като са непохватни с бебетата, не значи че са така в живота.
нашият е много сръчен, самоук е за много неща. сега събори едната стена на хола и я направи наново, че нещо не му харесало как майстора преди 4 г го направи  #Crazy и е готово за цвят (аз съм по тая част), за всичко, с което се захване, го докарва до край, нямам оплаквания, дори лаптопа ми разби на части , понеже вътре имаше парченца от вафла, смятай  клавиатурата какво е видяла (стария де), и пак го сглоби и ми събра очите...  bowuu
но ....нека им дадем време  Peace

# 241
  • София
Здравейте мами, все се каня да се отчета и все нещо става.
Видя се, че моят нокът няма да се оправи от само себе си и само с компресчета и днес опрях до хирурга. Махна ми част от нокътя и все още не ме боли, ама явно не е минало действието на упойката, пих и един ефералган де (каза че не пречи на кърменето, а аулинът пречел, мамите с опит в тия интервенции да кажат колко време ги боля и как се обезболяваха, pls Praynig). Олче, готини са ви снимките, ако не е тайна къде ходихте на пикник? То не че ще има слънце вече, ама знае ли се newsm78. Пейзи, и Румчо се буди по няколко пъти през нощта и не знам дали е нормално и каква е причината. Дори малко се комплексирам, като чуя как доста деца си спят по цяла нощ, ама си мисля че или се наспива по-рано, или пък зъбки го тормозят, защото не съм забелязала да ми е намаляла кърмата. Само се надявам да не му се превърне в навик това хапване посред нощите, че така се приспиваме, на мен ми е по-лесно, нямам нерви за носене и люлеене през нощта... newsm78 Дано не бъркам нещо...
Честито на всички месечковци и рожденици, които празнуват тия дни  bouquet  bouquet
А на Ани не й трябва джакпот от тотото с такъв мъж Laughing Май тия са на изчезване.
Vaniliaice, според мен и жените, и мъжете се учат как да се грижат за децата и основна роля играе времето, което прекарват с тях, а жените имат в плюс инстинкта си Peace
Хареса ми идеята на Ирка за първото зъбче и подаръците hahaha
На Румчо оня ден му направих картофено пюре, ама нищо не сложих вътре, само с вода и той така реагираше, все едно се опитвам да го отровя, дори се правеше, че му се повдига, май ще трябва да пробвам да го дам с кърма или АМ. Нали нищо друго не мога да слагам вътре - захар, сол, масло newsm78

# 242
  • Русе
   Здравейте!
   И тук времето е лошо-май няма да има скоро разходки Sad Вали дъжд и духа един силен и студен вятър. Добре, че вчера използвахе деня пълноценно. Тази сутрин беше много студено у нас и пусках печката, но от обяд вече имаме парно!  newsm44  И в тази връзка да ви попитам-каква температура поддържате в стаята при бебето?
   Искам да ви благодаря за всички поздрави и пожелания за Дарито и да се извиня, че не успявам всеки ден да пиша и да поздравя всички месечничета. Но от сърце пожелавам на всички дечица да растат здрави, умни и послушни! Heart Eyes
   Олче, много сте хубави на семейния излет и Велизар с тази жилетка...! Ще има разбити сърца!
   Ани, този твой мъж да го пазиш много! Моят също ми помага, ама трябва да му кажа какво точно да направи, иначе сам няма да се сети...
   А сега да ви разкажа за вчера-вечерта сме седнали на спалнята с мъжа ми, а Дарито между нас и гледаме ТВ. По едно време тя забеляза дистанционното и започна да протяга ръчички към него, но не може да го стигне. И тогава сгъна едното краче, после другото, отблъсна се и започна да пълзи, но назад! Дистанционното съвсем се отдалечи и тя много се ядоса. Днес не го е повтаряла, но за сметка на това пък успя да си захлупи активната гимнастика на главата! Shocked Ей, как ще я усмирявам вече не знам smile3540
   И последно, че стана много дълго, аз до сега съм давала каши Фризокрем и Хумана. Първата обаче е доста подсладена. Сега мисля да купя и на Милупа. Не знам дали е добре така да се сменят кашите или трябва да се дава само един вид или поне от една марка?
   Хайде, "отпуската" ми свърши. Дарито не иска вече в кошницата да стои.
   Приятна вечер на всички, ние отиваме пред телевизора tv

# 243
  • Пловдив
Привет за днес и от мен,
Честито на всички месечковчета да папат много и да радват още повече мама и тате!
Ани - браво на мъжа ти, май ще спечели приза на мъж на годината  bowuu
Аз също искам да похваля нашия татко, откакто съм се върнала на работа той три седмици гледа по цял ден за малката и тя изобщо не ме търси през деня
Да видим дали ще е така като тръгне следващия понеделник на ясли Laughing.
Имам едно питане към захранилите вече мами..като станахме на 5 месеца захраних със зеленчуци и заместих обедното хранене, другите 4 хранения са си кърма, сега като стане на 6 мога ли да заместя храненето в 5 с плодово пюре?
Ето и от нас една от вчерашната ни разходка..поздрав по случаи Halloween

При нас е все още хубаво времето пък и института ни празнува Халловеен и ще почиваме няколко дни, така ще си нагушкам малкото ми съкровище  Hug

# 244
  • София
Бъбълче, ходихме да берем гъби  Mr. Green в горите преди да се качиш на магистралата (Хемус).
Близо до с. Елешница и с. Потоп (там някога сме имали къща, но са я разрушили заради магистралата...) Много  е красиво, борови гори, полянки, рекички и кристален въздух. Ама пътя до там е дупка до дупка, мъжО вика, че все едно по Лунния път сме минали...  hahaha Е, гъби не намерихме, но си струваше да направим Велизар планинар.  Mr. Green
Анита, жилетката е художествено и творческо изпълнение на баба ми, МНОГО я бива в тия неща, ама внучката и ръцете и на тая тема са ... да не казвам къде заврени...  Mr. Green Laughing Joy Тя Сиска, добре го каза за кунките... Joy
По темата за мъжете, много се изписа и изприказва в наш'та темичка, всичко си е до човека и основно до това, как ще го свикнеш в началото... Убеждавам се, че ако съм била по - коравосърдечна и безжалостна, когато сме се "сгаджосали" сега да не си скубя косата...  newsm77 Не, че е толкова лош и непомагащ, ама за всичко трябва да му кажеш, да повториш, да потретиш, вятър го вее на бяла кобила. smile3540 Иначе е ръкат и той, в подреждане, чистене, рязане на салати  Laughing е перфекционист, та чак до дребнавост го докарва, ама за детето все го е "страх нещо да не му направи..." smile3515 Ами то и на мене ми е за първи път, ама съм се научила и се уча, няма как... Търпение му е майката, четки и баданарки Mr. Green, като с малките деца и напредък се забелязва. Учудвам се чак колко различно разсъждаваме мъжете и жените, понякога толкова остри думи и сръдни са могли да бъдат спестени, просто ако се назовават нещата, защото отсрещната страна не може да "гадае" очакванията ни... Но и ние сме си още деца до голяма степен. Embarassed
За буденето, и аз завиждам на по-цяла-нощ-спящите бебоци, че ние си се будим да похапваме без пропуск, в повечето случаи полуспяща го храня и ако рече да спим до по - късно, даже съм бодряга - наспана и доволна от живота... Ама като ми се ококори в 4 - 5 часа и да цока не ще ами вика, драска ме и ме гледа ей с такива очи Shocked в тъмното и на мен ми идва да ловя гората... Не е лесно да си майка, това си е работа по 24 часа, 7 дни в седмицата, но нали това искахме и за това се борехме, а и като ти "платят" с една широкаааа усмивка и забравяш всичко... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 245
Здравейте МАЙ-ски мами и сладки беборани!
Направо ме е срам да кажа от кога не съм писала ...... добре, че поне в новата тема успях да се включа, но напоследък много ангажименти ми се насъбраха, пък и времето беше хубаво и постоянно на някъде, използвахме го максимално. Даже и срещата сме изпуснали, направо съм за  #2gunfire, но се успокоявам, че в събота нямаше кой да ни докара до Южния парк.
Първо едно голямо ЧЕСТИТО на всички наши бръмбароци - да растат здрави и весели, щастливи и много обичани!
Да се отчета по въпроса за професиите - аз съм икономист и работя като експерт във финансов отдел, а мъжа ми е завършил застраховане и работи в застрахователна компания.
При нас захранването върви с такива темпове, че май като гледам за Коледа ще заместим едно хранене  Joy. Започнахме преди месец с картоф, до сега сме въвели само няколко зеленчука, но на Никол изобщо не й харесват (давам засега само пюрета на HiPP). Една лъжичка най-малко 3 пъти я изплюва . Достигнали сме до 1/3 от малките бурканчета на HiPP, започва да мрънка и си иска шишето.
Е, ... викат ме
Много  Hug по пухкавите дупенца на малките бръмбароци!
Болните бързо да оздравяват!

# 246
  • Пловдив
Здравейте и от нас!
Честито на всички месечковци!
Имарче, да ти е жив и здрав хубавеца и да строяваш таткото  Naughty
Момичета, стискайте палци на Духи-Пухи и Тони, защото от събота вечерта пак са в болница  Cry Тони е бил на системи, хванал е онзи гаден вирус с повръщане и разтройство милия  Rolling Eyes (дано Духи не ми се сърди, че ги издавам)
Много са сладки всички бебонковци  Heart Eyes
Пепсън, Хриси е страшна и как само се е оплезила на тиквата - тя си я обича и на вкус  hahaha
Аз вече захраних Калина с няколко зеленчука (картоф, морков, тиквичка досега) и страшно й харесва всичко и даже иска още  eat newsm22 лакомничето . Пепсън, мисля, че не е проблем да въведеш още едно хранене (ама според мен не го замествай изцяло  Thinking) Peace
Бабълче, дано ти се оправи бързо крака  Praynig А за подправките - аз няма да слагам - нашият вкус е опорочен и затова не ни е вкусно, но бебчовците са свикнали с неутрален вкус  Peace като гледам Калина как се кефи на буламачите, които й забърквам  Joy
За татковците - и аз да похваля нашия - много ми помага (пу-пу) - прахосмукачка не съм хващала   Blush, и с Калинка се гледат много и се разбират - като го види и разцъфва направо и почва да му приказва  Heart Eyes
Нашата мързеланка не се обръща, но пък онзи ден сама седна от легнало положение и щеше да падне от дивана  #Crazy
Лека вечер на всички!

# 247
Закъсахме я момичета.....
Добре че се завлекох на лекар.......защото сериозно ме повтаря...пак съм с 39Т.....сега съм на антибиотик и кларитин, 'щото първото не ми понася......този път не съм успяла и малкия да опазя.....та и за него една рецепта......абе....няма да ви развалям настроението......
отивам да се лекувам

# 248
Оле, Вики, пак ли бе! Стига с тези болести! Да оздравяваш вече!  Heart Eyes

Честити 6 месеца на Марти и 5 месеца на адаша Иван.

ОО мъжа ми гледам доста похвали е отнесъл, дано не седне да чете , че да не му мине ентусиазма. Иначе поздравите съм му ги предала, без да му казвам друго. И по едно време дойде при мене и тъкмо четях поста на Змейковица, та мина успешно мисията. Сиска , пращай мъжа насам. Ще го обучиме набързо.  а и Олчето е права, както свикне в началото , така отива докрай. Сиска , за захранването и ние бяхме така в началото. Само че давай пюрето в началото и ще свикне.
Бабълче, аз картофеното пюре отначало го правих само с картоф и Ам, но постепенно прибавих и малко сол(калиева) и после малко масло (немско) по половин кафена лъжичка на един картоф. Малко по заприличва на нещо и Ивко си го кльопа с кеф. А остатъка го доосолявам и си го изяждам аз.

А , нашето хлапе се събудило. Отивам да го къпем!

# 249
Здравейте,
Честито на всички месечковци Мартин,Анна,Антон,Иван,Мая и
Лаура /дано да не пропусна някой/. Да са здрави, усмихнати, папкащи и щастливи!
Честито зъбче на Алекс, да му е беличко и здравичко.
На болните пожелавам да оздравяват бързо.

Чао и лека вечер.

# 250
ПОЧЕРПКАТА:
 newsm24 Wine Glass  Drunk  beer  cheers  beer2  beer3  beer  cook  cook  cook

Честито и на останалите месечничета!!!

Да ви покажа днес как бяхме навън - голям студ, брей... Вятър и дъжд ни валя, ама постояхме 2 часа... с дъждобрана...

Лека нощ  и..... спящи бебоци!!!

# 251
Здравейте мами и бебоци.Отдавна не бях писала но все не ми оставаше време.Почвам да ви чета и докато ви изпрочета малкия се разсърди или е огладнял или търси компанията ми.И така не ми се сърдете моля ви.Много ми липсвате(е аз си ви чета де)но контакта е друго нещо.Все гледам снимчици на сладки бебоци облякани в нови тоалетчета и все си викам ще пусна на моя синковец снимка гол-голеничак както съм го раждала,ама все не ми остава време.Но сега вече ще ви го покажа(мерак ми е като всяка майка).

Искам да чиститя на всички малки месечковци-да ръстят все така красиви и да радват много всички около тях.От нас много целувки и скоро пак ще пиша.Всички мами с които се познаваме(между които имам и една сватя(Ирка)  прегръщам силно а на тези с които не се познавам искам да кажа добре дошли и се надявам занапред да се отчитаме тук в нашата си темичка. Айде сега лека,доходна и безаварийна.  love001  love001  love001

# 252
Здравейте! Аз пак не съм писала с дни, ама покрай това захранване съм луднала... А и баба ми, дето ме е отгледала и ми е като майка има рак и я оперираха милата... Днес я изписаха, чакаме резултати дали има разсейки..  Cry Много ми е тъжно..
Майка ми също има рак, през ден е по болници и изследвания, дано не е злокачествено и при нея  Praynig Направо...  Tired Ама да не ви развалям настроението с това!

Да се оплача каква ужасна и отвратително лоша майка съм!  Cry
Давам за 4-ти ден днес пюре от моркови на Хип. Досега из целия форум чета, че се приема лошо това Хип-ско произведение. Жалко, че не проучих по-подробно преди 4 дни, ами почнах именно с него! А толкова се чудих с какво да започна..  ooooh!
Днес като 4-ти ден реших да дам повече (1/3 от бурканчето) и да въведа картоф. От моркова изяде 1 лъжица и почна да плюе, стиска устни и това е. Картофа само като го близна и изплю.
И аз като се шашнах, че няма да яде пюре...  Tired Чудя се, за какво ми е тоя форум, за какво чета толкова много и си губя времето по библиотеки, като допускам такива елементарни и панически грешки  #2gunfire #2gunfire newsm78 Иде ми да се метна от терасата..
След неуспеха с картофа сварих сладка червена ябълка - тц, не хареса. Явно го ядосах вече и стисна яко устни, почна да плаче като ме види с лъжицата. А аз смесвах и с кърма, в легнало положение давах, в седнало... Абе, изтормозих си детето направо! Накрая почна да плачка жално и аз му наливах кърмата в гърлото  #2gunfire Ужас! Чак му викнах по едно време!!! Ужасна съм..  smile3518

От тогава като спинка и промърква на сън, все едно проплаква. Мисля си, че съм го травмирала нещо с тая лъжица и ме сънува как приближавам  #Shocked newsm45 Дано да си въобразявам, иска ми се, много м исе иска да преувеличавам....
Няма на кой да споделя, извинявайте. Исках да си кажа просто...  Hug  bouquet

Да и похваля мъжлето и аз  Mr. Green
Може да ми е малко, ама се оправя перфектно с бебето. Научих го всичко да прави, даже храни, че от това го беше единствено страх...  Crazy Mr. Green Ако отивам някъде мога единствено на него да го оставя без да се притеснявам за нищо  Heart Eyes

А за нощните будения... Ние се будим през 3 часа, даже 2,5 понякога. Забелязах, че цоква 2-3 пъти и отнася. Значи е по навик  Rolling Eyes Ама с биба или вода не става...
Понякога и ние се будим с познатия поглед  Shocked И понеже ми е на ниво цици  Mr. Green обръща главата нагоре и назад. Като ме види в тъмното и ми се ухили така  Mr. Green знам, че трябва да ставам да си играем  Joy Heart Eyes В редки случай, когато много ми се спи, гушвам и заспива до 30 минути. Ама това е рядко.

А, знаете ли какво ми се случи онзи ден. Първия наакан памперс след захранването с морков. Миришеше  Sick ужасно! Като на голям човек  Sick Sick По принцип ми харесва акото на кърмаче как мирише (е, харесва е силна дума), но това чудо на природата ме хвърли в ужас!  #Crazy Сигурно ви е смешно на вас  hahaha Mr. Green , ама аз съм потресена ...

Последна редакция: пн, 30 окт 2006, 23:50 от crazybrat

# 253
Креизи,паднах от смях с това как те сънувал Лео,че го гониш с лъжицата Joy.Откъде пък реши,че си лоша маика не разбрах newsm78.Ние да не сме някакви експерти по бебешко възпитание,хранене и прочие...Имаме да допускаме мнооого грешки и повечето са абсолютно неизбежни.
Пак сте напускали едни прекрасни снимки.И оригинални!Давате идеи,няма спор.
Ндв,така се радвам,че се появи!Как си?Пиши нещо повече...Как е кракът ти?
Не ми говорете за мъже,че ми е болна тема.Моят непрекъснато повтаря как аз си седя по цял ден вкъщи и какво правя.Накара ме да напиша списък на задълженията на всеки,но неговото лично мнение беше,че тои трябва да ходи на работа и да минава с прахосмукачка.Защото в една къща няма кои знае колко работа.Абе направо по цял ден си клатя краката и гледам тв.Понякога имам чувството,че е много неблагодарен.Ходих на работа като бременна и ми беше толкова лошо,че дори припаднах веднъж.Едва стоях права,имах чувството,че нямам сили да дишам,но ходех!От раждането съм сама и нямам помощ от никъде,готвя му всеки ден,правя всичко вкъщи сама,стоя си самичка и тъпея.Не,не е изрядно,понякога си е направо бомба.Но се старая.Не че съм някакъв герои,но все пак не съм и лигла.Сигурно в това ми е грешката.Защо са толкова велики като ходят на работа?Да не продължавам,че ми се реве.Но някакси това положение и тези коментари изпиват любовта.
Креизи,моята маика също имаше рак и я оперираха.Да чукам на дърво,сега е много добре,вече е здрава.Резултатите и станаха значително по-добри след като започна да пие алое вера и котешки нокът.Смята се,че комбинацията/купуват се отделно/ "изяжда" ракови клетки.Много силен имуностимулатор е.Дано ти помогна.Много хора се оправят като се хване навреме!

# 254
Добра нощ и от мен.....да се отметна в списъка и да заминавам да спя....то не,че няма да минете и без мен,ама пусти навик... Blush
Гледам,че само аз и Ирката се мотаем тук...та да питам,аз вие с всички Ивчовци ли сте се осватили,щото да знаеш сватя,не си права...тя вашта Елла е една,пък Ивчовците -много.... Naughty/макар,че Ивето на НДВ си е супер гадже, и много се радвам че се показаха на хоризонта...но да си имаме уважението Crossing Arms/
Сега да ви честитя и аз Хелоуин-а:

И на месечковците-честито....да не изброявам,че са много..но всичките са сладури големи им пожелавам всичко най-хубаво!!!
И на Виф първото зъбче/да си го ползват със здраве и бързо да напълнят устичката със здрави,бели зъбки/
Ани,ако ще го клонираш твоя мъж...и аз се пиша в списъка на чакащите..щото ,тя Олчето разправя,че ккато го ноучиш,ама ние с изтърваните какво да правим... newsm78
За мъжкото отношение към децата-аз още в бременските теми писах,че на тях им трябва повече време....просто начина им на мислене е различен/при тях децата са донякъде конкуренти и трудно свикват с мисълта,че трябва да се примирят с вниманието което им се отделя.../,и затова тоя път няма да се оплаквам...макар,че все се надявам най-голямото ми момче вече да порасне WinkА на реплики от рода"..ми ти к`во правиш по-цял ден?,отговарям със същата и с въпроса"колко мъже работят и пак помагат вкъщи..."
Олче,направо ми напълни душата със снимките....като се има впредвид,че цяла седмица гледах хубавото време през прозореца и по ТВ-то....явно добре сте си починали и разтоварили напрежението...и аз се нарадвах на жилетката,цвета е убийствен/пък тук да не забравя да докладвам,че и аз най-накрая я приключих нашата "епична" жилетка..ама сега съхне изпрана и тия дни ще я снимам...че то докато я довърша и детето ще порасне/
Пейзи,всяка майка минава през такива терзания...но ако пък ги няма тия моменти,няма да са ни толкова скъпи децата...ще видиш,че като се наспиш и се успокоите и двамата...ще оцениш колко хубаво нещо е майчинството/още при първата усмивка/
Бъбълче,аз така и не пих нищо с моя нокът/въпреки,че на мен ми го махнаха целия,че и част от пръста/но като изчетох на сума ти лекарства упътванията и че не се препоръчват при кърмене и просто се примирих с болката....и да се оплача че от миналата седмица палеца на другия крак пък ме наболява и вече съм на път да се #2gunfire....не за друго,ами си купих страхотни ботуши и немога да си ги обувам... #Cussing out
Крейзи,съжелявам ,че всичко това ти се е натрупало....дано майка ти и баба ти да се оправят,дано и ти да се успокоиш....а със захранването,защо просто не му дадеш ден-два почивка на Лео и тогава да опиташ отново...представи си ,че си улучила "неядящ" период/било покрай зъби,било покрай друго нещо/ и като му се отвори"ищах" да си ги хапнете пюретата с кеф...
Сега да отивам да спинкам...пък утре,ще има повечко време за компа,че ще има пак"Мъже в командировка"...
Засега,честито и на днешните месечковци,болните да се оправят/Бг Вики-това е пециално за вас Praynig  bouquet/ и лека нощ и спокойни сънища Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт