Съдружник в ООД по майчинство

• 833
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте,съдружник съм в ООД,две сме с равен дял и управляваме заедно и по отделно.Понеже аз ще излизам по майчинство,колежката ми се чувства "ощетена" че трябва да работи в повече ,съботира работния процес,не харесва тези които започват работа и иска да прекрати работа.Става въпро за заведение,което е купено на фирмата с кредит.Въпросът ми е ,мога ли да имам претенции към нея че съботира работния процес,отказва да работи и управлява в мое отсъствие и ще се стигне до невъзможност на плащане на кредита?

# 1
Не бихте ли могли да се договорите за някакъв по-справедлив начин за разпределението на евентуалните печалби? Или по друг начин тя да бъде компенсирана, че работи сама? Помислете си има ли основание в нейните протести и от там тръгнете, за да се разберете. Ако решите да си търсите отговорности, не мисля, че ще стигнете далеч, защото тя може въобще да напусне съдружието, на което не може да няма право и в един момент кредитът да стане незабавно изискуем, от което никой не печели.

# 2
Фирмата е и нейна. Колкото сАботира Вас, толкова саботира и себе си. От друга страна, ако Вие смятате да не работите, разбирам я. Тя ще работи сама, но Вие ще имате право на половината от заработеното от нея.
Седнете и се разберете кое как ще се случва. Защото ако тя реши да излезе от съдружието, саботирането на работата ще Ви е най-малкия проблем.

# 3
  • Варна
Вие ще си взимате майчинството, така че предложете тя да взима цялата печалба за времето, в което вие не работите. Според мен така е справедливо, а и тя сигурно при това положение ще се навие да остане.

# 4
  • София
Реално тя наистина е ощетена, защото ще трябва да работи повече. Отговорността за погасяването на кредита ще падне изцяло върху нея. Вие не сте обикновен служител, а управляващ съдружник. Седнете и се разберете нормално, а не да се цакате със законови положения, защото от това никой няма да спечели.

# 5
Здравейте,да ние уж се бяхме разбрали за периода в който аз не ходя не получавам средства,за да не е ощетена тя,но сега в един момент й дойде в повече,защото до сега аз се занимавах с всичко и тя иска изобщо да се откаже,понеже не може да се справя сама...

# 6
  • Варна
А защо не си наемете служител, който да ѝ помага?

# 7
Бях взела,тя не ги харесва и ги принуждава да напуснат,отделно никой не иска да работи с нея,понеже е доста чапата...

# 8
  • София
При това положение може би е по-добре да видите какви са възможностите за излизане от съдружието. Или да ѝ предложите да не се меси тя, а да прехвърлите на външен човек, с който да общувате постоянно, за да движи нещата. След като тя и до момента не е работила, явно няма капацитета или уменията да го направи.

Общи условия

Активация на акаунт