Каква раница за първокласник? Тема №3

• 71 138
  • 718
  •   1
Отговори
# 315
"Ташев" - най-леката и здрава раница на пазара. Шият ги с немски и японски материали. Изкарахме началния курс с една - леко само избеля зеленото. От 5-ти клас е с тийнейджърски вариант, сега завършва 8-ми - не е мръднала.

# 316
  • София
От Topgal има ли впечатления някой (за пети клас)?

# 317
Ние сме взели Топгал за децата по съвет на сестра ми, на нейните деца не са мръднали. Сега и нова взе за 5 клас.

# 318
  • София
Кой модел е за първи клас? Аз ги гледах онлайн, но така не успявам да добия представа колко са големи. Даже ми изглеждат малки..

# 319
Има с две, има и с три отделения. Има и малко по-умалени раници. Взехме синята Майнкрафт за момче и една модел kimi за момиче.
В официалния сайт има разделение по класове.
Едната я взехме от Кикиморско царство срещу МОЛ Парадайс, има ги и в магазин Елфите, ако сте от София.

# 320
  • софия
Ходих в Сиела, взех от текстилните, хубави изглеждат 😀Копувала съм миналата година от книжарница Първолаче такива папки.

# 321
  • Sofia
Ние сме с такива, но не са текстилни.

Къде могат да се намерят тези папки?

Ние тази година бяхме с тези :
https://svitoshop.top/produkt/tekstilna-papka-s-tsip-a4-promazan-plat/

Такива са, 2.90 е цената. Размерът е B4, като показания.
Смятам ги за адски неудобни. Като торба са и вътре всичко се "търкаля" и съответно мачка.
За догодина ми се иска нещо, което да си има собствена форма.

# 322
Препоръча ми ги приятелка. Тя не харесва пластмасовите защото заемат много обем в раницата. Явно няма пълно щастие.

# 323
  • Sofia
Да, така изглежда, че пластмасовите заемат доста място.
Обаче тези текстилните са като живи, в тях нищо не остава подредено и направо ме побъркваха. Втора година няма да карам с тях.
Ако трябва картонени ще взема.

# 324
  • Бургас
Кой модел е за първи клас? Аз ги гледах онлайн, но така не успявам да добия представа колко са големи. Даже ми изглеждат малки..
Но моят син беше от този модел https://topgal.bg/ranitza-s-chetiri-dzoba-topgal-model-lynn-23018.html В задното отделение само успявах да побера папки от пластмасовите, във второто общо взето му слагах гуменките по физическо. В третото несесерът, а в най-малкото тефтерчето, в което да си записва домашните. Мисля си, че с едно по-голямо отделение за папки щеше да е по-удобно, в повече ми идваха. Те имат и други модели, които ще са вероятно по-подходящи. Вижте им размерите, но не мисля, че са малки. Иначе от 1-ви клас беше с нея, сам си я носи с учебниците и всичко вътре, а беше дребничък и слаб спрямо връстниците си. Просто Топгал имат алуминиева рамка, която се вмъква в гърба на самата раница и това за мен е най-доброто, което да държи гърбът изправен и да разпределя тежестта равномерно. Като мини-самар е и затова се спрях на тях преди години. Отделно имат модели, които са с дизайни, които предполагат дълга експлоатация. Ако не я бях съсипала в пералнята щяхме сигурно чак за гимназията да вземем нова.

# 325
  • София
Благодаря ви!

# 326
Как съсипахте раницата, да знам да не правя така? 😀

# 327
  • София
Колко броя пластмасови папки с цип са ми нужни?

# 328
  • София
БЕЛ, или там както се водеше в първи клас, има бая бумаги+МАТ. Тези двете се учат основно и най-често се вади/слага. При нас има френски засилено, та стават три. С толкова изкара до 4 клас. Но и аз не се втелясвам особено, може да вземете за всички предмети- папките са постоянно налични по книжарниците.

# 329
Колко броя пластмасови папки с цип са ми нужни?
Мен ако питаш, нито една. Накрая всичко си е събрано на топка, не ги ползват.
Аз ще видя някъде на живо тези с цип, но и в тях не влагам надежди. Най-вероятно ще взема само една за проба и не мисля вече да хвърлям пари за такива неща. Бях взела различни цветове папки с копче за различните предмети, ами изтраяха няма и седмица събрани, накрая ми ги върна неползвани. Единственото полезно се оказа такъв тип класьори за шкафчето https://ikeabg.azureedge.net/images/370x370/3/variantimages/10439694/0.JPG

Общи условия

Активация на акаунт