Каква раница за първокласник? Тема №3

• 70 232
  • 718
  •   1
Отговори
# 615
Фиелревен имат и ученически раници, сигурна съм в това. Имат фирмен магазин в The Mall ако не се лъжа. Иначе раницата на моят син е Topgal с майнкрафт.
https://topgal.bg/topgal-uchenicheska-ranitza-elly-19014.html

Имат и други модели
https://topgal.bg/search.php?search=minecraft

# 616
Фиелревен имат и ученически раници, сигурна съм в това. Имат фирмен магазин в The Mall ако не се лъжа. Иначе раницата на моят син е Topgal с майнкрафт.
https://topgal.bg/topgal-uchenicheska-ranitza-elly-19014.html

Имат и други модели
https://topgal.bg/search.php?search=minecraft

Нямат. Освен ако под ‘ученически’ нямате предвид ежедневните за града.

https://www.fjallraven.com/eu/en-gb/bags-gear/backpacks-bags/daypacks/

Аз имам тяхна 28-литрова (и още няколко по-малки и по-големи) и определено не смятам, че става за училище, особено сравнявайки я с 30-литровата Satch на сина ми. А и на тази цена определено може да се намери нещо по-подходящо. Между другото, да похваля Satch - те са на Ергобег, но за ученици от 140 см нагоре. Нашата вече две години не е мръднала (нито е избеляла, че е тъмно синя, нито има протрито, нито скъсано). И гърбът на детето не се е влошил, така че съм доволна. И понеже загуби едната част на презрамката, минаваща през гърдите, им писах с въпрос коя от всичките на пазара би станала за техните раници, а те взеха, че за тяхна сметка ми пратиха цяла нова презрамка.

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 00:14 от Nedinka

# 617
Ето една раница например, нестандартна е наистина, но кой каквото си избере, и аз не бих в интерес на истината, децата се радват на шареното.
https://www.fjallraven.com/eu/en-gb/bags-gear/backpacks-bags/day … 47::7323450800574

Важно е да се гледа собственото тегло на раницата. Например Satch, показан по-горе тежи 1200 гр, Topgal (към който дадох линк) 860 гр, Фиелревен е 400 гр. Всяка уважаваща себе си марка описва тези неща и може да се направи информиран избор.

# 618
  • Варна
Благодаря на всички за предложенията, ще гледам и ще мисля. И все пак се надявам да ми направят изключение за раницата. Аз съм доста убедителна и със сигурност ще отнеса запитването си до директор и ще видим какво ще стане.

# 619
Ето една раница например, нестандартна е наистина, но кой каквото си избере, и аз не бих в интерес на истината, децата се радват на шареното.
https://www.fjallraven.com/eu/en-gb/bags-gear/backpacks-bags/day … 47::7323450800574

Тази раница е супер, но е 15 литра и е много малка. Синът ми има такава, с която ходи на училищни екскурзии - слага шише вода, яке, портомоне и телефон и в общи линии е пълна. Освен това не са доизмислили външния джоб за шишето и то пада много лесно. Ама този проблем го има и при доста други раници.

Satch я препоръчвам за по-големи деца. Написала съм. Все пак невинаги ще бъдат в първи клас.

Да е живо и здраво дете и да ходи с желание на училище. Все ще намерите подходяща раница и варианти за носенето й.

# 620
Благодаря на всички за предложенията, ще гледам и ще мисля. И все пак се надявам да ми направят изключение за раницата. Аз съм доста убедителна и със сигурност ще отнеса запитването си до директор и ще видим какво ще стане.

Като алтернатива, можете да погледнете и раниците на Kipling. Доста леки и издръжливи са, непромокаеми и имат избор в размери и разпределения.

# 621

Важно е да се гледа собственото тегло на раницата. Например Satch, показан по-горе тежи 1200 гр, Topgal (към който дадох линк) 860 гр, Фиелревен е 400 гр. Всяка уважаваща себе си марка описва тези неща и може да се направи информиран избор.
Да, много е хубава раницата. Но да, по-скоро е туристическа. Ако не трябва детето да носи всеки ден учебници, а само, вода, храна и допълнителна дрешка е чудесна. За туристически харесвам на немската марка Deuter, имат чудесни детски раници. В официални им сайт гледах, имат е ученически, но са за по-големи деца, от 5клас. Харесвам ги и Satch, но чакам да порасне на ръст детето.

# 622
Не предлагам Satch в конкретния случай, просто обръщам внимание, че добрите марки пишат теглото.
И на Топгал са някак малки отделенията за вода, носят бутилката вътре в раницата.

# 623
И моето детенце ще е в 1 клас, високо 125см и 18 кг Simple Smile
Много харесвам раниците тип кутия като визия, но дали реално са удобни?! Моля за мнение който е купувал такава - удобна ли беше на детето и използва ли се дълго?

# 624
И моето детенце ще е в 1 клас, високо 125см и 18 кг Simple Smile
Много харесвам раниците тип кутия като визия, но дали реално са удобни?! Моля за мнение който е купувал такава - удобна ли беше на детето и използва ли се дълго?
Аз бях купила раници на Herlitz. Носех ги аз, но съм с близнаци и с две ми беше много неудобно. За втори клас взехме нови на Coolpack и ми се виждат по удобни и леки.

# 625
  • София
Първокласникът го екипирах с Coolpack Turtle раница - сега завършва втори клас и раницата не е мръднала, събира безпроблемно учебници, помагала, тетрадки, вода и храна (сутрешна и следобедна закуска, а понякога и кутия с обяд, ако съм пропуснала да купя купони), но се налага да носи допълнителен сак за спортната екипировка (боксовите ръкавици са големи, иначе в училищната раница могат да влязат дрехите за спорта). На детето му е удобна и си я харесва като дизайн. Минус - тежка е (около килограм), има и по-леки варианти за раници, но като здравина, твърдост, качество много ми допада.

# 626
Синът ми е 18кг, в момента 104см, дребен, с дефицит на растежен хормон е и от скоро се лекува. Тази есен ще е първи клас, ще мине поне 1-2г докато навакса с ръстта необходимото, та много се чудя каква раница да взема. Ясно ми е, че ние ще я носим повече, но все пак в училище от вратата до стаята сигурно ще трябва да е той, ако не ми разрешат по изключение да влизаме. Вариант с колела изцяло изключвам по ред причини.
По-скоро чуденето ми е за раница тип кутия или да не е.
Имам дъщеря, която ползваше раница Ars una, не кутия, но с хубаво твърдо дъно, ергономичен гръб и изкара с нея буквално до 4ти клас. Раницата не мръдна, като нова е, в момента я ползва вече 2г дете на приятелка и като гледам и тя май ще изкара поне до 4ти клас с нея. Обаче е купувана отдавна, дъщеря ми вече завършва 9ти клас /тя ползва Dakine, препоръчвам за по-големи ученици/.
Предвид това се чудя да заложа ли на сигурно. Раницата е стандартна, не мисля, че е по-обемна от тези тип кутия, но все са големи за него.
Ще се радвам да ме посъветвате решения за дребни, слаби деца, както и кои марки още са хубави и качествени. Без Gabol, тях ги изключвам абсолютно.
Във Варна сме, ако нещо има къде да се види на място, би било чудесно.
Ние бяхме нещо такова в първи клас като кг, Габол и аз не ги харесах изобщо. Купих coolpack, супер удобна е. Побира много неща, когато се налага да я нося аз, е изключително удобна. Дръжките са дебели. Сега завършваме 3ти клас и няма една забележка, а не я пази особено детето. Самата раница приляга някак си по гърба и се носи лесно, не е тежка.

# 627
  • Варна
Синът ми е 18кг, в момента 104см, дребен, с дефицит на растежен хормон е и от скоро се лекува. Тази есен ще е първи клас, ще мине поне 1-2г докато навакса с ръстта необходимото, та много се чудя каква раница да взема. Ясно ми е, че ние ще я носим повече, но все пак в училище от вратата до стаята сигурно ще трябва да е той, ако не ми разрешат по изключение да влизаме. Вариант с колела изцяло изключвам по ред причини.
По-скоро чуденето ми е за раница тип кутия или да не е.
Имам дъщеря, която ползваше раница Ars una, не кутия, но с хубаво твърдо дъно, ергономичен гръб и изкара с нея буквално до 4ти клас. Раницата не мръдна, като нова е, в момента я ползва вече 2г дете на приятелка и като гледам и тя май ще изкара поне до 4ти клас с нея. Обаче е купувана отдавна, дъщеря ми вече завършва 9ти клас /тя ползва Dakine, препоръчвам за по-големи ученици/.
Предвид това се чудя да заложа ли на сигурно. Раницата е стандартна, не мисля, че е по-обемна от тези тип кутия, но все са големи за него.
Ще се радвам да ме посъветвате решения за дребни, слаби деца, както и кои марки още са хубави и качествени. Без Gabol, тях ги изключвам абсолютно.
Във Варна сме, ако нещо има къде да се види на място, би било чудесно.
Ние бяхме нещо такова в първи клас като кг, Габол и аз не ги харесах изобщо. Купих coolpack, супер удобна е. Побира много неща, когато се налага да я нося аз, е изключително удобна. Дръжките са дебели. Сега завършваме 3ти клас и няма една забележка, а не я пази особено детето. Самата раница приляга някак си по гърба и се носи лесно, не е тежка.
Благодаря за споделеното.

# 628
Извинете за въпроса,но нищо не разбирам.Колко литра/ какъв размер трябва да е раницата за първокласник? Насочила съм се към coolpack,но различните модели ме объркват 😥Детето е кльощаво момиче 125 см

# 629
  • София
Моят син беше дребничък(той и сега е, но първи клас носеше дрехи 116). Взех му раница от английска марка, за преходи по-скоро и беше 12 или 14 литра. Беше издължена и всъщност побираше всичко, което му трябваше. Те си държат нещата в училище, носи всеки ден малка раничка за кутията с храна.
Нея си я носи и втори клас по спомен. Всичко му беше огромно.
За дребен първокласник бих взела 20-21литра макс, като за дължина над 35см май бяха огромни. На него повечето раници му слизаха към коленете.
Малкият тази година беше първи клас, той е около 122см, но започна по-дребен. И лесно се уморява. Взех му тази раница https://www.ozone.bg/product/uchenicheska-ranitsa-derform-backup-r-68-pixels/
Ако е пълна му е едра, но се справя с нея.
Големият ще е пети клас наесен, трябва да вземем нова раница. Все още няма да купувам, обаче, тъй като ще го местим и ми се иска да се съобразя с ежедневието и изискванията на училището. Тази година и част от миналата ходи с една наследствена Ташеф, но е малка(20литра май им бяха), трябва му с повечко място. Ще е пробно два дни в едно частно и имат шкафчета там, но не разбрах дали 5 клас си държат нещата на място(целодневно са и до 7 клас). Видях няколко раници-големички си бяха.
Та приемам предложения за голямо момче, литри между 24-25 и 28 примерно…той е по-дребен от връстниците. Трябва да е готина, че е в една възраст, където ако беше момиче, щеше да се гримира, за да излезе да изхвърлк боклука.

Общи условия

Активация на акаунт