Каква раница за първокласник? Тема №3

• 67 165
  • 718
  •   1
Отговори
# 705
Кикиморско царство. Едната ни раница е оттам.
Cool pack ако не се лъжа има и в една книжарница в подлеза на метрото на Опълченска, като се излиза към трамвай 20.

# 706
  • Варна
Харесах за моето момче тези две раници. Едната на Топгал четох тук добри отзиви.
А за тази имате ли отзив, че му харесва десена Майнкрафт?
https://www.ozone.bg/product/uchenicheska-ranitsa-ab330-minecraf … i-characters-20l/

# 707
Идвам да благодаря за препоръките за физически магазини за раници и да похвала Кикоманско царство! Страхотен магазин, много добре зареден, имаха всичко което исках да видя. Но най-ценното беше консултантката! Арт дама със синя коса, много ведра, позитивна и високо компетентна! Разказа ми всичко за всички модели, предимства, недостатъци, препоръки. Абе страхотна беше ♥️
Cool pack turtle избрахме в крайна сметка. Много са красиви и практични. Тежи цяло кило, което не ми допадна, като я вдигнеш празна не се усеща, ама като я напълним ще видим. Както каза жената в магазина, не е проблем теглото на раницата, а безумната ни образователна система с изискванията си.
Ще носим ние максимално и се надявам да оставят повечето неща в шкафчето в училище.

# 708
  • Deutschland
В нашата провинция първокласниците започват тази година на 22.09, другите седмица по-рано. Раница естествено още не съм купила. Дъщеря ми е на 6 години, 105 см и 17 килограма. Много дребна е и не искам раница тип кутия. Носят ги всеки ден, не остават в училището. Засега Габол ми се върти в ума. Мислех за Топгал, но писаха че отделението за вода било миниатюрно. Тя ще е до 16.00 в училище, трябва голяма бутилка. В немско са луднали по Ергобаг, мерихме такава, но е твърде голяма за размерите на детето.
От Херлитц имате ли впечатления?

# 709
В нашата провинция първокласниците започват тази година на 22.09, другите седмица по-рано. Раница естествено още не съм купила. Дъщеря ми е на 6 години, 105 см и 17 килограма. Много дребна е и не искам раница тип кутия. Носят ги всеки ден, не остават в училището. Засега Габол ми се върти в ума. Мислех за Топгал, но писаха че отделението за вода било миниатюрно. Тя ще е до 16.00 в училище, трябва голяма бутилка. В немско са луднали по Ергобаг, мерихме такава, но е твърде голяма за размерите на детето.

Пробвайте DerDieDas. Синът ми беше с такава от първи до пети клас включително и му беше идеална, но не е бил дребен. Вижте дали нямат по-малки размери, но пък тогава не знам дали ще събира всичко необходимо.

# 710
Фрау С, нашата дъщеря беше със същите размери в 1 клас. Основната опасност е да не пада назад детето под тежестта на раницата. Нашата падаше сравнително често. Гледахме да си носи вода и обяд в отделна чантичка. Въпреки това й помагаха доста и други деца й пренасяха раницата. Сменихме 3-4 модела, всяка си тежеше, колкото и да е удобна. От училище разрешиха някои учебници да стоят там.
Въпреки че не обичам раници с колелца, във втори клас имахме и такава и й беше удобна.
Сега ще е 3 клас, вече 21-22 кг и някак по-стабилна.

# 711
По-горе писах за раницата на Ташев. Малка и лека, но хваща всичко. От Херлиц куфар не съм доволна.

# 712
Здравейте, споделете моля каква бутилка ползвате за вода, от която сте доволни за раниците и какви ученически пособия:
*Водни/акварелни бои с плътни и наситени цветове
*Флумастри
* Четки за рисуване
*Гума за молив
*Цветни моливи
*Молив за чертане
*Пергел
*Удобни химикали, които пишат леко, не текат, не се размазват
*Пластелин

# 713
Здравейте, споделете моля каква бутилка ползвате за вода, от която сте доволни за раниците и какви ученически пособия:
*Водни/акварелни бои с плътни и наситени цветове
*Флумастри
* Четки за рисуване
*Гума за молив
*Цветни моливи
*Молив за чертане
*Пергел
*Удобни химикали, които пишат леко, не текат, не се размазват
*Пластелин

Каквито си хареса детето в книжарницата. Ако пък има някаква промоция, още по-добре. Тези неща са толкова оборотни и така бързо се губят, че изобщо не ме е вълнувало какво точно купувам. Но като цяло за цветни моливи Фабер Кастел или Мапед, за гумите пак същите марки, сивите моливи са на Фабер Кастел от по-дебелите обаче (на сина те са му по-удобни, на мен също впрочем). Химикалите са триещи на Pilot frixion, но не знам доколко са удачни за първокласници. Бои, четки и флумастери не сме ползвали.

# 714
Триещите химикалки не са удачни, дори бяха забранени при нас.

# 715

Предполагам. Ние сме в чужбина и тук децата до шести клас включително пишат с писалки. Едва в гимназията (от седми клас) започват да пишат който с каквото иска - обикновено с тези триещи се.

# 716
  • Deutschland
След три часа обикаляне, девойката избра тази раница +моливника към нея. Габол намерих само от големите, което за нея не е удачно, защото е дребна.

По въпроса за цветни моливи, аз купувам Мапед. Всичко останало Пеликан или Stabilo.
В първи клас и половината от втори, каката пишеше с дебел молив. Вторият срок на втори клас, включиха писалка. Конкретно тази искаха учителите.

# 717
  • София
При нас точно триещи се химикалки изискваха в първи клас - вероятно защото от ден 1 децата пишеха с химикали, а не с моливи и да могат да се коригират букви/цифри без да се драска и маца в тетрадките и учебниците.

# 718
*Водни/акварелни бои с плътни и наситени цветове - https://skyoffice.bg/product/47051/akvarelni-boi-scool-komplekt- … arki-tsvyata.html
*Флумастри  - желателно е да са washable. На Deli има евтини и хубави флумастри. За училище са перфектни. Иначе бих препоръчала Jovi, Carioca и Staedtler.
* Четки за рисуване - с конски косъм, без значение е марката.
*Гума за молив - https://skyoffice.bg/product/38685/guma-erichkrause-hybrid-dvust … -kutia-42-br.html . Имаше едни уникални гуми на Jovi  и Adel, но в момента не ги внасят.
*Цветни моливи - без значение е марката (В първи клас остренето на моливи беше голямо забавление. Освен това една майка подари на класа електрическа острилка и моливите свършваха много бързо)
*Молив за чертане - В или 2В, триъгълен, без значение е марката и тяхната съдба е същата като на цветните моливи.
*Пергел - не се изисква за първокласници
*Удобни химикали, които пишат леко, не текат, не се размазват - https://www.fistocommerce.com/himikalka-gabol-12br-9637-12
*Пластелин - https://www.fistocommerce.com/plastilin-10-tsvyata-j90-10. За сега не съм открила по - добър.

Общи условия

Активация на акаунт