Приятели - казвате ли им истината, дори и да боли.

• 6 302
  • 199
  •   1
Отговори
# 120
Аз я усетих като такава, която се опитва да се намесва и дирижира чуждия живот, а не като търсеща подкрепа клюкарка. Последните може да са неприятни, но поне са безобидни и могат да бъдат игнорирани лесно.

# 121
Скрит текст:
Дали умишлено или не, така си му оказвал емоционален натиск (което също е вид опит за контрол). Явно мадамата е решила, че не иска друг да се опитва да контролира това, което подлежи на нейния контрол Joy А както казва Босилка, на него е вероятно така да си му е добре... нали иначе ще трябва той да взима решения и да носи отговорност? Не е за всеки това.

Или с две думи- намесат ли се жените в едно мъжко приятелство, всичко отива по дяволите.

Това е от твоята перспектива. Всъщност, приятелите често живеят с чувство за притежание, и когато се намеси половинка, започват едно борби за "опека". Обикновено мишени са по-безгръбначните приятели, защото някой с характер веднага ще покаже на всеки къде му е мястото в динамиката. Понякога "печелят" приятелите, понякога "печели" половинката, и едната връзка се разтува. И всичко това защото някой не може да преживее, че мястото му се е променило, че приоритетите се разместват, или че не може всичко да е само за него. Абе приятелите понякога са си бетер свекърви Joy

Точно позна за безгръбначния- винаги жените са го въртели на малкия си пръст. Всъщност да се познават с жена му, заслугата е моя, запознаха се покрай мен, историята наистина е дълга, и има много фактори и разминавки- в соц. статус, в интелектуално ниво и т.н. Израснали сме в един квартал, в едно училище, бяхме много гъсти в младежките години, но по-късно тези разлики си казаха своето. Освен това жена му е много властна и обсебваща, постепенно го откъсна и от повечето му други приятели, започнаха да движат единствено с нейния приятелски кръг. Предполагам се породи завист, те са хора живеещи от заплата до заплата, с кредити, а при мен са други нещата. Не ми се дават повече подробности, просто внимавам какво говоря вече дори и пред по-близки приятели, защото истината не винаги е лицеприятна за всеки.

# 122
  • София
Айдеее, сега жена му виновна, пък работели на заплата, пък ти си най-убав и най-умен и ти завиждат!  А цялата работа е е за контрол - искаш вашето приятелство да е на първо място и ти да си на първо място. А той взел, че се оженил за една обсебваща и контролираща харпия, която го откъснала от приятелите му! Че и спи с него, да му се не види!

# 123
Айдеее, сега жена му виновна, пък работели на заплата, пък ти си най-убав и най-умен и ти завиждат!  А цялата работа е е за контрол - искаш вашето приятелство да е на първо място и ти да си на първо място. А той взел, че се оженил за една обсебваща и контролираща харпия, която го откъснала от приятелите му! Че и спи с него, да му се не види!

Някакъв проблем ли имаш? Хайде да не ме вкарваш в своите драми, става ли?

# 124
И аз не разбрах каква е връзката между тяхната динамика на взаимоотношения и неговия стандарт на живот. Малко като "Едно дете кара колело, а дядо му знае английски."

# 125
  • София
Аз проблем нямам. Твоето описание е класика в жанра, само трябва да се сменят имената на героите и полът им.

# 126
Време й е да създаде семейство и деца. Но последния направо хич не е за харесване. Този път не ме пита, но знаеше отговора. Усетила е, че и тяхните не са го харесали. Моя мъж също. Все ме пита къде го намери този 🙄.

И аз не знам защо всеки път ме пита, когато хареса някой, какво одобрение очаква и защо. Може би все е била в чуденка и е очаквала подкрепа 🤔

Последно? Въпросната приятелка пита ли те, или не те пита в този конкретен случай?
Май освен мъжа ти, никой друг не пита за него. Странно е това постоянно подпитване от негова страна.
На твое място бих си отваряла очите на 4, че приятелката ти да не се окаже някой ден и твоя баджаначка. Simple Smile
Хаха, със сигурност не. Пита ме, когато говорим нещо за нея и му споделям. Хващате се за всяка дума дусловно. Да и други са питали, общи познати и приятели, където аз си правя пас и казвам, че това си е нейна работа. За този конкретно просто ми прати снимка да го видя, преди него ми е по казвала няколко и ме е питала за всеки какво мисля. За нея външния вид е по важен, от другите неща. Гледа как изглежда и на колко е години.
Първо, не съм пуснала темата за да плюя приятелката си, нито пък съм написала лоши неща за нея. Забелязала съм, че на всяка тема си на въпреки на хората, изопачаваш нещата и винаги се налагаш.
Да не говорим, че авторката ме издразни допълнително, защото като усети накъде духа вятърът на темата, и започна да променя версията си.
Няма ли опция да ме блокираш, аз с удоволствие бих го направила. Не променям версията, тя си е една. Кой разбрал, разбрал, който не-пътя. Освен, че си не възпитана, си адски досадна с натрапчивото си мнение навсякъде.
Аз я усетих като такава, която се опитва да се намесва и дирижира чуждия живот,
Изобщо не се намесвам, нито искам да дирижирам нечий живот. Къде го прочете това? Изказвам мнение, само ако ме питат.

# 127
  • София
Авторке, чета това, което си написала. Буквално го чета. Дори няма нужда от четене между редовете, защото е кристално ясно. Само да питам - ти как ще се чувстваш, ако твоята приятелка напише такава тема, но замеси теб и мъжа ти? С какви очи и с какво разбиране ще я прочетеш? Само ще сменим твоето име с нейното и нейния мъж с твоя. Дали ще ти бъде приятелка или ще я блокираш? Тази тема разкри повече за твоето отношение към приятелите ти, отколкото как приятелката ти пита и неприема "истината".

# 128
  • София
Рф, този типаж винаги ще са под нечия опека, я на приятелите, я на гаджето, я на мама. Той е такъв, не можеш да го промениш. Радвай се, че поне с жена ще задоволи и други нужди, за които приятелите не отговарят. Че много такива остават сами на старини, с биричката да им прави компания, докато приятелите са си направили семействата, децата, кариерите. Просто не можеш да очакваш от такъв мъж да има твоя капацитет да си води живота.

# 129
  • Варна
Често властните жени имат посредствен интелект. Естествено, ще са семейство безпарични.

# 130
  • София
Важното е, че завиждат и тя е отмъкнала приятеля. Всъщност има лека препратка и гадост към самия приятел, че е толкова неуспешен, толкова смотан, че не е способен да направи нещата с такъв размах като нашия потребител. Ми, така де, като не слуша нашия човек, хак да му е такава властна жена!

# 131
  • Варна
Във всяка тема, автора отнася критики. А кой е избрал нелицеприятния мъж? Посредствена жена, която търси мнение от приятелки. Да не е малолетна?
 Не бих излъгала приятелка, че харесвам грозен мъж. Естествено, ще съм тактична.

Последна редакция: сб, 14 авг 2021, 15:00 от Viviana91

# 132
Важното е, че завиждат и тя е отмъкнала приятеля. Всъщност има лека препратка и гадост към самия приятел, че е толкова неуспешен, толкова смотан, че не е способен да направи нещата с такъв размах като нашия потребител. Ми, така де, като не слуша нашия човек, хак да му е такава властна жена!
Приятелят е толкова смотан, че и жена не е можел да завъди, та се е наложило нашият колега да ги запознава. Направо ми звучи все едно разказва за човек, когото презира, ама му бил приятел. С такива приятели врагове не ти трябват.

# 133
Не бе, той много си го обича и уважава, приятел му е, ама е смотаняк и го шегувка. Laughing

# 134
Значи, разбрахме че, авторката не е добър приятел, защото пуска такава тема.
Питам аз, РФ добър приятел ли е щом пише за неговия, че е „безгръбначен”, защото цитирам:„- винаги жените са го въртели на малкия си пръст”?

Общи условия

Активация на акаунт