Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 24

• 35 029
  • 750
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Дала съм абонатните номера на наемателя да си плаща сметките, а партидите си останаха на мое име. Ако не си плати тока, ще му го спрат.
Ако напусне, без да плати, то ще е за месец само и при всички положения ще се вмести в депозита.
Следя в ипей колко и кога плаща.

# 76
  • Варна
И аз мисля така да правя, но токът се спира след 2 неплатени фактури. Зимата спокойно сумата може да стигне размера на депозита, като добавим и задължения към ВиК, стълбищни такси... Ако има и щети по имота... отиде коня у рЯката.

# 77
  • София
Още при първата неплатена ще се установи това, нали гледам кога плаща. Деликатно бих подсетила и ще се разбере накъде вървят нещата. Неплащането на сметки е основание за прекратяване на договора.

# 78
  • Варна
Така да. Написах го, понеже казахте, че ако не си платят тока, ще им го спрат, което не е решение.

# 79
Така де, плащането от наемателите на консумативите по електронен път не е чудо невиждано, много хора го правят. Просто трябва контрол.
Аз правех друго - аз плащах консумативите, а наемателите плащаха на мен кеш по показания на уредите (водомери и електромер) в момента на плащането (веднъж месечно). Така се избягва забавянето в показанията (и сумите), заради различните дати на отчитане и фактуриране. Всички показания и суми се описваха на разписка с екземпляр за мен и за тях. Неудобството е необходимостта веднъж месечно да се виждаме и правим това упражнение. Но пък така и получавах бегъл поглед върху състоянието на жилището (влизах в кухнята и банята). 15-20 мин. отнемаше, заедно с ала-бала-та от кумова срама, да не си мълчим мрачно. Laughing Предварително подготвени разписки носех, в които само трябваше да се нанесат данните, да се изчисли разликата и да се умножи по цената. 2 подписа и сме готови. Чао до следващия месец.

# 80
  • Варна
Аз бях на подобна схема в последната си квартира, понеже беше етаж от къща и електромерът ми беше контролен. Хазяинът ми имаше пълно доверие и ме беше оставил сама да си изчислявам сметките. Направих си екселска табличка с формули и всеки месец само въвеждах новите показатели, сумата сама се изчисляваше и му давах парите. Човекът веднъж не дойде да сверява, за година и половина, въпреки че живееше през един етаж под мен.

# 81
  • София
Наемател остави "лека" бъркотия след себе си
https://www.novini.london/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0/5 … m_eCzE6zu-3MPmXD0

# 82
Не виждам причина наемодателя да се оплаква. Тея бирени кенчета саот алуминий, а цената му скочи доста заради ковид локдауните Grinning. Ще си избие загубата от тях. Иначе сега сериозно, държавата налага бан и затваря хората, ландшордовете страдат и губят, хората се оправдават с депресии и зависимости. Всички губят, кой е виновен? След време ще се разбере че държавните и банковите политики са били умишлено грешни но ще е късно. What done is done. Целия този ковид е един голям фарс заналагане наконтрол и пренос на богатство с цел финансиране на зелените политики и запазване на статуквото. Товя което показва танграта е един от многото негативни странични ефекти.

# 83
Сега един мърляч за жертва на Ковид ли ще го обявим? С Ковид и без Ковид - все ще си е мърляч. Аз се учудих как така цяла година не си е плащал наема и са го оставили. Може би в случая заради Ковид е имало някакви специални разпоредби, иначе в нормална обстановка в цивилизована държава това би било абсурд.
И затова в цивилизованата държава, като тръгне пак да си търси под наем, ще му е значително по-трудно да намери прилично жилище, защото искат препоръки от предишни наемодатели. Да ходи да живее в сгради на мърлячи и мигранти, отдавани от лендлордове от нашите географски ширини.

# 84
Тази статия изглежда фалшива, но не се и съмнявам, че има мизерници по света.
Ние преди да се изнесем само дето по горния ръб на вратите не мина с пръст наемодателката.

# 85
Мандаринка, не е жертва а ковид спекулант и тарикат.
Явно не си запозната, но на запд и особено в сащ има т.н eviction ban, което ще рече че наемателите не могат да бъдат изгонени от квартирата си по време на специалните мерки, демек вече над 18 месеца. Съответно, милиони наематели не са си плащали наема година и половина. В сащ това е огромен проблем, понеже нямали пари, но и не съдействат на наемодателите, които пък на свой ред имат ипотеки да плащат но не пошучават облекчения. Ще стане мазало когато това приключи. Вече го отлагат 2-3 пъти, сега е закрая на септември.

# 86
Тази статия изглежда фалшива, но не се и съмнявам, че има мизерници по света.
Ние преди да се изнесем само дето по горния ръб на вратите не мина с пръст наемодателката.

Имаше едно предаване, което гледах в ютуб преди години - точно за UK, ходят с полиция да изхвърлят такива мърлячи, които не са си плащали година+, явно толкова отнема за съдебно решение да бъде изхвърлен. Това е нищо в сравнение с това, каквото намираха полицаите+собственика. Голяма гнусотия беше в повечето случаи.

# 87
  • София
Можете ли да ми препоръчате доверен брокер за София, който да поеме ангажимент да намери наематели за след октомври?

# 88
Аз си мисля,че може би ще осъдят такива наематели и макар и късно,ще има справедливо решение.Затова на много места наемодателите искат стабилен доход,предплата и предишни препоръки.Колко далече може да стигне такъв наемател-свиня?Имам предвид в живота.

# 89
Аз си мисля,че може би ще осъдят такива наематели и макар и късно,ще има справедливо решение.Затова на много места наемодателите искат стабилен доход,предплата и предишни препоръки.
Като ги осъдят не значи че ще си върнеш парите, ако този човек няма нищо за вземане. Това си е хазарт, който наемодателя няма как да избегне. А това да искаш доход, препоръки и чудеса върви само там където всички искат, в България като поиска един, наемателчето отива и наема от друг който не иска и пак ти губиш. Няма смисъл да се дават примери от другаде.

Общи условия

Активация на акаунт