Подготовка за малкия човек - тема 14

• 41 510
  • 796
  •   1
Отговори
# 735
Благодаря,мисля с тези продукти да започна.
nnn333 вчера разбрах за него ,аз също го издирвам.

# 736
  • Варна
И аз каквото можах от зимния кош изпрах, а иначе има и препарат специално за минаване на кошчето за кола или количката.

За първи път виждам този препарат или просто не съм обръщала внимание. Има ли го в по-големите магазини или дрогерии?

Има го в Хиполенд Simple Smile

# 737
И аз каквото можах от зимния кош изпрах, а иначе има и препарат специално за минаване на кошчето за кола или количката.

За първи път виждам този препарат или просто не съм обръщала внимание. Има ли го в по-големите магазини или дрогерии?

Ето го и онлайн, в две разфасовки:

https://www.baby.bg/product/friendly-organic-250-ml-384700/

https://www.baby.bg/product/friendly-organic-650-ml-376938/

# 738
А нещата от хигиенния сет - ножички, аспиратор за нос и т.н. с какво почиствате след като ги разопаковате?

# 739
Матрак не се пере. Вътре ще остане влага и ще се завъдят плесени.да се изпере калъфа е достатъчно.

Аспираторът мия с топла вода и сапун, нокторезачката почистих еднократно със спирт. Ползва я само тя, никой друг.

# 740
Много благодаря Simple Smile

# 741
Относно хигиената не съм се вмънячавала. От количката нищо не съм прала. Напръсках я с розова вода и я избърсах цялата с парцал. Стола за кола също. Леглото му е дървено и него забърсах с парцал, а матрачето го напръсках с розова вода и толкова. Долния чаршав му го пера на всяка седмица и половина.

# 742
А как постъпвате с бебешки дрешки от деликатни материи (вълна/кашмир)? Пише да не се перат на друго, освен на програма за вълна/кашмир/ръчно пране без центрофуга; да не се гладят; да не се слагат в сушилня. Само пране на ниски градуси достатъчно ли е според вас от хигиенна гледна точка?

# 743
MulberryW, с бебешкото още не съм почнала, ама нашите от такива материи си ги пера на програма за вълна и после в сушилнята ги суша само на програма за вълна или първо на програма за деликатни и после вълна.
NUC също има спрей за почистване на бебешки неща.

# 744
Дрехите няма нужда да са стерилни. Дори на ниски градуси изпрани, все пак са чисти. Лятото суших само на слънце, жива и здрава е. Просто ставаше по-бързо от със сушилнята, а време за гладене, сама с 2 деца, просто нямам 😁

# 745
  • София
Нищо не е стерилно и няма нужда да бъде, а препаратите са доста сериозни.
Пера само бельо на детето - бодита, чаршафи, пелени и подобни на 60 градуса. Другото - според указанията на производителя. Даже вече пера с нашите дрехи - тя почти няма наакани/наповръщани неща. Преди някак редовно изпускаше памперса, защото буквално се взривяваше на 4-5 дни. Вече, особено откакто захраних преди 10-ина дни, тоалетната е редовна и по малко. В началото всеки ден пусках пералня и то на 60 градуса защото няма как да се остави за следващия ден.

# 746
А как постъпвате с бебешки дрешки от деликатни материи (вълна/кашмир)? Пише да не се перат на друго, освен на програма за вълна/кашмир/ръчно пране без центрофуга; да не се гладят; да не се слагат в сушилня. Само пране на ниски градуси достатъчно ли е според вас от хигиенна гледна точка?

Пера според инструкциите на етикета заедно с нашите дрехи от естествени вълни/коприна. Суша навън на слънце, не ги гладя, нямало е проблем.

# 747
Преди време коментирахте дрешки от Некст, реших да поръчам и връщам обратна връзка, ако е полезно на някой. Материите са нежни, подходящи за сушилня, което за мен е важно. Но най-доброто и полезно е, че размерите са указани не само чрез сантиметри, но и килограми. Това е супер, защото моето 3 месечно бебе е доста над теглото за възрастта и все се чудех дали ще му е малка дрешката или не. Така лесно прецених, пробвахме и съм доволна, че си отговарят. Доставката е много бърза, ако трябва да съм честна, от HM, които доставят от България съм чакала повече време. Поръчах миналия петък, днес са при мен дрешките. Поръчах един голям комплект бодита (десените са много сладки) и зимно яке, много мекичко и топло. Simple Smile

# 748
Преди време коментирахте дрешки от Некст, реших да поръчам и връщам обратна връзка, ако е полезно на някой. Материите са нежни, подходящи за сушилня, което за мен е важно. Но най-доброто и полезно е, че размерите са указани не само чрез сантиметри, но и килограми. Това е супер, защото моето 3 месечно бебе е доста над теглото за възрастта и все се чудех дали ще му е малка дрешката или не. Така лесно прецених, пробвахме и съм доволна, че си отговарят. Доставката е много бърза, ако трябва да съм честна, от HM, които доставят от България съм чакала повече време. Поръчах миналия петък, днес са при мен дрешките. Поръчах един голям комплект бодита (десените са много сладки) и зимно яке, много мекичко и топло. Simple Smile
Може ли малко помощ как да поръчам сама от сайта? За английския става въпрос нали?

# 749
Да, английският, има даже превод на Бг ако ви е по-лесно. Като си изберете нещата, ще ви попита имате ли регистрация или не. Лесно и бързо става регистрирането, аз платих с карта. За покупки над 80 лв, доставката е безплатна.

Общи условия

Активация на акаунт