Подготовка за малкия човек - тема 14

• 41 542
  • 796
  •   1
Отговори
# 75
Сноу, и аз съм се насочила към дрогерийна козметика. Гледам състав, чета съставка по съставка и се надявам, че всичко ще е наред. Дано няма проблем, а ако има, ще търсим решение според самия проблем.

# 76
Първото ми дете беше изцяло с Bübchen, до 2 годинки. След това се оказа, че е със суха кожа и минахме на Uriage..
Аз съм доволна от bübchen и то много.

# 77
Мисля, че се има предвид бебешка мицеларна вода обаче.
Аз още не съм избрала, но ще се ориентирам по състава - възможно по-щадящ. От дрогерийните Babylove имат хубави неща.

Ясно, мерси. Мислех, че има само един вид мицеларна.

# 78
Аз ползвам мицеларна вода от раждането вече 10 месеца. Ползвам я с памучни тампони вместо мокри кърпички при смяна на памперс.
Ползвам голямата опаковка на Uriage, много е икономична. Досега не се е подсичал никога.

# 79
Тоест юриаж бебешка мицеларна или някоя нормална? Може ли да дадете линк или снимка към продукта?

# 80
А памучни тампони откъде взимате изгодно 🙂Взех едни за първоначално, но със сигурност има и по-добри предложения някъде , а нямам възможност да обикалям да търся.

# 81
Да, бебешката вода ползвам.

А тампони купувам каквито намеря от големите - Лидл, Кауфланд, 3-4лв е една опаковка.

# 82
Да, бебешката вода ползвам.

А тампони купувам каквито намеря от големите - Лидл, Кауфланд, 3-4лв е една опаковка.
А от къде купувате мицеларната вода за бебето

# 83
От аптеките, сигурно в повечето ги има.

# 84
  • Седмото небе
Може ли препоръки за бебешка козметика?
Аз съм се ориентирала към Бабе - не толкова популярна козметика. Но съотношение цена -качество за мен е много добро.
И като козметика са много добри. Първите месеци бяхме с всичко само от тях, сега си доизползваме някои неща. Занапред ще поддържаме винаги крема Nappy rash, от другите видове продукти си имаме вече нови любимци. Олиото за къпане и лосиона с Омега К-ни са страхотни, ако бебето е със суха кожа и за майките им също впрочем Wink
Много харесвам аромата на Мустела, но пусто не блестят със състав и затова рядко купувам. За момента тотален фаворит за коса и тяло ни е измиващата пяна със слончето на Дм Бейбилов. Мирише нежно, измива хубаво, косичката става много мека, пухкава и блестяща, супер икономичен продукт е също. А и картинката е много забавна, и бебка много се радва като я види:

Бебешка мицеларна вода имам на Микса, не е лоша. Но я ползвам по-често за себе си. Иначе да, с големи тампони е добра алтернатива за почистване понякога.

# 85
Момичета, решила да започна с прането и като цяло с подреждането на скрина за бебчето. И ми възникнаха няколко въпроса:

1. С какво почиствате мебелите за бебето, чекмеджетата вътре, органайзерите за чекмеджета от Икеа?

2. Понеже нямам сушилня, ще се наложи да гладя - имаме някаква изстрадала ютия на 12 години, защото почти не се глади вкъщи, та се чудя сега каква да си взема. Тотално не съм наясно, някакви парогенератори гледам че има, не знам си какво... Чудя се какво си струва да взема, има ли смисъл от тези за по 400-500лв?

3. Дрешките се обръщат от вътрешната страна при гладене и пране, нали така? А махат ли се етикетчетата със символите за пране?

4. Почиствате ли по някакъв начин всичко, което влиза в тези чекмеджета, например шишетата козметика, която ще се ползва?

# 86
  • au bout du monde
Момичета, решила да започна с прането и като цяло с подреждането на скрина за бебчето. И ми възникнаха няколко въпроса:

1. С какво почиствате мебелите за бебето, чекмеджетата вътре, органайзерите за чекмеджета от Икеа?

2. Понеже нямам сушилня, ще се наложи да гладя - имаме някаква изстрадала ютия на 12 години, защото почти не се глади вкъщи, та се чудя сега каква да си взема. Тотално не съм наясно, някакви парогенератори гледам че има, не знам си какво... Чудя се какво си струва да взема, има ли смисъл от тези за по 400-500лв?

3. Дрешките се обръщат от вътрешната страна при гладене и пране, нали така? А махат ли се етикетчетата със символите за пране?

4. Почиствате ли по някакъв начин всичко, което влиза в тези чекмеджета, например шишетата козметика, която ще се ползва?

Изобщо не съм си за давала тези въпроси😬

1. И нашия скрин е на Икея и органайзерите също. Мисля че го забърсах с влажен парцал само.

2. Имам сушилня, но и да нямах пак нямаше да гладя. 😒

3. При пране не ги обръщам, етикети също не режа, до сега не е имал проблем с етикетите.

4. Нищо не съм почистваща. Можеш да ги измиеш с антибактериален сапун, ако толкова те притеснява.

# 87
  • София/Севлиево
1-с влажен парцал
2-половината неща изсуших за проба в сушилнята и не ги гладих, другата половина изгладих с най-обикновена парна ютия
3-винаги всичко пера на лице и етикети не махам
4-нищо не съм почиствала.
Всъщност тук нямам отделен скрин за бебешките неща, а разчистих част от един от нашите гардероби.Дрешките ги наредих на закачалки, а другите неща на един рафт от гардероба.С баткото даже дрешките му седяха на една подвижна етажерка ,пък с бебето като се преместим мисля да ползвам една подвижна икейска закачалка, зашото ми изглежда много удобна и няма да трябва да отварям и затварям постоянно някакви врати на гардероб или шкафчета.

# 88
Почиствам с влажна кърпа всичко.
Ако гладя, използвам най-обикновена ютия (15 лв от Метро). Етикети режа, защото са много и ме дразнят. Обръщам дрехите на обратно ако суша навън, с цел да не избледняват. Ако слагам в сушилнята, не следя на къде са обърнати.

# 89
  • Седмото небе

1. Почиствам с едни био препарати навсякъде вкъщи, покриват нуждите на всички видове повърхности и ги ползвам не защото са био, а понеже адски много вече не понасям каквато и да е миризма на битова химия. Справят се отлично! За мен лично само с влажна кърпа не е Ок.
Скрит текст:

2. По принцип всичко нейно минава през сушилня, понеже я имаме. И да нямахме пак щях да си купя. Но ютия всякаква с прилична пара ще ти свърши работа, пробвай със старата, ако не става тогава купувай нова, но не се хвърляй в такива суми.
3. Всички дрехи и нейни, и наши пера обърнати, режа етикети на всичко още след като съм ги погледнала и преди първото пране. Дразнят ме много и на усещане, и на вид. За целта имам много фина остра ножичка. За което и когато гладя, по възможност на опаки, което не може на лице.
4. Всичко което купя и ще се съхранява по някакъв начин или почиствам с подходящ от горните препарати или мия преди да прибера, после забърсвам с дезинфекцираща мокра кърпичка периодично.
Както и моята козметика, така и нейните неща почиствам редовно, много мразя петна от вода, пръсти и т.н. Но това са си мои лудости клонящи към крайност, просто от предишна работа ми остана като “дефект” всички дребни неща да са почистени и подредени. За по-едрите не съм толкова внимателна признавам си Blush

Последна редакция: сб, 28 авг 2021, 17:46 от * SUPERMAMА *

Общи условия

Активация на акаунт