Подготовка за малкия човек - тема 14

• 41 580
  • 796
  •   1
Отговори
# 90

Момичета, знам, че преди няколко страници стана дума за това има ли нужда от зимен чувал за коша за новородено, но не съм сигурна, че разбрах. Купихме тази Easywalker и въпросът ми е:

1. за зимно новородено трябва ли ми такъв зимен чувал от снимката, който да слагам в коша за новородено или този чувал е предназначен за по-големи бебета, когато ги разхождаш в "седналата" количка?

2.Ако нямам нужда от чувал за коша за новородено, тогава с какво да го опаковам все пак за зимата - с одеяло ли?

# 91
  • Германия
Не се вманиачавай в почистването, бебе не се гледа в стерилна среда 😉 едно нормално почистване е напълно достатъчно

По повод количката и чувалчето: това на снимката ми прилича на чувалче за седалка кара след 6м. А за новородено през зимата съм виждала някои да ги завиват с пухена възглавница 😅 като мини юрганче 😉

# 92
Эа чистенето просто ще мина шкафовете с нормален почистващ эа дърво или универсален препарат. Харесвам теэи на Фрош и Генерал. Предвид корона може да мина и шишенцата коэметика с деэинфектиращ препарат, эащо не.

Эа эимен чувал аэ още съм в чуденка, но мисля, че ще вэема, эащото ще энам дали ми е полеэен чак като се роди бебето, а искам да си го имам наличен. Моята количка е абц диэайн салса 4 еър, ще вэема чувала към количката эасега. Вътре е пухено-поларен, с цип.

Отделно ще вэема и космонавт (още нямам идея какъв и на коя марка) и ако не е в чувала,ще го обличам над нормалните дрехи с космонавт и отгоре одеало. Приемам критика по темата, эащото и эа мен е нов терен.

В бебешкия магаэин ни каэаха, че някои майки слагат агнешка кожа като подложка да топли под бебето, а отгоре эавиват с одеалце. Теэи кожи са супер яки на вид, но според някои мнения преэатоплят и са опасни.

# 93
  • Германия
И ние имахме такава кожа, аз знам че тя топли зимно време, или изолира студа от под количката, а лятото държи хладно. Ние я ползвахме от февруари до септември, сега мисля да я продам. В никакъв случай не е презатопляла, поне не в нашия случай

# 94
Хм, интересно. Эначи да не я иэключвам по условие. Мен страшно ме кефи таэи кожа принципно и ми иэглежда много уютно.
Космонавт полэвали ли сте? Каква марка?

# 95
  • София/Севлиево
С баткото ползвах космонавт от ноември до март,на българската марка Жорал.До 7-8 годишен носеше техни екипи,после минахме на ски долнища от Лидл.

# 96
Коша за новородено е достатъчно изолиран с покривалото.Достатъчно е едно по-плътно одеалце/олекотено юрганче.
Космонавт не съм ползвала нито за новородено, нито миналата зима, когато вече вървеше.Имали сме иначе и на George, и от тези на Лидл.И двата са слагани по веднъж, когато сме я водили да я пързаляме в шейна 🤣За мен това е нещо адски неудобно.Чувал за лятната седалка имаме и много го ползвахме.

# 97
Здравейте може ли мнения за кошарите в Емаг

# 98
Alaskata, аз мисля, че това чувалче се ползва за 6 месечния кош. Да ме поправи някой, ако не е така.

Виж тук как го са го показали

# 99
Според мен е за след 6 месеца - на втората снимка е другия кош (който е и на четвъртата), но в хоризонтална позиция.

# 100
  • Beyond the stars
Момичета, решила да започна с прането и като цяло с подреждането на скрина за бебчето. И ми възникнаха няколко въпроса:

1. С какво почиствате мебелите за бебето, чекмеджетата вътре, органайзерите за чекмеджета от Икеа?

2. Понеже нямам сушилня, ще се наложи да гладя - имаме някаква изстрадала ютия на 12 години, защото почти не се глади вкъщи, та се чудя сега каква да си взема. Тотално не съм наясно, някакви парогенератори гледам че има, не знам си какво... Чудя се какво си струва да взема, има ли смисъл от тези за по 400-500лв?

3. Дрешките се обръщат от вътрешната страна при гладене и пране, нали така? А махат ли се етикетчетата със символите за пране?

4. Почиствате ли по някакъв начин всичко, което влиза в тези чекмеджета, например шишетата козметика, която ще се ползва?

1. https://www.hippoland.net/friendly-organic-universalen-pochistva … ri-650ml-fr-00911

2. Със сигурност нова ютия - старите задържат с годините всякакви неща. Чак 400лв за ютия, то по добре сушилня Grinning
3. Обръщам само дрешки с щампи сега. Етикети никога не съм махала.
4. Не почиствам.

Показаният зимен чувал е за летния кош. Кошът да новородено е достатъчно уплътнен. Одеалце или космонавт съм ползвала зимата.

# 101
  • София
Alaskata, аз мисля, че това чувалче се ползва за 6 месечния кош. Да ме поправи някой, ако не е така.

Виж тук как го са го показали

Това е съвсем друга количка. На сайбекс. Имат един мек кош, който може да се използва вместо кош за новородено, защото кошът за новородено не се пренася, а на някого можеда му е нужно да го пренася. И се поставя така.

Онова доколкото виждам е чувалче за зимата.

# 102
Аэ не раэбрах эащо това да е чувал само эа седнало положение. Всички чували са эа двете поэиции и би трябвало да стават и эа легнало положение эа новородено. Поне теэи, които аэ гледах, всички са и эа двете поэиции, то иначе няма смисъл.

Вчера гледах и чувалчетата с агнешка кожа-сериоэно се эамислям да си вэема такъв щом не претопля.

Эа ютията сега видях въпроса: нашата ютия мисля, че струва макс 20-30 евро. :Д  Имаме сушилня и няма да гладя. Не виждам смисъл.

Последна редакция: нд, 29 авг 2021, 09:56 от snowwhite12

# 103
  • Beyond the stars
Кошът за новородено е достатъчно добре изолиран за да няма нужда от допълнителен чувал. Има смисъл ако кошът е летен с легнало положение и се ползва за новородено.

# 104
Тотално се обърках. Май ще се паэарува на място, не онлайн. Grin

Общи условия

Активация на акаунт