Подготовка за малкия човек - тема 14

• 41 728
  • 796
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
Ние не взехме и не сме усетили липсата му. За мен е излишен аксесоар, то бебето, като е толкова малко, не мърда никъде- може да го сложиш на дивана, на леглото и пак е Ок.

# 271
  • Варна
Ние имахме гнездо, на мен ми беше удобно да го слагам в него на дивана или на спалнята и той го харесваше и спеше в него, но го ползвахме само 2 месеца, сега вече си е само в кошарката.

И аз взех пролетно-есенно чувалче на Angel Baby, само не ме кефи, че цветовете им нямат общо с тези в сайта, а са доста по-бледи, като изтъркани, комплекта за изписване също беше така, затова и не го ползвах накрая на изписването беше с друго.

# 272
На мен ми подариха гнездо, иначе нямаше да дам сумати пари за него 😀

# 273
И ние купихме, въпреки че доста хора споделят, че не са го ползвали. Струва ми се комфортно за бебето докато е на дивана, надявам се и то да е на това мнение Simple Smile
Предполагам знаете, че трябва постоянно наблюдение като е в него и да не се оставя да спи само.
Какво имаш предвид? Нещо по-особено ли има за гнездото?

# 274
  • София
Момичета, за изписването кой размер гащеризон се взима 50 или 56? Притеснявам се, че ако се наложи спешно секцио 1 - 2 месеца преди термина 56 да не е голям. А за 50 притеснението ми е в дължината, защото ако гащеризона е къс крачетата стоят свити на топка и няма да може да си ги изправя?

# 275
Елмайра, в гнездото има опасност бебето да си притисне главата до възглавниците отстрани и да се задуши, ако не е под наблюдение. Затова не бива да се оставя през нощта да спи в него. И също, ако е прекалено близо, има опасност да вдишва вече издишания въздух, което може също да е фатално. Много смотано го обясних, но сама можеш да потърсиш информация относно рисковете. Затова се ползва само през деня под наблюдение.

Kene, а защо мислиш, че може да се роди два месеца преждевременно? Дори и това да стане, предполагам няма да ви изпишат веднага, та ще има време да се купи подходяща дреха. 56 със сигурност ще е голям тогава, ама то и 50 ще е голям най-вероятно. Честно казано в този случай дрехите за изписване биха били най-малкият проблем според мен.
Иначе моето се роди 50см десет дни преди термин и беше с 50 размер, едва го облякохме и нищо друго от този размер не сме ползвали. Затова за бебе, родено на термин бих взела 56 размер, дори и леко голямо да е, по-комфортно ми се струва. Пък и дори да не става за изписването, ако е преждевременно родено, винаги може да се ползва след няколко месеца.

# 276
  • София
Имам малка надежда, че няма да е в кувьоз и затова. Иначе върви с 2 седмици по-малко на кг, но височината е горе -долу средна. Ако не се наложи кувьоз, таткото няма да се справи с покупките и затова.

# 277
Аз бях взела размер 56 и беше точно.
Зависи по-скоро колко ще е голямо бебето, а не кога ще се роди. Родих 18 дни преди термин и бебка беше 3.850кг и 52см. Много малко дрешки ползвахме 56 размер и то около 2 седмици.

# 278
В този случай бих купила по едно гащеризонче от двата размера и отгоре хубава пелена/одеало. И без това на снимките не се вижда с какво е облечено бебето, та за мен нямаше особено значение и беше с най-обикновено синьо гащеризонче. Дори и на термин да се роди, пак има вероятност да може да облечете по-малкото, а другото за по-нататък. Няма лошо да си подготвена за различни ситуации.

# 279
  • София
Да, може би да взема и двата размера за да съм подготвена.

# 280
Онзи ден поръчвах дрешки за изписването - поръчах един комплект 50 размер и един 56.
Синът ми се роди седмица преди термин, беше 50см и 3.2кг и го изписахме в 50ти размер, 56 първите 2-3 седмици му седеше като чувал.. също от марка до марка понякога има малка разлика в размерите и някои са по-уголемени, други в същия размер са по-малки.

# 281
Аэ съм вэела само един комплект 54 номер, но то е от марката такъв малък раэмер. Иначе всичко ми е 56, че и 62 имам доста. Дори да са малко големи в началото, по-добре се гответе поэитивно эа 56-ти раэмер, отколкото эа най-малките въэможни. 50 номер ми се струва, че няма да се носи дълго. Аэ имам чувството, че моето бебе ще се роди седмица-две по-рано и въпреки това се глася эа 56. :Д

# 282
  • София
Ако на кг. беше добре та и напред даже нямаше да се притеснявам та дори и по-рано да се роди да взема големия размер. Но понеже съм виждала бебета слабички а високи и буквално се мъчеха със крачетата на дължина за 50 размер.

# 283
Сестра ми се роди в 32 седмица и беше 43 см. Разбира се, че се наложи да се купят дрехи за недоносени, май 44 или 46 им е размера, въпреки че я изписаха след около 15-20 дни. Те я изписаха като стигна нужните килограми, не сантиметри

# 284
  • София
Сестра ми се роди в 32 седмица и беше 43 см. Разбира се, че се наложи да се купят дрехи за недоносени, май 44 или 46 им е размера, въпреки че я изписаха след около 15-20 дни. Те я изписаха като стигна нужните килограми, не сантиметри
Алисън, колко кг се роди и след това колко кг я изписаха?

Общи условия

Активация на акаунт