Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 15

• 52 464
  • 799
  •   2
Отговори
# 315
Моето дава дати в една статистика от началото на ползване, не знам ако нямам цикъл какво би дало.Сигурно празен календар за месеца.
Скрит текст:
Благодаря... аз бях доволна от моето докато имах редовен цикъл... обаче сега вече не ми върши работа... изключително натоварена съм и не мога да помня кой месец съм била с цикъл и кой не... надявах се на приложението... ама и то ку-ку като мен... Wink
Ето така дава статистиката, моята я следи от 2014г.

# 316
  • тук-там
Цикълът няма общо с месеца. Дните на един МЦ са от прървия ден на едната менструация до първия ден на следващата. Т.е. може веднъж МЦ да е 28 дни, друг път 58. Отбелязваш кога ти идва и то си смята.

# 317
  • Бургас
А аз, по старомодния начин , на календарче, може и старо и там си отбелязвам.нося си го в портмонето ако ми притрябва случайно.

# 318
  • В полите на Пирин планина
Аз си записвам в телефона - в бележки. Simple Smile

# 319
  • София
Аз ползвам от доста години Period Diary. Пази хронология на циклите години назад, има възможност за водене на бележки за отделните дни, за отбелязване на овулация, секс, сила на кървенето и пр.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 22 сеп 2021, 20:10 от sweetkids_mama

# 320
  • При елфите ...
Цикълът няма общо с месеца. Дните на един МЦ са от прървия ден на едната менструация до първия ден на следващата. Т.е. може веднъж МЦ да е 28 дни, друг път 58. Отбелязваш кога ти идва и то си смята.
Благодаря... на възрастта, на която съм ми е ясТно как се "смята" МЦ... Wink Въпросът ми беше за друго...

А аз, по старомодния начин , на календарче, може и старо и там си отбелязвам.нося си го в портмонето ако ми притрябва случайно.
Пробвала съм... ама забравям... Wink

Аз си записвам в телефона - в бележки. Simple Smile
Благодаря... това е идея... Simple Smile

# 321
  • София
На някой да му е познато това... На 52 съм (цикълът ми вече е тук-там) и повече от година се събуждам през нощта да ходя до тоалетната 1 или 2 пъти... случвало се е и повече... няма значение дали съм пила или не пила течности вечерта (през деня си ходя нормално)... Това страшно много ми се отразява на съня... сутрин събуждам се като недоспала и крива... Някакви идеи/съвети...

Използвате ли някакво приложение на телефона за отбелязване на цикъла... такова, че когато липсва през определен месец/и да остава празно... Това, което ползвам не ми върши точно тази работа...

Когато са ме вкарвали в изкуствена менопауза заради лечение, помня, че освен безсънието и топлите вълни нощем ставах да пишкам по 1 или 2 пъти. Явно има връзка с падането на естрогена и прогестерона, но не знам каква е.🤔

# 322
  • При елфите ...
Скрит текст:
На някой да му е познато това... На 52 съм (цикълът ми вече е тук-там) и повече от година се събуждам през нощта да ходя до тоалетната 1 или 2 пъти... случвало се е и повече... няма значение дали съм пила или не пила течности вечерта (през деня си ходя нормално)... Това страшно много ми се отразява на съня... сутрин събуждам се като недоспала и крива... Някакви идеи/съвети...

Използвате ли някакво приложение на телефона за отбелязване на цикъла... такова, че когато липсва през определен месец/и да остава празно... Това, което ползвам не ми върши точно тази работа...

Когато са ме вкарвали в изкуствена менопауза заради лечение, помня, че освен безсънието и топлите вълни нощем ставах да пишкам по 1 или 2 пъти. Явно има връзка с падането на естрогена и прогестерона, но не знам каква е.🤔
Благодаря за информацията... Simple Smile

# 323
  • Бургас
И аз имам понякога такива моменти, според мен е свързано със задържане на вода, но от какво се получава-дали от храна или  друго, не мога да преценя. ми се появиха проблемите със ЩЖ си спомням, че имах сравнително дълъг период, в който  всяка вечер около 3 часа се събуждах за тоалетна.

# 324
  • Пловдив
Трябва да си направя изследване на прогестерон. Лекарят е написал на 21ден от цикъла при 28 дневен цикъл, но при мен цикълът вече не е 28 дни, а 22-24.
Чета, че се прави седем дни след овулацията. Гледам разни календари в нета - овулацията ми я смятат между 20-23.09. Имам час за изследване на 27.09. Дали ще е коректно изследването на прогестерона, ако го пусна тогава с останалите? Или да го направя по-късно?

# 325
Трябва да си направя изследване на прогестерон. Лекарят е написал на 21ден от цикъла при 28 дневен цикъл, но при мен цикълът вече не е 28 дни, а 22-24.
Чета, че се прави седем дни след овулацията. Гледам разни календари в нета - овулацията ми я смятат между 20-23.09. Имам час за изследване на 27.09. Дали ще е коректно изследването на прогестерона, ако го пусна тогава с останалите? Или да го направя по-късно?
Понеже и аз съм така, но моят цикъл варира от 24 до 30 дни, както му изнася, то лекарят ми каза на 18-и ден да пускам.

# 326
Аз доколкото четох за ходенето по малка нужда през нощта, до 1-2 пъти не се смята за нещо притеснително.
От 3п.  нагоре  трябва да се търси причината.

# 327
Чела съм, че пикочният мехур става по-малко еластичен, и заради това е ставането през ноща и по-честото уриниране.

# 328
  • Пловдив
И още един въпрос- при изследване на прогестерон би ли оказало влияние голямо физическо натоварване предния ден?

# 329
  • София
И още един въпрос- при изследване на прогестерон би ли оказало влияние голямо физическо натоварване предния ден?

Не, само при изследване на пролактина трябва да се внимава предния ден.

Общи условия

Активация на акаунт