Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 15

• 48 482
  • 799
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Главата продължава да ме боли, а кръвното ми падна на 118 на 85. Хич няма да го меря повече. Отлагам умирането и утре ще падне скалпа на колежката. Sunglasses
От утре започвам толкова тачената тук вечерна иглика. Говорих с моя приятелка аптекарка и тя ме посъветва за добавката. Някаква американска ще ми донесе, пие се по една таблетка дневно. Иначе българската е по 4 таблетки.

# 766
  • София
Здравейте.Виждам,че сте на вълна кръвно налягане.Да ви споделя как завърши моята сага с неспиращия цикъл- с кюртаж. Даже искат да ми махат матката заради много голям вътрешен възел.

Уф, съжалявам, че така са се развили нещата! Сега ли го откриха този възел, или ти знаеше за него отпреди?

За кръвното налягане - повече движение, повече секс, по-малко стрес, умерено хапване, по-малко солени и мазни храни. Heart

# 767
  • Mediterraneo
Аз съм с високо кръвно, висока долна граница. 120/160, пия хапчета вече 6 месеца. Не са се впрягали да ме пращат на кардиолог, кардиограма, нищо. Една седмица следихме кръвното с личната, докато ми намести дозата на хапчетата. Хич и не го меря вече, пия си хапчетата, чувствам се нормално и гледам да не го мисля.

# 768
  • на земята
Момичета наистина в този период хормоните са кат лудо и много влияят на кръвното налягане,ноо наистина по горе писаното е напълно вярно.
Трябва да се свикне с контрол над емоциите,аз успявам засега.
Един път се живее,бъдете позитивни,трудно е,но напълно постижимо макар и в това време на пандемия.
Живота продължава,не ме питайте и мен.Цяла нощ вълни и въртене(мисля да увелича мелатонина).Сутрин ставане в 7 без 15 закуска и се почва онлайн обучение на госпожица в 3 клас.
Работа,учене ,хормони направо не ми се говори.
Понякога благодаря на себе си,че не се отказах и завърших тази Психология много ми помага ,многооо.Владея се някак и се контролирам.
Изпих една чаша винце сега,и като легна след малко и ме почват пустите вълни ,я бяха изчезнали оффф
Свиркайте си
Тонка покажи на тази дама,как стоят нещата хихихих

# 769
Същата съм. От две години съм на терапия за кръвно и пак чат пат го вдигам. И голям страх имам. А преди бях с ниско. Всичко е от хормони, ЩЗ , стрес...Да знаете първото мерене не е вярно. Винаги мерете пак след 2-3 минути. При мен винаги първо мерене е 140/90 , 135/85. Нещо такова. И на второто вече 120/70. Лекар ми го е казал, особено важи за тези от нас дето се шашкат. Иначе и аз имах период дето носех апарата с мен. Бе луда работа.

# 770
  • Miami
Момичета, здравейте!  Flowers Hibiscus
В пременопауза съм, имам оплаквания, за които лекарят ми каза, че се дължали на нисък естроген. Става въпрос за болки, дискомфорт в тазовото дъно (в областа на пикочен мехур, към входа на влагалището, ануса).

Изписа ми МАКА. Имате ли опит и мнение за нейния прием?
И с щитовидната жлеза как се понасят?
И аз имам такива оплаквания от време на време. Добре, че каза, че вече какви ли не страшни диагнози не си поставих сама Weary Аз пък все си мислех, че имам висок естроген и нисък прогестерон. Нали в пременопаузата прогестерона е нисък. Съвсем се обърках.

За кръвното - значи аз винаги съм била с ниско кръвно, ама много ниско. Един ден си го измерих в една приятелка, с електронен уред, и то високо 130/90 или нещо подобно. Мале като се паникьосах, като се върнах у нас и взех да меря през пет минути, заболяха ме чак ушите да ръгам тези слушалки в тях,  подлудих и мъжа ми да го мери и той. И така няколко дни ( и аз съм малко хипохондрик). Мина ми де, сега гледам да не го меря, много рядко, ей така както Тонка, като се ядосам много.

# 771
Сали, това да мерим пак след няколко минути с електронен или обикновен? Аз защото имам електронен🤔. Иначе е хубав, Микролайф.

# 772
  • София
Сали, аз самата започвам да се чудя дали първата стойност вчера ми беше коректна. На майка ми апарата за кръвно е чисто нов - Sendo, последен модел. В упътването му пише, че е препоръчително да се използва само от 1 човек. След първото мерене още два пъти си мерех кръвното и си беше ниско. Тази сутрин отново го измерих - 105/85 и пулс 75. Мнооого по-различно от първото мерене, а се чувствам по един и същи начин - главоболие. Прави ми впечатление, че са ми посъбрани границите. Може и от това да е главоболието ми. Имате ли идея какво се пие при събрани граници?

# 773
Аз пък по едно време ги раздалечавах, например 130/65 🙄 откачена работа става в тази наша възраст.
Аз съм за немълчананието(в някакви умерени граници де) но точно премълчаването и трупането в себе си води до автоимунни заболявания.
Синеока, задължително второ мнение, виж за добър специалист в темата за миомите, мисля, че имаше такава.

# 774
Аз съм на хапчета за кръвно от година. При мен горната граница е висока, без хапче е мин. 159. Долна граница и пулс са нормални.  При цял живот ниско.  При мен освен на емоционалността, го отдавам на хормона в спиралата, в упътването пише, че е противопоказна при жени с високо кръвно, щом на мен с ниското, така ми скача горна граница, представям си на тези с високо колко ще е...

# 775
Здравейте!
На 44 съм. Последните години цикълът ми идва на 28 дни и даже на 26, като карам неприятен ПМС с високо кръвно, замаяност, главоболие. 
Този месец ми закъснява с 6-7 дни. Не е ли рано още за подобни закъснения? Това трябва ли да ме тревожи?

# 776
  • тук и там
Като за начало си направи тест за бременност. Ако е отрицателен-час за гинеколог. Най-вероятно ще ти изпише прогестерон . Не е рано..Идване по-рано, зацапвания, закъснения и т.н . Той няма да ти спре цикъла, ще си имаш менструация,но ще има подраняване с някой ден ,закъснения и т.н Та следващите  поне 5 години така ще е...
На някои им отнема към 10-11  години -от първи симптоми,до окончателно влизане в мено.

# 777
На някои им отнема към 10-11  години -от първи симптоми,до окончателно влизане в мено.
Това е добра или лоша новина? Simple Smile

# 778
  • София-Младост
chocolate.queen
Благодаря, при мен не е постоянно главоболието, но има една тежест...идва изведнъж и си отива...а от миризми чак ми се гади понякога.
Смятам и аз да пробвам и Спокоен ден.

#RAngelova го е написала много точно! Спестявайте си негативните емоции...аз съм така като се замисля за нещо силно, тревожността ми се възбужда, усещам че съм напрегнала здраво врат и рамене ...и после не глава , ми не знам какво ще ме боли. В момента в който си казвам да се успокоя и нещата стават една идея по-добри. За това намалете тревожността, знам как звучи...в момента съм подложена на доста голям стрес  и напрежение, и това допълнително усложнява нещата.

# 779
  • тук и там
Зависи на колко си,предполагам..
За сега не мога да се оплача , нямам горещи вълни-които били голяма мъка,не съм имала и кръвоизливи..
Другото е търпимо...Поне за мен. За ММ не знам,..Ако се разведем докато вляза в същинската менопауза, да си знаете,че и хормоните са допринесли за това..То не случайно,убийствата извършени от жени са или по време на менструация,или в преходният период -когато иаграят хормоните..Stuck Out Tongue Winking Eye
Та ако чуете нещо за развод,или не дай Боже за убийства -в  някоя седмица когато ме тресе ПМС ще е ..

Общи условия

Активация на акаунт