Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 67

  • 8 624
  • 213
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 869
Привет,
Търся мнения за детски ендокринолог в София. Ще бъда благодарна да споделите имена. Следящия лекар беше д-р Кадъм, след нейната смърт Л.Л препоръча д-р Средкова. Първия преглед беше найстина обстоен и жената се постара. Втория преглед се наложи да бъде онлайн в Healee, заради настинка при мен (отказа да ни приеме в кабинета, имах отрицателен PCR ), съответно въобще не съм доволна - на част от въпросите отговори с 2 думи, на друга въобще.Трябваше да направим контролни изследвания   през м 6.2021, но часове за нея имаше чак през м.11.2021 и съответно не сме пуснали. В крайна сметка се освободи час за м.09.2021, но се чудя дали въобще да ходим, едно заради часовете, второ зради въпросния "втори" преглед. Разглеждам профила на д-р Ваня Деспотова, работила е в Токуда, в момента има часове в Надежда, ако някой има впечатление от нея бих се радвала да сподели.
П.П. Принципно ми трябва лекар, който гледа глобално на нещата,  поне малко от малко.

# 16
  • Мнения: 1 056
Доцент Савова - МЦ "Сара", работи и в детска болница.
Др Галина Попова - Токуда.

# 17
  • Мнения: 51
Здравейте! Някой има ли координати на аптека Промахон, например тел на вайбър? Разбрах, че от там може да се поръча Т3 и дали трябва рецепта. Освен това ми казаха и за Млад фармацевт, но нищо не намерих. Благодаря предварително!!!

# 18
  • Мнения: 9 457
Ето сайт на аптеката, не знам горе телефона дали е актуален. Мисля, че по Вайбър се правят поръчките...скоро бях, чела по групите във ФБ, че има някакви промени в заплащането.
https://www.aptekapromahon.com/index.php?main_page=search&qu … cYoh6yzoeJLL8B2LI

Мисля, че Бонго правеше поръчки от там ако не бъркам, предполагам ще се включи.

# 19
  • Мнения: 1 056
Здравейте! Някой има ли координати на аптека Промахон, например тел на вайбър? Разбрах, че от там може да се поръча Т3 и дали трябва рецепта. Освен това ми казаха и за Млад фармацевт, но нищо не намерих. Благодаря предварително!!!

Изпращам ти тел на лично. Да, трябва да намериш доктор, който да ти изпише рецепта иначе няма да ти изпратят. Плаща се само с дебитна/кредитна карта вече през индивидуален линк за съответната поръчка, който ти пращат. Ако досега не си пил/а, се започва с мин доза от 1 мкгр и постепенно се вдига, докато стигнеш до нужната за теб доза.

# 20
  • Мнения: 51
Здравейте! Някой има ли координати на аптека Промахон, например тел на вайбър? Разбрах, че от там може да се поръча Т3 и дали трябва рецепта. Освен това ми казаха и за Млад фармацевт, но нищо не намерих. Благодаря предварително!!!

Изпращам ти тел на лично. Да, трябва да намериш доктор, който да ти изпише рецепта иначе няма да ти изпратят. Плаща се само с дебитна/кредитна карта вече през индивидуален линк за съответната поръчка, който ти пращат. Ако досега не си пил/а, се започва с мин доза от 1 мкгр и постепенно се вдига, докато стигнеш до нужната за теб доза.
Благодаря! Видях, че са хапчета от по 25 мкгр, как се дели това нещо на толкова малки парченца? Confused

# 21
  • Мнения: 1 056
Носиш в аптека, където забъркват лекарства на място, и искаш да ти направят 1 табл на 25 прахчета.

# 22
  • Мнения: 17
Здравейте,
С Хашимото съм (взимам по 37.5 Л-тироксин всеки ден). Също и вит.Д, нищо друго. Това са ми последните резултати.
Според вас за качване ли е дозата и ако да с колко? ТСХ може ли да е по-високо заради пролактина или нямат връзка? Този пролактин съвсем наскоро го изследвах за първи път и се видя, че е висок (първото изследване показа към 740). Още нищо не е предприето по въпроса защото часът ми за лекар е чак след 3 седмици...
Благодаря на отзовалите се.

# 23
  • Пловдив
  • Мнения: 1 678
Здравейте!Вчера си пуснах профилактично изследвания на глюкоза и инсулин и по идея от  друга тема пуснах и част от щитовидните.Прилагам изследванията за да си кажете мнението. Симптомите са ми излишни 7-8 кг, които въпреки доброто хранене и тренировките не падат, ниска базална температура, мозъчна мъгла, винаги студени ръце и крака,липса на енергия, ниско либидо, сутрешни отоци по лицето, чупливи нокти.
Група Показател   Вид материал       Резултат   Измерителна единица   Референтна област   Метод
Хормони
TSH   S        2.37       µIU/ml     0.27 - 4.20     ECLIA *
Free Т4 (fT4)   S        12.01       ng/l     9.30 - 17     ECLIA *
Free T3 (fT3)   S        2.53       ng/l     2 - 4.40     ECLIA *
Insulin (на гладно)   S        4.23       mU/L     Оптимални ст.: < 10.0     ECLIA
IR HOMA Index           0.92            0 - 2.5     *
Клинична химия
Глюкоза   S        4.91       mmol/l     2.80 - 6.10     HK

# 24
  • Мнения: 295
Здравейте! Някой има ли координати на аптека Промахон, например тел на вайбър? Разбрах, че от там може да се поръча Т3 и дали трябва рецепта. Освен това ми казаха и за Млад фармацевт, но нищо не намерих. Благодаря предварително!!!
Виж тук https://www.bezglad.com/shop/tiromel-t3-triiodotyronin-%D1%823-% … %B0-abdi-ibrahim/
Трябва изключително много да се внимава с дозирането, но предполагам че щом искаш да пиеш значи нещата са проучени достатъчно добре, така че няма да навлизам в подробности.
Здравейте,
С Хашимото съм (взимам по 37.5 Л-тироксин всеки ден). Също и вит.Д, нищо друго. Това са ми последните резултати.
Според вас за качване ли е дозата и ако да с колко? ТСХ може ли да е по-високо заради пролактина или нямат връзка? Този пролактин съвсем наскоро го изследвах за първи път и се видя, че е висок (първото изследване показа към 740). Още нищо не е предприето по въпроса защото часът ми за лекар е чак след 3 седмици...
Благодаря на отзовалите се.

Да тсх и пролактина имат връзка, фт4 и фт3 все още са неоптимални. Провери б12, б12 има огромно значение относно щитовидните хормони.
Здравейте!Вчера си пуснах профилактично изследвания на глюкоза и инсулин и по идея от  друга тема пуснах и част от щитовидните.Прилагам изследванията за да си кажете мнението. Симптомите са ми излишни 7-8 кг, които въпреки доброто хранене и тренировките не падат, ниска базална температура, мозъчна мъгла, винаги студени ръце и крака,липса на енергия, ниско либидо, сутрешни отоци по лицето, чупливи нокти.
Група Показател   Вид материал       Резултат   Измерителна единица   Референтна област   Метод
Хормони
TSH   S        2.37       µIU/ml     0.27 - 4.20     ECLIA *
Free Т4 (fT4)   S        12.01       ng/l     9.30 - 17     ECLIA *
Free T3 (fT3)   S        2.53       ng/l     2 - 4.40     ECLIA *
Insulin (на гладно)   S        4.23       mU/L     Оптимални ст.: < 10.0     ECLIA
IR HOMA Index           0.92            0 - 2.5     *
Клинична химия
Глюкоза   S        4.91       mmol/l     2.80 - 6.10     HK
Имаш хипофункция, и фт4 и особено фт3 са ниски, и от прекалено ниското фт3 ти идват голяма част от проблемите, провери за антитела тат и мат и евентуално ехография на щж, също провери желязо и феритин, б12, д и фолиева киселина, инсулина и глюкозата са ти добре.

# 25
  • Пловдив
  • Мнения: 1 678
Благодаря,  ще ги пусна още другата седмица.

# 26
  • Мнения: 6 105
И аз реших да се тествам, след като изглежда, че щж ми е добре, с ТСХ под 2 и без антитела. Homa index 4.0, означава ли, че имам ИР? Или да правя и обременяване с глюкоза?

# 27
  • Мнения: 9 457
Не виждам смисъл от обременяване, това е доста натоварващо за организма. Да, за мен това си е ИР, инсулина е показателно висок, не гледай тази безумна горна граница. Добрия инсулин е до 5-6.

# 28
  • Мнения: 29
И аз реших да се тествам, след като изглежда, че щж ми е добре, с ТСХ под 2 и без антитела. Homa index 4.0, означава ли, че имам ИР? Или да правя и обременяване с глюкоза?
Да, затова инсулинът е толкова висок.
Не знам какви лекарства приемате, но може да обърнете внимание на черния дроб и да се проверите за анемия.
Аз бих си направила натоварване с 2 контроли, за да видя дали правя хипергликемии. Имате ли симптоми за такива?

edit: или гликиран хемоглобин, че е по-лесно

# 29
  • Мнения: 6 105
От 21 дни съм на противовъзпалителни, за това е така този АЛАТ. При прием на Милгамма и фолиева киселина има ли опасност от анемия?

Какви са симптомите на хипергликемия?

Общи условия

Активация на акаунт