Ваканцията след ОСМИ клас - част 6!

• 25 942
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Тъй като вчерашната среща вече са я обобщили доста добре, а аз съм мързелива ще пусна линк
Само ще споделя нещо, което не виждам в коментара - поставих въпроса за повече дни отсъствие по лични причини. Прие се доста радушно, но аз добавих, че такива предложения имаше и миналата година, а в крайна сметка не се приеха от страх, че някой може да злоупотреби. В тази връзка казах, че за мен основен проблем е липсата на адекватни механизми за контрол - от елементарна злоупотреба до контрол каква част от учителите реално преподават online, а не пускат само съобщения с линк към урок в уча.се и въпроси за домашно.

Последна редакция: чт, 19 авг 2021, 10:26 от green_dawn

# 196
  • София
Грийн, благодаря ти. За съжаление трета година ни очаква ДО.

# 197
  • София
Загубиха ме още с това, че критериите за преминаване към ОЕСР са на база заболеваемост сред учениците, а не в обществото и може доста по-рано да се мине към ДО, независимо от това в каква зона е БГ. 😡
Първо не го вярвам - някой не е разбрал нещо, второ - ще си спестя какво ми идва на ум!
Как ще проследят тази заболеваемост, като децата се тестват рядко? 🤔

# 198
  • у дома...
И ние сме на равна нога. Заедно взимаме решенията, но по-често аз предлагам вариантите и анализирам ситуацията. Просто съм по-прагматична. Той е Царя Лъв.
Ани иска да работи, дори е проучила, че за съжаление няма право тази, че и следващата година. За домакинстването - може пък да работи "лейди" или "доня"... И да не и се налага да домакинства. В крайна сметка ще се научи. Аз се научих на 25, когато мама почина и някой трябваше да поеме нейните задължения.

# 199
  • София
Мразя домакинската работа, върша я изцяло по задължение и май само правенето на сладкиши ми допада.

# 200
И аз не обичам домакинската работа, много повече ми допада по-тежка работа. Нямам нищо против да нося товари, да се занимавам с по-груби дейности, но подреждане, готвене и т.н не правя с удоволствие.
Нямам надежди за нормална учебна година.
Ще разчитам на наваксване с курсове следващото лято, ако сме живи и здрави. И без това ще си почиват през учебната година.

# 201
Аз също ненавиждам домакинската работа, 100 пъти предпочитам работа в градината. В кухнята съм като хамстер в колело. Въртиш непрекъснато и след малко същото. За гладене дори няма да отворя дума.
Мария, направо ме изуми, твоята Ния е уникална! Дори не ми е минало през ума да предложа да проверят спецификации и записка (за печатни грешки и пунктуация), макар, че реално в момента имат знания и за по-сложни задачки да помогнат, ако им се обясни. Сигурна съм, че ще ми се откаже на мига, защото е скучно и тъпо. В същото време иска да работи тя, за да изкара пари да си има. Например в хипермаркет. Ако можело. Дори и подметнах, че ще й купя специално канваси и акрил допълнително да рисува и продава с минимална надценка над материалите на приятели и познати, дръпна се. Рисувала са себе си и удоволствие. А сестра ми вече има няколко нейни картини на стената в дома си. Наистина на този етап не мога да си ги представя с такава сериозност за сериозна работа. Него освен да е бета тестер на някоя игра, не знам друго какво може да му задържи интереса. А той няма и желание. Аз лично мисля, че те имат още няколко ваканции, а после цял живот ще работят, така че да им се наслаждават от сърце. Освен ако работата им е наистина забавление и удоволствие.
За учебната година четох, над 250 ротация като щяло да е по план на МОН, а над 500 всички онлайн. Само, че тези цифри стигат по различно време в различните области. Пак ни чака напрегната учебна година. В къщи се уморихме да треперим как ще се тръгне, с какви мерки, при какви стойности и събота вече получиха първа доза ваксина. Попитах ги, съгласиха се веднага.

Последна редакция: чт, 19 авг 2021, 11:26 от Cygnus

# 202
  • София
И аз питах Митко за ваксина. Категорично отказа. Но не самата ваксина, а защото умира от ужас от игли. Доколкото разбрах вече има 1-2 ваксинирани съученици. А може и повече да са.

# 203
И аз питах Митко за ваксина. Категорично отказа. Но не самата ваксина, а защото умира от ужас от игли. Доколкото разбрах вече има 1-2 ваксинирани съученици. А може и повече да са.
Аз мислех, че са единствените непълнолетни, които познавам лично, но се оказа, че нейната приятелка от класа и тя има.

# 204
  • Някъде в Европа...
........ но за последната дума аз го разбрах да се поеме отговорността, когато трябва да се вземе решение, а не че ще тропа по масата и жената ще е безгласна буква.
                 И аз така го разбрах! Колкото стандартно и клиширано да звучи ,но мъжът трябва да си е мъж на място и опора в определени моменти.У нас с щерките ,като сгазим лука и.....ММ разплита ситуациите. Yum Наблюдавайки зетьовете все измърморвам,че дъщерите не могат да разчитат толкова на мъжете си колкото аз на моя.Не си спомням някога моят да не е намерил вярно решение в критична ситуация.Докато при младите забелязвам понякога неумение да се справят със ситуацията ,каквато и да е.И щерките тичат при баща си.Та така разбрах аз "последната дума".Знаеш,че има на кого да разчиташ по всяко време.

Мама Мони, не си ме разбрала правилно! По-горе Илит и Дидиа са го пояснили. Точно това имах впредвид - мъжът да е мъжкар, думата да му е "мъжка", а не Мунчо, който да се води по думите на жена си (или на други хора, било колеги, приятели), без право или желание (просто, защото така е научен или свикнал) за мнение и противопоставяне, защото в крайна сметка ролята на мъжа е да носи голямата отговорност, а жената да знае, че има "канарА" до себе си. Нещото, което забелязвам обаче е, че това като чели е присъщо за мъжете от по-старото поколение, както е посочила и Дидиа...Не засягам отношенията мъж-жена конкретно, а поведението на мъжа като цяло...Определено смятам, че всяка жена предпочита такъв човек до себе си...

Аз също не обичам домакинската работа. Не влагам никакво чувство като я върша. То и затова въртя няколко ястия 🤣, ми добре, че синковецът е злояд и на практика готвя само това, което яде. Свежда се до ориз, картофи, пържоли и каймяни ястия, със салата само краставици, нищо друго...
За уч. година - дори не ми се и помисля. Пак ще е "ден да дойде, друг да мине"

Последна редакция: чт, 19 авг 2021, 11:52 от AIR

# 205
Аз нали ви бях споменала, че съм самотна майка с три деца. Решенията обсъждаме заедно, коментираме, но всички са свикнали финалната дума да е моята. Така им е по-лесно, вероятно.

И моите родители бяха на принципа, че единственото ми задължение е да уча и да играя, нищо друго. Домакинска работа не знаех какво е докато не се омъжих. То и сега не искам да знам какво е, ама никой не ме пита. Joy
Трудовото ми правоотношение с ТКЗС беше случайно, тъй като имаше спешна необходимост да се събере сено от някакви ниви и всички жени се бяха събрали да я свършат тази работа, а няма как да остана сама вкъщи, няма кой да ме гледа и те така се оказах с вила в ръка. Grinning Разбира се, не бях единственото дете, щото и другите нямаше кой да ги гледа, та дадохме и ние своя обществен принос.

Не ми се започва шантава учебна година. Никак даже. Но ще стисна зъби, там каквито са ми останали, и пак ще организирам, наздиравам, побутвам... И тази година я отписвам като работна в личен план.

# 206
  • София
Аз пък обожавам да готвя. Съответно си купувам всички уреди, които считам, че ми трябват. Последната ми красота и мечта от 15 години дойде преди 2 дни от Канада

За чистенето също имам роботизирана Пенка, която чисти и мие. За нея се грижи ММ. Синковецът е научен да пере, простира, сгъва прането, маха измитите чинии от миялната и прочие дейности. ММ пък може всичко, дори 2-3 манджи, но в кухнята така или иначе не обичам друг да вършее Joy

# 207
Аз обичам да правя сладкиши, хлебчета с нахутена мая или квас, питка със сирене и постни манджуррийки. Меся на ръка, въпреки, че имам хлебопекарна. Подарена ни е и никога не съм я използвала.   Всичко друго се прави по задължение.Обичам и да простирам, защото харесвам миризмата на свежо пране.

# 208
Моите ги мързи да извадят дрехите от сушилнята и чиниите от миялната... щерката експлоатира робота за под... толкова сме разглезени,че си сложих лампа с дистанционно в спалнята, да не ставам...демек на мен са се метнали.

# 209
Няма нищо лошо, ако има начин човек да избегне извършването на дейносги, които не са му приятни. Сега има роботи почти за всичко🙂

Общи условия

Активация на акаунт