Ваканцията след ОСМИ клас - част 6!

• 25 920
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
  • Някъде в Европа...
Бисе, абсолютно споделям настроенията ти...И аз така...училището не беше това, което е и за жалост само едни знания не стигат да си намериш място в живота...
Доня, децата са различни, съответно и подхода към тях. За едни дадени "заплахи" са наистина заплахи и стимул, за други точно обратното и водят до обратен резултат.

Отдавна не контролирам ученето и не искам да го правя..Станал ми 15 г. (само след 3 г ще е пълнолетен), остава и да го контролирам до кой урок са стигнали, дали е научил, дали си е написал домашното или пък да препитвам,  ми утре да взема да свалям и гаджетата му или да карам колелото му....Набила съм му в главата, че каквото си направи, за него си е; аз, когато е трябвало съм учила, никой не ме е натискал, той да си решава - като не учи, ще е бачкатор и толкова..няма аз да живея неговия живот...Моята работа си я гледам добре - полагам максимални грижи сама за него, задоволен е, не е поискал нещо и да не е получил..Оттук нататък той си избира как ще си подложи в живота...В училище е златната среда, както е казала Мама Мони, без да полага особени усилия, аз пък съвсем. За езици няма усет и не го натискам - твърдо 5 е по АЕ, по ИЕ, когато го учеше, беше твърдо 6, но защото на мен ми беше кеф да го обучавам (правех го за себе си, да съм честна 😉) и смея да твърдя, че от мен научи много повече, отколкото в училище. Ще видим сега по НЕ..Трябва да му призная обаче, че въобще не го бърка до какво ниво и как говори на АЕ - говори много, когато му се отдаде възможност, вика "нали ме разбират и аз ги разбирам". Но определено не е да става специалист по език. Виждам го инжинерна специалност, в краен случай в НВУ-то 😉
За работа съм сигурна, че няма да остане без такава и съответно без доходи - находчив и сръчен е, нали съм ви казала, че му е мечта да е монтьор и има сервиз, и успешно, откъм умения, засега върви към нея. Споделяла съм, че поддържа колелата на приятелите си, естествено леката поддръжка, а те му дават и пари понякога за това. Бащите пък му се обаждат да асистира и му се доверяват при покупка на някоя част или направо цяло колело. Има активно участие в закупуването на 2 колела и доста части 😃

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 13:49 от AIR

# 571
  • Между гори и планини
Самият процес на учене не контролирам отдавна. Гледам оценките. Евентуално преглеждам разказвателните и в процес на разговор мога да го изпитам и без да разбере. Давам тестове, които преглеждам и обсъждаме.

# 572
  • София
Грийн, облече в думи и моите чувства.
Все по- безсилна ставам, от което и аз губя мотивация да се разправям. Лошото е, че това пряко касае и дребните. Затова и изобщо не очаквам началото на учебната година с трепет. Отдавам се днес на забавления в аквапарка, а следобед пращам набора в София. Дано да оправдае доверието. Баба му ще е там,  колкото за респект.

# 573
  • у дома
Аз  съм готова с тетрадки,химикали,етикети и прочие от Джъмбо.Учебниците също са набавени и подвързани даже(само по ае ще се купуват организирано от училище).Казах до края на седмицата да мине през личната за бележка.От дрехи сякаш няма нужда-при него бума на растежа беше в 7 клас-от миналата година се е закотвил на 186см и всичко си му става.Едно долнище за фвс(харесва едни от лидъл и трябва да следя) и едни маратонки и е готов за училище.
На фона на това,което ни сполетя нямам сили да се ядосвам,че не полага усилия да учи(доколкото се познавам едва ли ще мога,но ще се опитам).Ще си то следя по математика,защото мога,ще ръчкам по бел и ае и това е-другото колкото,толкова...Абонамент за уча се няма да правя-не ми се дават пари за нещо,което изобщо не съм сигурна ще
се използва ли.

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 14:47 от svetlaem

# 574
  • Sofia
Момичета, влизам да питам телеграфно, после ще ви чета - някой да препоръча проверен човек за гипсокартон за София? За нещо дребно става въпрос като обем.

# 575
Освен аз... уикенда слагахме гипсокартон, мазахме,боядисвахме...станах спец Joy

# 576
  • София
Като се замисля, при нас година с година няма еднаква, да не кажа месец с месец. Има периоди на учене и периоди на неучене. Както е напреднала по един раздел, с лекота може да проспи следващия. Ще видим 9. клас какво ще ни донесе.

# 577
  • о`майна лунна нощ е
Като се замисля, при нас година с година няма еднаква, да не кажа месец с месец. Има периоди на учене и периоди на неучене. Ще видим 9. клас какво ще ни донесе.

При нас ми е ясно - брутален, нелечим мързел, съпротива срещу ученето, мрънкане, вилица на вратлето, ограничения, ама не съвсем и докато се обърнем, ще дойде края на юни и ще завършим и 9-ти клас. Независимо как, но със сигурност положилено и с отметка - минава.

# 578
  • София
Аз все още се вълнувам покрай началото на учебната година. Надявам се поне да почнат присъствено - дето се вика да се видят с новите учители и помежду си кой колко е пораснал. После ще го мислим. Гледаме да грабим с шепи от лятото, доколкото е възможно през това време.

# 579
  • у дома...
Аз затова не я спирам сега - в седмицата поне веднъж е във София на среща с приятелки.

Искам да е присъствено. Най-вече заради извънкласните занимания. В крайна сметка - каквото да всички, такова и за нея.

# 580
  • Sofia
Освен аз... уикенда слагахме гипсокартон, мазахме,боядисвахме...станах спец Joy
Сериозно ли говориш? То и аз имам нож за гипсокартон, ама трябва да се скрият едни тръби като се оставят дупки за вентилация, хич не ми се чини толкоз просто.

# 581
  • у дома
Сега погледнах каталога на Лидл-от четвъртък има точно такова долнище,което носи,,та даже и същия цвят суичър,та мисля рано сутринта да се метна до там

# 582
Светле, вие сигурно вземате от мъжката номерация. И аз харесвах памучните долнища от Лидл, но излезе от юношеската им номерация, а мъжките са все много големи.
Уайкики ще щурмуваме основно след 2-3 седмици. Там май до 176 бяха юношеските. Той е около 170см висок сега. От техните мъжки блузи S ще му е идеален. От двете секции, юношеско и мъжко, ще го натаманя.
Малкият ми е лесен. Той май няма нужда от нищо.

# 583
Нищо не купувам преди да кажат кога и как тръгват.

# 584
  • София
И аз. Каквото купих на летните намаления е достатъчно засега. Силно подозирам, че пижами ще трябва да купувам. Последните ги избираха да стават пред камера....

Общи условия

Активация на акаунт