Ваканцията след ОСМИ клас - част 6!

• 25 960
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Всичко е много относително. Ако ежедневно излизам от дома в 7.20 и се прибирам след 18, имам един уикенд, в който да обърна внимание на детето, на себе си, на приятелите си, няма как да заобичам да прекарвам време в кухнята, да чистя постоянно и всичко да ми е под конец. Абсурд просто! И това изобщо не ме комплексира.
У нас има робот за чистене, който пускам няколко пъти в седмицата, докато вечеряме примерно. Готвя веднъж-дваж седмично манджа, през останалото време са бързи аламинути. Посудата се мие от съдомиялната. На ръка не пера никога. За подренено, подредено ми е -всичко е прибрано по шкафове, независимо от това, че понякога не мога да намеря това, което търся. 😂

# 226
  • софия
Доня, не губи време в чистене и готвене. Подготви себе си и мъжът ти няма да забележи (липсата на) друго Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 227
  • Между гори и планини
Доня, не губи време в чистене и готвене. Подготви себе си и мъжът ти няма да забележи (липсата на) друго Stuck Out Tongue Closed Eyes
Че аз съм винаги подготвена 😉

Сега може да ми се смеете, но аз всеки ден след душа сутрин и се гримирам леко и си слагам хубав парфюм (слабост ми е). Някак си в главата ми са останали думите на баба ми, че жената трябва да стане 30мин преди мъжа, да се измие и никога да не я вижда рошава и без червило. Осакатила ме е тая жена! За това дори и на село, варя зимнини и вадя картофи с лек грим и червило.

# 228
От вашата тема ли беше Хера, че следя 2-3 наборни? Ако е така, искам да и благодаря от сърце за разясненията и за връх Големия Кайрак. Вчера с младежа направихме поход, на около 20-тина метра от върха бях готова да се откажа. Хем се уморих, хем мислех, че нещо сме объркали. Но си спомних насърчителния пост и успяхме! Не е висок връх, но си беше доста екстремно като за загубили тренинг като мен, а младежът умря от кеф.
Като става въпрос за детството, горе долу гледам да  преповторя хубавите моменти от моето и се оценява.
Аз имах една баба от стар варненски род с предци от Прилеп, Македония и разбира се-бунтовници. Тя, самата кротка и спокойна. А другата баба-от далчечно село, което го нямаше на картата. Но за жалост, ходехме за по 1 седмица в годината, толкова. Повече ходехме по почивни станции(много екзотично му прозвуча на сина ми) на високи планини, да укрепвам. Оттам заобичах туризма и предадох тази любов на детето.
За помощ-винаги помага, много неща умее, вкл готви превъзходно, но за ученето е с подканяне и тикане.
Едва есента става на 16,така че работа-другото лято, макар че той отсега пита и си намери в кухнята на едно плажно заведение. Аз нямам против. Но по-скоро бих препоръчала друго. Ако беше целенасочено дете, каквито има и мечтаят за определени професии, бих го пратила като "чирак" без пари, да върши "черна работа", но да се учи, да види нещата отвътре. Знам, че звучи шангаво, но това ми харесва повече като идея.
Догодина ще е на стаж(задължителен за ПГ) и оттам ако му хареса и ако иска, ще му преложа нещо такова.

# 229
  • софия
Изобщо няма да ти се смея. Моята баба-леля беше като теб. Ставаше оправяше се, винаги беше с прическа, червилце, имаше домашни рокли и други дрехи, когато готви. Аз не съм като вас. Единствено мия очи, зъби и се реша. Грим (спирала и руж) слагам само, когато ходя на работа. Червило не ползвам. Като млада слагах сенки, молив. Поне мога да съм спокойна, че натурална са ме харесали и не съм изненадвала с вид без грим.

# 230
  • у дома...
Мария, ако знаеш само Ани колко бързо се оправя с куфара. Само докато кажа "хоп" и е готова. Между другото аз също. Макс 30 минути ми трябват и съм събрала багаж за 10 дни.
Аз пък никога не излизам от нас неглиже. Дори до магазина да трябва да отида, се обличам с дрехи "за пред хора". И домашните така съм научила. Анцугът е за спорт или за у дома. Навън задължително с други дрехи и с приличен външен вид. Грим не ползвам, имам мания за чанти и парфюми. И домакинска техника, олесняваща готвенето. Щото аз готвя всеки ден, понякога и по две манджи.

# 231
Eй, изчитане нямате ..
Аз ползвам 2-3 дни да преподредя къщата, а мъжете имат думата с прозорците и щорите, но до 15 септември трябва да са ги измили. Преди виках фирма, обаче миналата година покрай короната ги миха два пъти - ми много добре се справят, а и спестяваме едни 50лв. *2 ..
Преди седмица младежът се пробва дали стига тавана надигнат на пръсти, а ММ му вика - "Недей, че майка ти ей сега ще реши, че трябва и да боядисаме двамата! " - и сега ми е влязла такава муха в главата за другото лято Simple Smile. А и на къщата ще трябва да се боядисва първия етаж...

И сега си заработва по някой лев като ходи по турнири с наградни фондове, които баща му удвоява ей така за стимул.
И другото лято не може да работи, че няма да има 16.

За домакинска работа отдавна не предлагам пари - задълженията са общи вече, не е малко дете. Стаята си поддържа изцяло сам, колкото-толкова, тогава-когато той реши. Май съм писала, че много обичам от улицата да му докарам някой приятел/братовчед да го види като се качи у дома Simple Smile

# 232
  • гр.София
Куп теми ,по които имам мнение, но ме мързи да пиша,че много ще е дълго Smiley. Поздрав с морско небе.

# 233
Мразя домакинската работа, върша я изцяло по задължение и май само правенето на сладкиши ми допада.
              Това е точно моето отношение към домакинската работа.ММ не приема нови ястия и експерименти и когато направя нещо - хубаво е ,ама.....така,че не изпитвам желание и удоволствие да приготвям нещо познато.При сладкишите обаче имам много фенове и търся винаги нещо интересно и нетрадиционно.
              При мен трагедията е ,че хем не обичам да готвя,хем не обичам и да ям от едно ястие два пъти.Обичам топла,почти вряла храна и притоплена не понасям.В последно време с дългите командировки на дъщерята обаче му намерих цаката.Оставям 2-3 порции и всичко друго отнасям по етажите.Страда само малкият зет  защото е вегетарианец.Ран по едно време ми избяга по тъч линията ,но успях да го откажа от вегетарианството.Току що им занесох пици и постна няма.Сега варя царевица и след десетина минути я отнасям и нея.
             Щях да правя една лека торта /турска рецепта/,но ......сметаната ми липсва от хладилника.Забелязах след като ММ се върна от пазар.Не знам как се яде сметана сладкарска,течна и то без нищо.Ей,така пият от опаковката.Така,че остава за утре и предупредих да не пипат сока ,че ще ми трябва,но няма да се изненадам ,ако и той липсва.Правя списък на всичко,което ми трябва за да не съм изненадана,но ще пращам ММ утре до магазина,че да не прекалявам. Yum

# 234
Мария, никак не си далече от истината😀
И да протестирам обичам😋
Мария, ако знаеш само Ани колко бързо се оправя с куфара. Само докато кажа "хоп" и е готова.
Ми какво излезе - нямам дислекция, а 6-то чувство Simple Smile. Мога и без кълбо да ги виждам някои работи Simple Smile

# 235
Аз по навик използвам грим, но залагам на nude ефект. Не се възприемам със ярък грим. Спирала, фнд и гланц/ nude червило.
Като казахте багаж, ние утре тръгваме за Поморие. Моника си е приготвила нейния, аз още не съм започвала🙂

# 236
  • София
Никакъв шанс да стана половин час по-рано. Да ме гледа рошава Sweat Smile .

# 237
  • София
Моя ме Ареса навремето, защото не се гримирам Simple Smile

# 238
  • Между гори и планини
Моя ме Ареса навремето, защото не се гримирам Simple Smile
Ами като си хубава и без грим, ще те харесва!
Аз ще плаща децата, ако изляза без грим. Такъв ми бил късмета 🙄

# 239
  • софия
Аз ще плаща децата, ако изляза без грим. Такъв ми бил късмета 🙄
Да, бе, да...
Просто ти имаш създадени женски навици. Кой знае колко са те одумвали бабите как ходиш с червило вкъщи Simple Smile Гражданка.

Общи условия

Активация на акаунт