Ваканцията след ОСМИ клас - част 6!

• 25 972
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Ами просто още една много тъпа заповед:
"Другото изискване е най-малко 50% от персонала да работят от вкъщи, освен ако това не е възможно."
Разбира се, че всеки може да каже, че не е възможно. В нашата фирма заповедта не ни засяга де, ние сме в графа 100% ваксинирани.

# 256
  • София
При нас се съобразяват обикновено и пускат заповед. То и сега много хора са хоум офис. Може би над 50%.

# 257
Бързи тестове защо не важат? Май ще се вдигне % на ваксинирани.

# 258
  • Пловдив
Бързи тестове защо не важат? Май ще се вдигне % на ваксинирани.
Ами малко по малко така ще трябва да стане. По един или друг начин.

# 259
В болницата с отворили пак ковид отделение. Щом и здравния са напъна да издаде заповед... разбира се, полувинчата...но не е много добре положението. За децата явно ще ни ги сервират септември. Аз не се ядосвам. Да сме здрави. Държава вече не ми е нужна.

# 260
  • Някъде в Европа...
И мен няма да ме касае, за жалост. (при нас, обаче, трябва и нашия министър да пусне, тази така не ни касае) А толкова искам да ме изгонят отпуска за дълго (не можем да работим от вкъщи заради класифицираната информация), но няма как. Сюрпризираха ме в началото на август, че до средата на октомври ще съм сама и няма никаква възможност да отсъствам. Днес с 300 зора си измолих 2 дни (понеделник и вторник), като разбрах, че големият ми шеф си удължава още малко отпуската - това ще е единствения ми шанс за почивка..А бях запланувала 3 седмична от 23 .08 до 13.09 😭 и още едно море 😭

Последна редакция: чт, 19 авг 2021, 22:05 от AIR

# 261
Аз исках отпуск септември, преди началото на учебната година. Не ми дадоха, защото съм сама. А за по натам и не искам, няма смисъл. Хоум офис съм, но не е равно на отпуска.

# 262
  • София
Между другото днес се видяхме с много добър приятел и съученик, дошъл си е за месец от Щатите, малко отпуска и хоум офис оттук. И той, и семейството му, и колегите му са ваксинирани, обаче положението е "нова действителност". Едва ли ще се върнат на работа физически. Очаква се училищата там да не отворят. Въпреки ваксини и всичко.
Аз наистина не знам какво става.

# 263
  • у дома...
Аз не разбрах частта със заведенията. Кой може и кой не да ходи и кой ще осигури пропусквателен режим? На Ананиев заповедите бяха по-читави.

Ред, там минават и трета игла. А учениците във Флорида вече са на училище. От понеделник вече ходят.

# 264
Съученичка днес беше пуснала снимка на децата ѝ как тръгват на училище (в Калифорния живеят). Без маски бяха децата (4 и 7 клас).

# 265
  • Пловдив
ред, в Калифорния ли живеят? Там са най-наплашени. И все пак, одеве от телевизията казаха, че ще отварят всички училища. Но с мерки. В Калифорния учителите задължителна ваксинация. Другаде - ваксина или тестове всяка седмица. Децата, които дадоха бяха с маски в клас(изглежда ха 10 - 12 годишни), и на чиновете им имаше плексигласови стенички. Голяма тъпотия.

# 266
  • София
Не, в NY. Те са с малко дете обаче. От около 10 септември започва някаква учебна година при тях, за тази възрастова група.

# 267
  • Между гори и планини
Ваксиниран и въпреки това мъжът ми се изръси 250$ за пср тест ... Аз не виждам логика, хем ваксина, хем тест... Вече отказвам да чета по тая тема . Пълня пак хладилници, фризери и де що има шкафове с храна и това е.

# 268
Аз не разбрах частта със заведенията. Кой може и кой не да ходи и кой ще осигури пропусквателен режим? На Ананиев заповедите бяха по-читави.

Ред, там минават и трета игла. А учениците във Флорида вече са на училище. От понеделник вече ходят.
Щом само това не си разбрала, добре си.... Три пъти я четох преди да пусна линка за разяснение. Не разбирам това ще важи ли за държавната администрация или не? Щото ако държавната администрация работи на 50%.... Пиши го "дъждовен" този период.

# 269
  • Пловдив
Аз щях да предположа 2 - Ню йорк, 3 - Вашингтон и това е. Във Флорида си живеят нормално. В републиканските щати си е ок. Но... Толкова е извратена ситуацията, че няма накъде.
Майка, ако е с 50% капацитет, всички ходят. Ако искат 100% - ваксиниран персонал, ваксинирани посетители. (или тест) За администрацията не се бях замислила, ама Шмърци ме шокира.

Общи условия

Активация на акаунт