Ваканцията след ОСМИ клас - част 6!

• 25 983
  • 743
  •   1
Отговори
# 300
Просто мойка, утре ще разберем от първа ръка.
Днес тръгваме за Поморие.

# 301
  • София
Мони, точно така е заповедта. Само, че аз от март месец заведение на 50% от капацитета не съм видяла да работи. Особено по курортите лятото. Много интересно как ще процедират сега по морето.

И аз си мислих за морето. Никак. Иначе 50% от капацитета ега лятото не е проблем, защото винаги може да се измъкнат като кажат, че се ползва само външната част Simple Smile

# 302
  • софия
Снощи излизахме вечерта, което не се е случвало от 100 години, и заведененията не само по Витошка работят не на 100, а 150% капацитет. Без никакви преувеличения не видях едно, в което да има свободна маса. Приятелка разказваше, че предишен ден не е имало къде да седнат, защото не са имали резервация за маса. Масите са си, както си трябва - на по-малко от метър (или колкото е изискването) дистанция. Очаквам мазния Алибегов да се появи на телевизора да се обяснява.

# 303
Мони, а заповедта важи ли и за външната част или само за вътрешната част в заведенията?

# 304
  • у дома...
Снощи излизахме вечерта, което не се е случвало от 100 години, и заведененията не само по Витошка работят не на 100, а 150% капацитет. Без никакви преувеличения не видях едно, в което да има свободна маса. Приятелка разказваше, че предишен ден не е имало къде да седнат, защото не са имали резервация за маса. Масите са си, както си трябва - на по-малко от метър (или колкото е изискването) дистанция. Очаквам мазния Алибегов да се появи на телевизора да се обяснява.
Е той снощи рИва. Били работели на 50% капацитет в момента и имали загуби. Чак се замислих дали не живеем в различни вселени.

Бисе, така формулирана заповедта се отнася за цялото заведение. И включва и частните партита. Като допълнителни ограничения коментираха и не повече от 50 човека на сватба, кръщане и т.н. И всички - ваксинирани, преболедували или с отрицателен ПСР.

Аз, примерно, мога да докажа, че съм била болна само с извадка от регистъра с болните и карантинираните, който поддържа общината. РЗИ не ме удостоиха с внимание. Колегите, боледували тази година - също нямат официални презписания.

# 305
  • София
Бисе, заповедта важи за цялото заведение - вътрешна и външна част. Ако тя е общо например 150 места, трябва да функционират 75 бр. Тези 75 бр. спокойно може да са само навън, т.е. навън ще имаш 100% запълняемост, но там пък масите трябва да са на отстояние 1,5 м. В Поморие почти няма такива заведения с отстояние Simple Smile

# 306
  • софия
Да, бе, да, 50% в друго измерение. Елементарно е да се излезе вечер и се вижда. За през деня не знам как е.
Свободни маси нямаше и вътре. Едва ли е било само една вечер и ние нея да се нацелили Simple Smile

# 307
  • София
Оооо, Звънче абсолютно си права. Аз казвам как трябва да е по заповедта, а реолността е друга. Но на такова заведение може да се наложи глоба. И пак опираме до контрола, който липсва. РЗИ за мен е абдикирало. Имам болен колега, който миналата седмица до сряда беше на работа. От четвъртък е с тест в лаборатория положителен. Колегата, с който е в една стая не е карантиниран, а си идва на работа, т.е. той не се води контактен и може да се разболява и заразява спокойно. 

# 308
Мони, Просто майка, благодаря!
Ние имаме тестове само за антитела.
Разбирам,че те ни вършат работа.

# 309
  • София

Ние имаме тестове само за антитела.
Разбирам,че те ни вършат работа.

Бисе, не не ви вършат работа. Важат само сертификатите, официално преболедувалите с тестове от лаборатория, които ги има в регистъра на РЗИ и с ПСР в предходните 72 ч.

# 310
  • софия
Оооо, Звънче абсолютно си права. Аз казвам как трябва да е по заповедта, а реолността е друга. Но на такова заведение може да се наложи глоба. И пак опираме до контрола, който липсва. РЗИ за мен е абдикирало. Имам болен колега, който миналата седмица до сряда беше на работа. От четвъртък е с тест в лаборатория положителен. Колегата, с който е в една стая не е карантиниран, а си идва на работа, т.е. той не се води контактен и може да се разболява и заразява спокойно. 
Аз на Алибегов се възмущавам Simple Smile
Контролът е нулев. Аз, знаете, не съм от ковид притеснените, но не харесвам, когато има правила, те да не се спазват и да не се съобразяваш с тях.

# 311
А този тест със слюнка не става ли?

# 312
  • София
Тестовете със слюнка не са одобрени в България. Този въпрос беше обсъждан на срещата и го разясниха. Има неясноти около точността им.

# 313
Грийн, има ли яснота за американското проучване, на което основават решенията си?

# 314
  • у дома...
А този тест със слюнка не става ли?
Не е официално одобрен в България.

Яд ме е на Ричард, яд ме е на целия бранш. Щото децата може и нон стоп с маски в клас, на течение. И това в редките дни, когато са присъствено. Едва преди две седмици се оправи на Ани обрива в краищата на устните от маската, която носеше последния месец на училище. Цял юли се маза с какво ли не. Тя носи маска и във влака, и в метрото, и в клас. Защото са такива правилата. А за Ричардовците - правила има, ама спазване йок.

Общи условия

Активация на акаунт