Ваканцията след ОСМИ клас - част 6!

• 26 013
  • 743
  •   1
Отговори
# 375
  • о`майна лунна нощ е
Защо да не сподели? Камъни ли ще хвърляме?

# 376
Нашенската статистика е стъкмистика.
Ето това е най-неприемливато. Човек не може да получи адекватна информация за реалната обстановка и да прецени какво решение да вземе за семейството си.

# 377
Според мен, ако се изследват масово учениците, ще се окаже, че немалка част имат антитела.

Аз пък съм за едни масови изследвания,които ще покажат точния % вирусоносители.След това може да се проследи колко от тях са преболедували активно и колко не са боледували.Известно е,че всеки носи в себе си различни вируси ,но много никога не се разболяват от тях.Та се питам - защо не се направи масово изследване.И си мисля,че няма да е изгодно за нечии интереси.Да предположим  голям % вирусоносители,а действително развили заболяването доста по-малък или много малък.Отиде им печалбата от производство на ваксини и други медикаменти свързани с този вирус.Доста по-лесно е да плашиш и да не свършиш  едно полезно нещо.При заболяване от скарлатина в ДГ и втори случай по време на соца се правеше масово изследване за установяване на носители на бетахемолитичен стрептокок и обикновено се установяваше,че в около 60-70 % от децата го носят,но се разболели 2-ма.И от персонала е имало носители.Дава се антибиотик профилактично и....само най-старателните дават на децата си,а другите са пас.Отново не се разболяват децата носители на стрептокока

Аз пак казвам, не знам какви цифри се оповестяват, закрити  ковид отделения отново се разкриват и пълнят. Нашенската статистика е стъкмистика.
               Да,де,отварят се.Само дето вчера чух как "всичките 15 легла са заети и ще откриваме нови"! Щеше да е смешно,ако не беше жалко.Информацията е  толкова вярна колкото и  статистиката.

# 378
  • София
Хепи, защо? Всеки има право на избор, а и темата далеч не е поляризирана, като други.
Аз се въздържам от ваксиниране на младежа, без дори да се замислям, защото има антитела. За ваксинация бих била склонна, ако нямаше и ако се установи трайно присъствено обучение.
Миналата година го ваксинирах срещу грип с четиривалентна ваксина. Така си отиде нахалост ваксинирането. 😂

# 379
Аз ще ваксинирам моя, когато се прибере и съм го казвала вече.
Няма нужда от камъни, но от повечето прочетени неща  тук ме досмешава. В други теми съвсем. Нищо чудно, че политиците взимат такива решения.

# 380
Имаше вече споделени мнения за ваксинирани набори. Не прочетох някой да ги е критикувал или нещо подобно. Това си е личен избор и въпрос на разбиране.
На Ния едната приятелка е ваксинирана.

# 381
Дъщерята каза,че ако присъственото обучение ще е само за ваксинирани ще ги ваксинира и двамата.Аз знам за ваксинирани деца само за децата на една колежка.С Модерна.

# 382
Явно са големи децата. За под 18 само с Файзер може

# 383
  • София
Преди дни четох, че и Модерна е одобрена за деца над 12.
https://coronavirus.bg/bg/vaccinations/publications/16
Имам приятелка, която си ваксинира най-голямото дете, защото само то е над 12. Мога да питам, ако имате някакви въпроси (за реакция и от сорта).

# 384
Явно са големи децата. За под 18 само с Файзер може
                Не са големи.Най-големият ще е 7 клас.Поставили са им ваксини в МВР болницата преди около два месеца.Цялото семейство за да ходят на почивка в Гърция.
                 Видях за реакцията и се сетих - каза,че не са и усетили.Никой от 5-мата не е имал някаква реакция освен лека болка в ръката и то точно там където е поставена самата ваксина.
                 Бях шокирана когато разбрах /днес ми се обади по друг повод/ ,но тя си е пълна паника,а е и дъщеря на фармацевтка.Та за нея лекарствата и ваксините са с предимство пред всичко друго.

# 385
  • София
Аз пък друго се чудя. Всички знаем за испанския грип. Страшно, смъртоносно заболяване, поразявало всякакви възрасти и убило средно 4% от населението. Та въпросното заболяване се е самоограничило след 2, 3 години. Без ваксини и лечение, без съвременната медицинска наука. А сега този Ковид вече втора година няма никакво намерение да изчезне, въпреки ваксините и модерното лечение. Вече не вярвам, че борим медицинска криза. Не вярвам и че Делтата изведнъж стана толкова опасна за децата и то само у нас. Нито в Индия, нито на други места се чу подобна статистика. Вчера пак го четох Кантарджиев. Децата се връщали болни от морето и заразявали. Ама само децата ли? Не тръгна ли всичко от ваксинираните чужденци, които допуснахме без никакви тестове? За да спасим сезона по морето си дадохме д...то под наем, а сега пак децата са им в устите.
Няма да си ваксинирам децата, дори аз се отказах. Защото вече не им вярвам за нищо.

# 386
  • София
Не знам, но на мене ми се струва, че има шанс вирусът да самоизчезне, понеже разумът му нищо чудно да е повече от човешкия.

# 387
  • sofia
Причината, поради която се ваксинирахме е, че вирусът не се развива по правила и не е предвидим. Някои дори не развиват симптомите, други умират. Аз не мога да кажа, ако се разболея, как ще го изкарам. Лично познавам деца с усложнения от ковид, но повече съм чувала за такива, които имат антитела, без да са били видимо болни. Имам лични наблюдения върху изследване на група от хора с антитела-  преболедувалите, и то неотдавна,  имат значително по-малко антитела от ваксинираните. Не казвам, че това е правилото, това показват конкретно тези резултати. И най-вече - искам в публичното пространство по темата  да говорят само хора с необходимите познания и квалификация, с надежден достъп до официална информация, а не всеки, който е склонен да даде интервю.

Последна редакция: пт, 20 авг 2021, 20:32 от googlish

# 388
  • София
При заболяване от скарлатина в ДГ и втори случай по време на соца се правеше масово изследване за установяване на носители на бетахемолитичен стрептокок и обикновено се установяваше,че в около 60-70 % от децата го носят,но се разболели 2-ма.И от персонала е имало носители.Дава се антибиотик профилактично и....само най-старателните дават на децата си,а другите са пас.Отново не се разболяват децата носители на стрептокока

При установено носителство на бетахемолитичен стрептокок ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се пие антибиотик. Това не е условен патоген и бактерията може да причини сериозни и тежки вреди на засегнатото дете. Безсимптомни носители са обикновено възрастните, но ако в обкръжението има такива - и те трябва да пият.

# 389
Googlish, и това с антитела от преболедуване или след ваксина е много относително.
Баща ми преболедува Ковид и си пусна антитела. 10 пъти над референтната стойност излязоха. След няколко месеца се ваксинира. След време пак пусна антитела. Бяха по- малко от първия тест за антитела.
Мм и аз по едно и също време минахме през ковид. Той го изкара на два антибиотика, болки в цялото тяло, температура, главоболие.Аз освен загуба на обонятие и вкус, други симптоми не съм имала. Като пуснахме антитела, единият се оказа с 9 пъти над р.с. антитела, а другият с 3 пъти над р.с.

Общи условия

Активация на акаунт