Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 10

• 80 882
  • 768
  •   1
Отговори
# 420
Стените са твърди, а дъното има уплътнение, но е сравнително меко.
Върху гардероба в детската съм сложила неща в картонени кутии. Отварям ципа и си вадя само кутията. И цялата да се свали, пак става, с леко придържане на дъното.

Да покажа как организирах едното чекмедже под спалнята. И другото трябва да направя така, но не ми пристигна поръчката, така че по-натам.
Проблемът е, че са дълбоки. Удобни са за съхранение на одеяла, пухкави завивки, но за тях имам друго решение. В тях съхраняваме неща, които не се използват всеки ден и не искам да ми се пречкат в гардероба (бански, несесери за пътуване, пликове с вакуум, малки чанти тип портмоне и т.н.). Преди стояха в такива кутии, уж да се вижда какво има.
Скрит текст:
Но винаги изглеждаше разхвърляно, като някой рови пада в съседно отделение и няма намиране после.

В кутиите за обувки от Икеа всичко от 6-те кутии се побра само в 4!
Скрит текст:

Допълних с още 2, които преди стояха под висящите в гардероба и остана място за 1 като дойде (отредила съм я за темата с празните опаковки Purple Heart) + за резервни чаши за вода. Поддържаме една нова опаковка, че много ги чупим, като дойдат гости, да не се излагаме с различни или чукнати тук там Trollface
Скрит текст:

Леглото има 4 чекмеджета. 2-те откъм стената са с несезонни дрехи, те са ясни. Остава ми още 1, което ще е пак с такива кутии за обувки. Там ще са неща:
1. от типа на панделки, тиксо и т.н. за опаковане
2. нови чорапи
3. ново бельо
4. дребни неща, които купувам за допълнение към подаръци (интересни свещи, сапунчета и др.)
5 и 6 тениски и анцузи, които вече не носим, но пазим за използване при ремонти
7. празна, за каквото в момента трябва да се складира някъде и си няма място

И етикетите решават вечния проблем - това къде е?

# 421
Кутии за обувки скуб имам, лилави са моите, от преди няколко години.
Средно твърди са. По-меки от картонена кутия за обувки са. Моите се огънаха и поусукаха на ромб, гледани отпред  .

# 422
От старите лилави имахме от големите Skubb в/у гардеробите в спалните. Счупиха им се циповете, скъсаха се дръжките и наистина се разкривиха, хем в/у тях не е слагано нищо. После ги заменихме с бели и се оказаха по-стабилни. Дъщеря ми даже си мята отгоре стелката за спорт и не се деформира. Надявам се и тези да удържат.
Не знам дали самата лилава серия беше по-мека, защото по това време нямах бели да ги сравня или пък после са ги подсилили. Времето ще покаже. Ако не, ще се сменят, дай ми кутии да купувам Laughing

# 423
Тези кутии по колко са?
И ако може линк, че последните дни съм само с телефон  Sad

Стените са твърди, а дъното има уплътнение, но е сравнително меко.
Върху гардероба в детската съм сложила неща в картонени кутии. Отварям ципа и си вадя само кутията. И цялата да се свали, пак става, с леко придържане на дъното.

Да покажа как организирах едното чекмедже под спалнята. И другото трябва да направя така, но не ми пристигна поръчката, така че по-натам.
Проблемът е, че са дълбоки. Удобни са за съхранение на одеяла, пухкави завивки, но за тях имам друго решение. В тях съхраняваме неща, които не се използват всеки ден и не искам да ми се пречкат в гардероба (бански, несесери за пътуване, пликове с вакуум, малки чанти тип портмоне и т.н.). Преди стояха в такива кутии, уж да се вижда какво има.
Скрит текст:
Но винаги изглеждаше разхвърляно, като някой рови пада в съседно отделение и няма намиране после.

В кутиите за обувки от Икеа всичко от 6-те кутии се побра само в 4!
Скрит текст:

Допълних с още 2, които преди стояха под висящите в гардероба и остана място за 1 като дойде (отредила съм я за темата с празните опаковки Purple Heart) + за резервни чаши за вода. Поддържаме една нова опаковка, че много ги чупим, като дойдат гости, да не се излагаме с различни или чукнати тук там Trollface
Скрит текст:

Леглото има 4 чекмеджета. 2-те откъм стената са с несезонни дрехи, те са ясни. Остава ми още 1, което ще е пак с такива кутии за обувки. Там ще са неща:
1. от типа на панделки, тиксо и т.н. за опаковане
2. нови чорапи
3. ново бельо
4. дребни неща, които купувам за допълнение към подаръци (интересни свещи, сапунчета и др.)
5 и 6 тениски и анцузи, които вече не носим, но пазим за използване при ремонти
7. празна, за каквото в момента трябва да се складира някъде и си няма място

И етикетите решават вечния проблем - това къде е?

# 424
17-18 лв за 3 броя.
Скъпички леко идват. За мен поне де..

Дано белите да са подобрени ..не е изключено да, да е до партида. Grinning

Чакам и аз поръчка. Скромна. Когато дойде.
Когато я пусках, на 2 артикула изписа недостатъчна наличност.
Пуснах я въпреки това, мина. С тях.
Да видим ще дойдат ли.
Мисля си че да. Имам предчуствие такова, добро.

Веднъж ми пратиха нещо което бе с объркана цена. Но дойде на нея...бъг беше. Чак не повярвах...а и още не мога да повярвам Grinning

# 425
18 лв. е комплектът, но са 4 бр. в него.
4.50 лв. излиза една кутия.
https://www.ikea.bg/products/small-storage-organisers/clothes-an … k-t-4-br/90186391

# 426
Благодаря за линка 🌺
Тези размери обаче какво означават? Височина, ширина, дълбочина?
22x34x16

# 427
На тези кутии отдавна съм хвърлила мерника.Държим нашите в кутии(несезонните), но са много и заемат страшно място.Отделно е грозно.Искам да купя такива, като ще се виждат да са еднакви.Стават ли за мъжки обувки(44номер)?

# 428
  • София
Предстои ми тотален ремонт на апартамента, в който живеем.
Нямам представа как трябва да се случат нещата с освобождаването на кухнята, коридора, спалнята и хола.
В какво да събера посудата, дрехите, всички дреболии и къде да ги съхранявам по време на ремонта, който прогнозно трябва да продължи около 40 дни?
Дайте някакви организационни съвети.

# 429
Най-евтино, в кашони. Стъклени и чупливи неща увиваш в хартия и фолио с балончета. Дрехите в пликове и тогава в кашоните или направо в такива кутии. И на всеки отгоре надписваш какво има вътре.
А за къде, вече зависи с какво разполагате. Ако имате гараж, остъклена тераса или друго помещение. Ако не, ще трябва да ги местите от стая в стая по време на ремонта.

# 430
В кашони.Надписани и облепени с тиксо.Дрехите в чували и след това в кашоните.

# 431
  • Пловдив
На кашоните слагах малки цветни етикети - напр. оранжеви за кухненски, зелени за наши дрехи, жълти за детски и т.н. Така с един поглед се ориентирах, а всеки кашон с маркер беше надписан, какво точно има вътре. За складирането не мога да съм полезна, но можете да редуцирате багажа още при опаковане и да изхвърлите, подарите или продадете излишни вещи.

# 432
Моля споделете, попадали ли сте на вакумни пликове, които да не се рязвакумират. Вземала съм мисля от метро, последно взех от Икея преди няколко седмици и погледнах, вече се е издул плика Confused

# 433
Надписани кашони и вакуумни пликове, бяха моето спасение по миналото лято, като трябваше са изнеса къщата. За чашите взех от Бриколаж, разделители за чаши, чиниите с вестник между тях. То всичко чупливо увих във вестник. От магазина изкупих 10-на бройки от най-дебелите жълти вестници:).
И много редуциране на всичко налично. Три местения за период от две години, освобождава от много излишен багаж.

# 434
Моля споделете, попадали ли сте на вакумни пликове, които да не се рязвакумират. Вземала съм мисля от метро, последно взех от Икея преди няколко седмици и погледнах, вече се е издул плика Confused
Само едни съм открила засега. Купих ги преди години от Била. Марката беше Wenko. За съжаление повече не съм попадала на тях.

Общи условия

Активация на акаунт