Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 10

• 79 635
  • 768
  •   1
Отговори
# 615
Моите бикини са в 3 органайзъра:
за черни, за бели, за цветни.
Така знам къде да ровя.

# 616
  • София
MayBash, каква мелачка за боклук ползваш и доволна ли си?

ТЕКА 550 с дистанционен бутон, и съм супер доволна. С нея почти нищо от хранителните отпадъци не хвърлям в кофата, и зеленчуци беля направо в мивката.

# 617
Благодаря. Релси ми се струва най- красиво и практично. Трябва ми за година максимум. Ако сложа кутии, то ще се налага да вади кутиите, за да си избере бикини, а точно това исках да избегна. И тъй като това не е окончателното място на бельото хич не ми се искаше да си отварям работа...
За чорапите съм избрала в краен слувай някаква мека кутия от Пепко без капак. Вади и рови, ама за бикините не искам тоя начин, че след второто ровене няма да има подредба и ще става още по- зле.
Даже не кутия ами от тия пластмасовите дето са като кошница, на дупки, пак ще свърши работа. Имат хубав ръб удобен да хванеш и да извадиш, а пък иначе е леко. Не знам кошница или панер ги водят за съхранение, но според мен е по-удобен вариант от нормална кутия. А като е затворено в шкафа няма и кого да дразни че е такава пластмаса.
Чекмеджета наистина е най-оптимално, въпросът е дали ви се занимава и дали си струва щом е за много кратко време.

# 618
Ето снимка на място под моя шкаф. Около 40 см от него се пада под мивката и заради сифона не може да се сложи нищо до края му - значи най-много 32-33 см в дълбочина. В другата част пък ще е скрит от вратата (вратите още не са сложени) и съседния шкаф, който е на ъгъл и трябва малко да се бърка навътре.

Иначе шкафът е 73 х 55 см някъде.

# 619
  • München, Deutschland
Алиа1, същото нещо е и при мен, също сифонът отнема голяма част от обема и навътре нямакак да се натъпче нищо.

Сложила съм един рафт на около 15см под най-ниската точка на сифона, пускам ти и снимка. Под рафта стоят трите кофи с боклук и няколко препарата. Цялата долна част се издърпва с чекмедже, за да се хвърлят различните боклуци удобно. По обясними причини, не я снимам нея, а само рафта Wink.

За мен не е неудобно да вадя нещата от горния рафт. Най-отпред ми стоят малко количество хапчета за миялна в една кутийка, защото се ползват често (останалото в килера). Също там са разни по-малки пликчета и такива за боклук. По-навътре съм сложила гъбки за чинии / за попиване, втори препарат за чинии, течност за декалциране на каната за вода и други такива, които се ползват рядко.

Когато преправяхме кухнята преди години много мислих и се спрях на тази подредба, половинката получи задачата да изпълни моята визия Bowtie и досега не съм съжалила и не съм искала да я променям.

Последна редакция: ср, 15 юни 2022, 12:20 от chrissy

# 620
Благодаря за снимката. На мен ми предстои направата на кухненско обзавеждане. Взела съм възможно най-голямата и дълбока мивка, както и мелачка за отпадъци. Та се чудех каква да е организацията на шкафовете.
Таблетките може ли да стоят отворени? Не, че нещо ще им се случи, но на пакетите пише плътно затворени, та се зачудих. Много ми е неудобно да са в пакет, а кутия с капак също не ми изнася.

# 621
  • София
Такъв стелаж имам под мивката, само 3те нива

Всякакви дреболии държа там. Отстрани са ми препаратите. Малкото високо пространство освен с две пластмасови кутии една върху друга да го оползотвориш?

# 622
  • München, Deutschland
Та се чудех каква да е организацията на шкафовете.
Таблетките може ли да стоят отворени? Не, че нещо ще им се случи, но на пакетите пише плътно затворени, та се зачудих. Много ми е неудобно да са в пакет, а кутия с капак също не ми изнася.

По първото ти изречение, то си зависи от даденостите на кухнята и на пространството, но най-добрата ми идея в новата кухня беше докупуването на въртящ се ъглов шкаф. За разлика от завирането и пъхането на неща, свит на 453687, в този шкаф ми е супер удобно. Има и издърпващи се, за мен въртящият е по-удобен. Ясно, че се губи част от пространството в шкафа, но сравнено с вилата, където е нискобюджетно и е просто с ъглов шкаф, вкъщи ми е 1000 пъти по-удобно.

Относно таблетките - само влага им пречи на тях. Ако са единично опаковани, тогава е все тая. Ако са като моите и им се разтваря самата опаковка във вода, тогава е важно да не е хипер влажно в къщата, защото просто ще се слепят една към друга. Ако са от вторите, просто ще трябва да тестваш с 3-4 бройки, но като цяло в Бг, дори и на морето, не е толкова влажно, колкото където съм аз, пък аз проблеми нямам да стоят неопаковани хапчетата за миялна - не се слепват.

# 623
В такива неудобни и криви шкафове, слагам високи пластмасови кутии и събирам всички дребни джунджурии в тях. Като ми потрябва нещо, вадя цялата кутия на плота и си ровя спокойно в нея. Само трябва да съобразиш, всяка от кутиите да може да се вади, без да разместваш останалите. Ако кутиите са достатъчно високи, оползотворяваш цялата височина до горе, която иначе ще стои празна, ако само подредиш неща на дъното на рафта.
Това е едно никакво рафтченце под сифона, там държа таблетките и всякакви глупости, които иначе ще ми се мотаят по плота.

# 624
Аз в предната кухня, с подобен шкаф, имах нещо като рафт под мивката. Не от материала - допълнително сложен, май от Vivre го бях взела, даже разтегателен. Обаче никак не ми беше удобно. Това, което отива отзад, никога не се намира...И после, като се търси нещо, трябва да се извади всичко. Е, ако сложиш 5 неща - няма проблем. Ама нали все тъпчем...Поне аз, де. Та затова ми се иска нещо, което да се изтегля, за да виждам кое какво е.

# 625
  • Велико Търново
Такъв стелаж имам под мивката, само 3те нива

Всякакви дреболии държа там. Отстрани са ми препаратите. Малкото високо пространство освен с две пластмасови кутии една върху друга да го оползотвориш?
В старото ни жилище бях сложила такъв органайзер, но му намалих краката и останаха нивата същите. Бях публикувала тук снимка преди време.

# 626
  • София
Нещо такова, ако позволяват размерите? 

# 627
Гладах го това, но не позволяват размерите - от едната страна  мивката е много близо до стената на шкафа. На този етап, май "джаджата" на  MayBash най-много ми допада.

Последна редакция: ср, 15 юни 2022, 14:34 от Alia1

# 628
Наредетв си нещата в кутии и ще е по-лесно да се вижда какво има назад.Вадиш и гледаш.

# 629
Аз имам такива кофи от икеята. При нас има и единични, и по две, ниски, високи, средни. На издърпващ механизъм са. Даже с крак я вадя и бутам обратно. И точно че нямам място от долу, избрахме размер според мястото. Моята кофа всъщност е една. И вече край нея съм подредила останалата натурия. Не знам обаче дали във вашата Икея се предлагат. Но ако идеята ви доапада, погледнете и там все пак:
https://www.ikea.com/ca/en/p/hallbar-recycling-solution-with-pul … t-gray-s79308803/

Общи условия

Активация на акаунт