Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Помощ, не мога да взема трезво решение

 • 5 627
 • 82
 •   1
Отговори
 • Мнения: 4
Имам чувството, че реалната ми преценка не работи, като скована съм и не знам какво да направя. Имам малко дете, 6 месечно, с бащата избухна поредния въпеос, който обърна каруцата (винаги така се получава). Ставаше въпрос за това, че сме поканен на рожден ден и той заявява, че ще отиде, за да отбие номера, при което сестрата на майка му каза искаш да кажеш ще отидете. Още веднъж имаше такъв скандал, аз с детето се мъча, той отива на кафе, излиза където реши, направих му забележка, че аз също имам нужда от почивка и може да ми предложи и на мен и избухна ад. Псувни, обиди, аз какво съм искала с него да го влача ли. Казва, че цял ден си бил вкъщи, а дори не правим нищо заедно, той играе на плейстейшън или нещо си върши вкъщи и после казва, че е примерен мъж, бил си вкъщи, не по кръчмите. Когато се караме изтъква, че съм луда, никой не можел да ме търпи, следващия също няма да може. Последния скандал с рождения ден стана, защото казах, че нямам желание да ида след неговия план да иде сам - ето правела съм му проблеми, издребнявала съм, психичната му система съм разбила. Не ми е казвал, че ме обича от месеци, не усещам любов, нежност и тн. С детето нищо не прави, казвам му да стой при него когато имам работа, той си играе на плейстейшън и така. Не го приспива, не го храни, не си играе с нрго, иначе ми помагал? След днешния скандал детето се събуди разревано, това не се беше случвало досега с детето и коментара му беше сега какво съм щяла да кажа, че го малтретирал. Оправих си багажа да си тръгна, но проблема е, че не знам как да постъпя. Баща ми почина, майка ми остана сама, имаме доходи средни и жилище, но се страхувам дали ще се справя, никой не ме защитава в тази ситуация, но замълча ли сега, той няма да промени нищо, защото проблема бил мой, аз съм недоволна, като не ми харесвало да си тръгвам, за себе си той е прав и възмутен от мен едва ли не.

# 1
 • Мнения: X
Май е поредният лигльо, на когото семейството му идва в повече...
Стягай се да се оправяш сама - в непосредствено или близко бъдеще. Включително и да намери някоя, дето го разбира по-добре.
Нещо стана доста обичайна тази ситуация. Не издържат тия "мъже" на напрежението...

# 2
 • Варна
 • Мнения: 12 530
Проблемът ти е в избора на идиот. Отношенията леко няма да изгладите. На този етап е приоритет детето. Бих те посъветвала да му оставиш детето и да се разсееш от ежедневието си. Може би, за няколко часа ще схване задълженията си.
B.Saphire, проблема е че не са изградени мъже. Инфантили, изхвърлили семето си.

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 23:55 от Viviana91

# 3
 • София
 • Мнения: 31 769
Нищо не се разбира.
Сам ли ще отиде на рождения ден?
На кого точно е този РД?

# 4
 • Мнения: 3 582
Трезвото решение на този въпрос е да си събереш багажчето и това на детето и да се прибереш при майка си. Щом имате покрив над главата и средни доходи, както и майчина подкрепа, ще се справиш. Както те чета, твоят мъж е някакъв простак, който не заслужава семейство. Дори на неговите роднини им прави впечатление...

# 5
 • Мнения: 44 018
При псувни, обиди и отказ да се грижи за детето си, защото плейстешънът е по-важен, ходенето на рожден ден е нищо.
Седнете и обсъдете спокойно кой как вижда ежедневието ви. Ако за него е нормално да те псува, обижда и да игнорира детето, тогава както си стегнала багажа, направо тръгвай. С майка ти ще си бъдете опора, и финансова, и морална, докато си стъпиш на краката. Но в такава среда не е добре да остава детето.

# 6
 • Мнения: 4
Нищо не се разбира.
Сам ли ще отиде на рождения ден?
На кого точно е този РД?
Поканени са всички (цялото семейство), рождения ден е на негов комшия, въпросът е принципен той решава кой да ходи и кой не, не ме пита дали искам дори.

# 7
 • Мнения: X
Нищо не се разбира.
Сам ли ще отиде на рождения ден?
На кого точно е този РД?
Поканени са всички (цялото семейство), рождения ден е на негов комшия, въпросът е принципен той решава кой да ходи и кой не, не ме пита дали искам дори.

Аз по принцип не съм за личното пространство в брака, ама за някои хора то е светая светих и Мъжът има всички права да се развлича със свои си забавления, докато жената е длъжна да си стои вкъщи с децата по аксиома. Даже бих казала, че са прекалено много хората, които разсъждават така. С това няма оправия - нещата ескалират с годините. А и твоят, като гледам, не се е напънал особено да те задържи. Не виждам какви лостове имаш да му въздействаш. Той вече си е тръгнал по своя път - отделно. Само ще хабиш емоции оттук насетне.

# 8
 • Мнения: 2 216
А това, че той решава, сега ли се промени или винаги се е налагал?

# 9
 • Мнения: 4
А това, че той решава, сега ли се промени или винаги се е налагал?
Налага се и се държи грубо с всички, които явно са “по-слаби” в неговите очи. Всъщност само към тетка си съм виждала да проявява уважение. Не дава дума да се каже и да смекчи тон, категоричен е и това е, отровен за комуникация, той конуникира, но иска по неговите правила.

# 10
 • Мнения: 44 018
Налага се и се държи грубо с всички, които явно са “по-слаби” в неговите очи. Всъщност само към тетка си съм виждала да проявява уважение.
И откога е така?

# 11
 • Мнения: 2 216
Т.е. винаги е бил такъв? Ами съжалявам да го напиша но шанс да се подобри ситуацията няма. Сигурно сте била много влюбена, да не го забележите и сега с детето и трудностите ви идва нанагорно.
Ако мислите, че няма опасност да Ви ошамари може малко да скръцнете със зъби, грубо казано. Кажете си ясно какво не е наред според Вас и че поведението му е неприемливо.

# 12
 • Мнения: X
Ами той й казва, че е луда, и че никой няма да я търпи, и да си ходи, като не й харесва нещо.

# 13
 • Мнения: 4 218
Цитат
Помощ, не мога да взема трезво решение

но се страхувам дали ще се справя, никой не ме защитава в тази ситуация
Наистина не искам да звуча заядливо, но последно - не можеш да вземеш решение или не искаш да поемеш отговорност? Защото заглавието казва едно, а съдържанието съвсем друго.
Какво значи баща ти починал, нямало кой да те защити? Чакаш някой по-силен да ступа мъжа ти ли?
Събрала си багажа и си се завайкала ох ами сега. Що? Викни майка си да ти помогне с носенето на саковете да стане наведнъж, нарамваш детето и готово, остава само да се разведете.

# 14
 • Мнения: 9 148
Не ,ти нямаш мъж.Изобщо.Защо търпиш това,той господар ли ти е?Решавал бил кой ще ходи на РД и кой ще седи в къщи.Седнал да играе на плейстейшън🤦.Нямаш нужда нито ти,нито детето от този плазмодей.
Не знам какво им става на тия мъже,огъват се като печен праз,от друга страна и жените нищо не изискват от тях .

Общи условия

Активация на акаунт