Спортна БГ-Мамма – обща тема за коментари за всякакъв спорт

• 50 849
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Не знам дали гледахте Евробаскет 2023 за жени по Диема Спорт 3.
Изгледах двата полуфинала и сега финала.
Ами Белгия за първи път в своята история взе титлата на Европа!  :basket:
Не успяха във футбола ама пробиха с баскета!  Grinning
Много се радвам за тях. Именно за белгийките стисках палци, а след тях за Франция. Белгия е категоричен европейски шампион, защото победиха последователно Франция и Испания, спряганите за фаворити отбори наред със Сърбия.
Днес испанките през цялото време водеха в резултата, но белгийките направиха уникална последна четвърт, където малко преди края поведоха за първи път в мача и след това нямаха стигане. Много силна игра в защита за Белгия, а в атака, новочо еврочудо, Ема Месеман нямаше спиране. Да добавя и дабъл/дабъл (което е рядкост при жените) за Кяра Линскенс.

# 376
  • MJF
Аз уикенда погледах лека атлетика от отборното евпорейско по БНТ 3 , малко гребане от същото състезание. На сръбския канал ,където преди 2 седмици погледах малко мъже волей от световната лига, този   уикенд в "по-нормално" за мен време нацелих само САЩ - Иран и САЩ-Полша. И двата мача не бяха равностойни и съответно не много интересни, за моя жалост.
В леката атлетика предвид останалите паралелно протичащи вериги, видях не малко нови лица. Като видех познато чак се радвах Wink И пак в цялата многочасова транслация скок и изхвърляне с лупата да търсиш и да не нацелиш. Tired
Та така поспортувах миналите дни

# 377
  • София
Груповата фаза на световната волейболна лига стигна вече заключителната си част.
България и при мъжете и при жените търпи бой след бой. Много лош сезон за нашите.

При мъжете остават още 4 кръга, като единствената интрига е дали Сърбия ще успее в последния момент да се класира във финалния топ 8 за сметката на Нидерландия или Италия. Шансовете не са големи обаче.

При жените същото положение. Пак Сърбия е в борбата за последното 8 място и отново Италия е замесена в тази борба. Тук обаче е много по-различно, защото Италия води само с 2 точки пред Сърбия и Канада и всичко е отворено. Има и директен мач между Канада и Италия. Останалите 7 отбора изглеждат сигурни. И тук остават 4 завъртания/кръга.

# 378
  • София
Антъни Иванов пропуска Олимпиадата в Париж през 2024 реши Спортният арбитражен съд в Лозана, който потвърди дисциплинарното наказание лишаване от състезателни права за срок от 2 години на българския шампион по плуване Антъни Иванов, съобщиха от Българския олимпийски комитет.

Представителите на състезателя са уведомени за решението от 26.06.2023 г. До това се стигна след като атлетът обжалва решение на Дисциплинарната комисия към БОК пред спортния арбитраж.
Скрит текст:
Защитната стратегия, избрана от неговия представител в арбитражното производство, обаче го лиши от възможност реално да даде обяснение за своите действия и така хипотетично да получи намалено наказание, пише още в съобщението на БОК.

Въпреки, че от срока ще бъде приспаднато времето от първоначалното  решение, Антъни Иванов все пак няма да бъде допуснат до редица  квалификационни състезания, както и до Летните олимпийски игри 2024 г. в Париж.

Това се случва два дни преди Държавно първенство по плуване в София от 29 юни до 2 юли, което се явява квалификация за Игрите и за което Антъни Иванов е заявен като състезател в няколко дисциплини.

През октомври 2022 г. Дисциплинарната комисия към БОК постанови решение, с което  състезателните права на Антъни Иванов бяха отнети за срок от 2 години. Причината - нарушена антидопингова процедура за предоставяне на местоположението от страна на спортиста, гарантираща възможността той да бъде тестван изненадващо. Иванов няколко пъти не е подал коректни данни и по този начин е възпрепятствал възможността да бъде осъществен антидопингов контрол. След като решението на Комисията стана ясно, плувецът започна обжалване в Спортния арбитражен съд в Лозана.

"Важно е да отбележим, че на спортистите е дадена специална защита пред Спортния арбитражен съд в Лозана, а именно пряко да участват в производството, както и да бъдат изслушвани. Целта е те да имат възможност да изложат тяхната гледна точка и евентуално да обосноват смекчаващи вината обстоятелства и в тази връзка хипотетично да получат и по-ниско наказание. За съжаление, Антъни Иванов е получил изрични указания от своя представител г-н Градев да не отговаря на никакви въпроси и да не дава никакви обяснения. Не мога да гадая какво е мотивирало този отказ от активно участие в производство по обжалване, но изхода му е красноречив за целесъобразността им," коментира Теодора Златева, председател на Дисциплинарната комисия към БОК.

Някой може ли да припомни, каква е драмата, че БОК лишава наш спортист (един от добрите плувци) да участва на олимпиада? Очевидната е ясна - не е дал местоположението си на допингуващата комисия, но все пак....?

В смисъл, той че е малко самонадеян е ясно, но ....добре са го сапунисали от Българския олимпийски комитет?

# 379
  • MJF
Хм и на мен ми стана интересно какъв по -точно е повода за казуса горе.

На тез пък европейски отборни игри имало и скокове във вода. Понеже забелязах качена в ютуб картина та така "открих Америка". Аз таман съм след двете ГП в този сезон , преди ФГП август, та ей на ще погледам. Немците ми направиха добро впечатление на ГП. Французите леко живнаха. И т.н.
На ГП се любувах на британския дует синхро Ли -Уилямс, дано не има бъркам сега фамилиите , на 3 м синхро мъже.  Понеже единия десняк а другия левак, огледално изпълнение на някои конкретни скокове е много ефектно като го дават фронтално.

Аз за жалост не виждам качени онлайн и фрий записи от Световната лига волей мъже та за пореден път няма почти да я гледам. Преди поне по матч тв проследявах групите където изграеше руския отбор и финалната фаза вече изцяло но сега и този вариант ми отпадна .

Аз все повече съм запис-зрител и то обичащ пълен комфорт- лесно/свободнодостъпни записи. Иначе вече почти нищо друго не гледам, което изисква -  четене на програма, проверка на тв канали и пр.

Diavolo , като видях че СП водни спортове тази година е в Япония и .... Ясно. Я има запис за мене я не . Та съм се настроила че съм пас.

Последна редакция: чт, 29 юни 2023, 11:20 от Шошулчо

# 380
  • София
Шоши, лошото е, че Евроспорт вече не държи правата :/
Надявам се да може да се тегли от руския тракер.

Голямата новина от днес е, че Александър Везенков вече е в Сакраменто!
Имаме си НБА член!

Simple Smile

# 381
  • София
Предстоят последните две завъртания в груповата фаза при мъжете в световната лига по волейбол (4-6.07 / 7-9.07)
Имаме битка между два отбора за едно място. Нидерландия или Сърбия. Сърбите изостават с 3 точки, но и пред двата отбора има цели 4 мача.

При жените груповата фаза приключи и там изненадващо Сърбия не успя да се класира за 1/4 финалите въпреки много силния си финал и дори директната победа в Германия с 3-1. Така германките финишираха с 1 точка пред Сърбия и с 2 точки пред Канада за последното 8 място в групата.

Жени, 1/4 финали (12 и 13 юли) (пряко по Макс Спорт):
Полша - Германия
Бразилия - Китай
САЩ - Япония
Турция - Италия

# 382
  • in Wonderland
Този уикенд ще се проведе 2 Световно първенство по художествена гимнастика за девойки в Клуж- Напока, Румъния.
За България ще ни представят в индивидуалното Елвира Краснобаева и Никол Тодорова и ансамбъл девойки, в състав: Андреа Иванова, Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова, Габриела Пеева и Ванеса Емилова.
Повече от 300 от най-добрите в света по художествена гимнастика ще се борят за осем световни титли.

Четири нови световни шампиони ще бъдат короновани в индивидуалните дисциплини -  на обръч, топка, бухалки и лента, докато 5-членните ансамбли ще се състезават за златни медали в многобоя и на отделните уреди - пет въжета и пет топки. Ще бъде определена и отборна титла въз основа на резултатите, както на индивидуалното, така и на ансамблите.

Шампионатът започва на 7 юли с индивидуална квалификация с обръч и топка и първата половина на състезанието многобоя при ансмаблите, последвано от индивидуалната квалификация на бухалки и лента и второто съчетание при ансамблите.
Многобоят при ансамблите и отборните титли ще бъдат присъдени в края на състезанието на 8 юли. Финалите на уредите, както за индивидуалното, така и за ансамблите ще закрият Световното първенство за девойки на 9 юли.

Успех на малките ни лъвчета 🇧🇬🍀❤

#RGJuniors2023

# 383
  • София
Преди време коментирахме билети за Олимпиадата. Днес полуих и-мейл, че има налични за някои спортове - футбол, баскетбол, хандбал и скиф. Сесиите не са в Париж.
Ето линк:
https://tickets.paris2024.org/en/?utm_source=crm_email&utm_mediu … erms=club_members
Redemi мисля, че се интересуваше, но май не точно от тези спортове.

# 384
Има ли фенове на Тур дьо Франс в темата? ) Днешният етап до Бордо беше супер просто.

# 385
  • Варна и...духом на Босфора
Има ли фенове на Тур дьо Франс в темата? ) Днешният етап до Бордо беше супер просто.

Ааа,Не!
Любовта ми Марк Кавендиш е втори.
Тъжна съм
Белгиеца трябваше да е декласиран.

Аз съм голям фен на колоезденето и на Тура,но не и на Франция 😃

Елита💜💜💜.
Ще видя тоз линк.
Данке

# 386
Redemi, много се радвам! Ще обсъждаме значи. Търсих аз тема за този хубав спорт сред другите, но не открих. Не сме много сякаш, а на мен ми е любимият, буквално. Не знам дали е защото и самата практикувам, естествено не на професионално състезателно ниво, а по-скоро любителски на обиколки уикенда или организирани състезания с местните "запалянковци" Joy

За Кавендиш - аа, тогава разбирам реакцията, щом ти е любимец! Наистина спорен момент беше. И аз му симпатизирам доста без да ми е фаворит. Тура следя през цялата година, на Франция наистина е леко прехвален, тъй като е най-известният дори и от трите Гранд Тура, аз предпочитам Туровете в Океания - в Австралия по Великия Океански път, в Нова Зенладния, канадските също са ми любими и няколко в старата добра Европа Simple Smile

Edit: Тъкмо сега прочетох, че Кавендиш, тимът му и още един отбор са подали официални възражения срещу Яаспар Филипзен за това, че им е пресякал пътя, обаче комисия отсъдила в полза на Филипзен. Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 08 юли 2023, 09:01 от Анонимен

# 387
  • Варна
Страхотна седмица и на ЕП за юноши и девойки по плуване в Белград! Току що Трети златен медал за Петър Мицин, със световен рекорд за юноши на 400 м свободен стил! Петър е първи и на 200 и 800 м свободен стил, където покри норматив А за Олимпиадата и европейски рекорд за юноши! На ЕП имаме още 2 финала за Тея Николова и Виктор Христов! Браво на младите ни надежди, да са здрави!

# 388
  • in Wonderland
Изключително представяне на девойките ни на 2 СП в Румъния!
Ансамбъла ни стана абсолютен световен шампион в многобоя и взе 2 сребърни медала във финалите на уредите.
Отборно ( ансамбъл+ оценките на двете индивидуалистки) отново взеха златното отличие.
Във финалите на уредите Елвира Краснобаева стана световна шампионка на топка, а Никол Тодорова световна вицешампионка на лента!
Поздравления и благодарност за невероятния труд, който полагат ежедневно тези деца, за отдадеността, смелостта и упоритостта, с която се трудят и пишат новата златна епоха в българската художествена гимнастика.
Поздравления и за треньорите, за целият екип и Федерацията, която подкрепя и помага безусловно всеки един успех!

Това е шампионската топка на Елвира- това дете е създадено да играе художествена гимнастика! Толкова ефирна, нежна, истинско съвършенство Heart

https://www.youtube.com/watch?v=exBn8w0soQI

И малко снимки:

Скрит текст:

# 389
  • София
Приключи груповата фаза и при мъжете. Предстои финалния тур.
Снощи Франция в решителен мач победи Германия с 3-1 (пряко по Макс Спорт 2, но без коментар?!) и така изпревари с по-добри показатели Сърбия за последното осмо вакантно място. Големия губещ са Нидерландия, които водеха преди последните кръгове, но се провалиха. Сърбия направиха всичко по силите си, но Франция на Андреа Джани ще играят на финалите.

България трагедия. Пълна катастрофа! Срамо предпоследно място, като зад нас са само китайците.
Само 2 победи от 12 мача?! Прави впечатление и кризата в Иран, които последните години бяха хит.

1/4 финали
домакин: Полша

19 юли:
САЩ - Франция
Италия - Аржентина
-
20 юли:
Япония - Словения
Полша - Бразилия

Общи условия

Активация на акаунт