Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кармичен партньор

 • 8 846
 • 58
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 3 011
А пък Дънов казва, че плътската връзка съсипва единението на сродните души. Аз мисля, че кармичният ви урок е любов. Не секс, не притежание, любов. Защото какво ти пречи да го обичаш сега, искрено, както се обича дете или приятел?
 Все пак сума ти учения ни учат, че целта на всичкото това е да се научим да обичаме правилно, без всички условности на връзката и семейството.

# 31
 • INFJ
 • Мнения: 7 661
Vayanna, знам за какво чувство говориш, и не, не е задължително тези отношения да прераснат в каквото и да е. Човекът срещу теб може изобщо по никакъв начин да не отговаря на твоите чувства и желания, или поне никак да не се приближава до силата на твоите емоции. Той може изобщо да не те разпознае в този живот. Кармичната ви връзка може да се изразява просто в това, че ТИ имаш да учиш урок от тези отношения.

# 32
 • София
 • Мнения: 133
Виждам, че скоро не е писано в темата, но реших да пиша, защото се припознавам в разказаното от авторката. Много от коментиралите оприличават това състояние със влюбване, привличане и т.н. Съветват те да го преживееш. Обаче аз разбирам, че изживяваш нещо много по-ярко от влюбване и това не може лесно да бъде преживяно (ем и влюбването е силно чувство).
Преживяла съм абсолютно същото, авторке. Точно затова те разбирам напълно какво чувстваш. Ти описваш твоята ситуация с този мъж, но сякаш описваш и моята. СЪЩОТО ми е. Ти го наричаш кармична връзка. Аз не знам как да го наричам, защото не съм запозната с това наименование. Е, както и да го наречем, явно става въпрос за едно и също нещо, което не се случва на всички.
Аз отдавна се опитвам да си обясня това явление. Чрез нумерология не съм пробвала, но последно опитах да си го обясня чрез астрологията. Може би си мислиш, че точно пък астрологията няма как да обясни този феномен, но все пак пробвай да разбереш това, което ще напиша- може да ти е от полза. На мен ми помогна да разбера някои неща.  (Ако има някой, койта повече разбира от астрология, ще се радвам да ме поправи или допълни следващите редове, но нека да е сигурен.) Чувала ли си за така нареченият "скорпионски магнетизъм"? И да не си зодия скорпион, не бързай да отхвърляш този вариант. Възможно е или ти или той да имате поне едно от следните: зодия, луна или асцендент в скорпион или в наталната карта на единия да преобладава скорпион. А може и при двамата. Разбира се, дори да е така, този магнетизъм съвсем не действа върху всеки (затова и рядко се случва) Действа върху някой, който да ти подхожда като зодия, луна и другите неща (най-често се проява между човек с нещо в скорпион и човек с нещо пак във воден знак- друг скорпион, рак или риби). Но както казах, зодията не е решаваща, гледай и луната и другите неща. Не знам колко добре го обясних и дали го разбра. Тези неща ги четох от един много известен астролог (на английски), ще потърся статията. В моя случай, мъжът е скорпион с луна в рак, асцендента не му го знам. Аз пък съм скорпион със почти всичко в скорпион, включително Лилит (Лилит в скорпион говори за кармична връзка и било много страшно). Въобще, магнетизъм отвсякъде между нас 😀 Съжалявам, че стана толкова дълго.
Накратко за скъсването на цялата тази идилия: при нас, той настоятелно намекваше за връзка, а аз му дадах отказ. Дори не съм предполагала, че този отказ може психологически да ме откъсне от него, но е факт- от тогава не изпадам в онова извънземно състояние след всяка наша среща. Мисля, че отказът действа чисто на психологична основа. Затова те съветвам да говориш с него. Ако не се осмеляваш на директен разговор, пробвай с намеци. Ако виждаш, че той няма да ти даде или да ти намекне за отказ, обърни разговора така, че ти да му откажеш. Под "отказ" имам впредвид словесно да прекратиш ситуацията. Знам, че може да е смущаващо, но...
Дори да се абстрахираме от астрологията, да кажем, че не важи, думите играят важна роля в психологията. Затова се накарай да говориш с него и намери начин да го резнеш словесно, ако това е, което искаш. При мен стана, много е странно, звучи лесно, но... Едва ли на някой в подобна ситуация му хрумва да "откаже", щом като още нищо не е предложено. И да, такъв "отказ" може би не помага за преодоляване на обикновено влюбване, но както ти сама казваш, тук това не е влюбване. Може да се окаже, че за този страшен проблем, решението е очевидно и не е толкова трудно. Но е възможно пък и да не проработи при теб. Аз имам страшна психика, може би някак успях да се убедя и да го преодолея. Дано се справиш и ти. Успех!

Последна редакция: ср, 06 окт 2021, 11:38 от meoww

# 33
 • INFJ
 • Мнения: 7 661
Лично на мен, именно астролог ми е обяснявал за тези връзки, но дали е свързано само със скорпионските неща, не знам.

Мен по-скоро ме интересува ти защо и как успя да откажеш развитие на отношенията? Звучи ми невъзможно или поне адски трудно.

# 34
 • София
 • Мнения: 133
Elunaria, в текста горе накрая описах как. Между другото, не казвам, че вече не изпитвам нищо, но вече е земно, семпло, мноооого отслабено, като тръпка или силна симпатия, напълно поносимо е. А защо- ами защото такава беше ситуацията. Страх ме е да давам подробности, защото света е малък, във форума имам познати 😀
Интересно ще ми е ако можеш накратко да обясниш горе-долу какво ти е казал астрологът.

Последна редакция: ср, 06 окт 2021, 01:01 от meoww

# 35
 • INFJ
 • Мнения: 7 661
Питам, защото аз не съм сигурна, че дори мъж и деца щяха да ме спрат, ако ги имах.
Иначе астролога ми обясни това, което съм писала и по-рано в темата. Не е задължително тези връзки да се превърнат в каквото и да е, даже по-често нищо не излиза и са свързани с много болка. Каза, че е вероятно в минал живот ролите да са били разменени и едната душа "да има да плаща на другата". Също каза, че не е задължително в миналото контекста на отношенията е да бил същият, т.е. може да става дума и за връзка между родител и дете. Също спомена, че е сигурен, че е кармична връзка, защото като погледнал картите, бил убеден, че ситуацията е по-различна от това, което реално се случва (случваха се драми и едно голямо нищо). Перфектни съвпадения, "все едно е писано да се случи". Също предположи, че човека е много затворен, трудно достъпен емоционално и вероятно задачата му в този живот е да се научи да комуникира. Наистина е така.

# 36
 • Мнения: X
Благодаря за интересните и полезни мнения.
Вече правя всичко възможно да не се засичаме и както обичайно се случва като не го виждам, се чувствам нормално. Избягвам го старателно, тъй като напоследък съвсем не можеше да се усети как се държи в мое присъствие и това беше направило впечатление дори на приятелката му.
Тя е много интелигентен и сдържан човек и пред мен не се е издала, но ми стана адски неудобно, когато разбрах, че го е усетила и е споделила с други хора. За капак на всичко се е изнесъл да живее в друго жилище сам, което много тъпо съвпада с впечатленията й, въпреки че нямам нищо общо. Дори не ми е споменал за това.
Изобщо само проблеми, интриги и токсичност в тази глупава история. Надявам се всичко да върви към своя логичен край  и както се казва, да сме изкупили кармата си, пък те двамата с приятелката му да си решават как да живеят занапред.
Успокоихте ме с това, че същите усещания имат и други хора. Бях се отчаяла, не можех да контролирам мислите си и Слава Богу, че поне действията си и емоциите си контролирам добре външно.
Надявам се всяка от вас да поеме по най-правилния за себе си път и да е щастлива. Никак не си струва дните ни да преминават в терзания...

# 37
 • Боса по асфалта вървя си ...
 • Мнения: 20 085
Ако знаехме какви кармични уроци имаме да учим - щеше да е мега лесно. Само, че в една ситуация никога не можем да бъдем сигурни кой ни е урока и кои са верните действия. Създаваме си някакво наше и най-логично обяснение. Но дали е правилното?! В конкретния случай разумът казва "Ама той има жена и дете. Сигурно урокът е да устоя на изкушението". Ами ако урокът е да предприемаш действие?! Хипотетично може в минали животи да не сте имали тази смелост...или пък урокът да е коренно различен и на база действието или бездействието да се отработват някакви слаби страни, да се затвърджават научени уроци...

По мои лични наблюдения - кармичните партньори се усещат. Вероятно не всеки има такава сензитивност или поне не се е замислял. Усещането е сякаш с този човек се познавате и не започвате взаимоотношения от нулата, а ги продължавате от някъде. И факторите около връзката не са случайни. И няма как да избягаш от нея.
Скрит текст:
С настоящия ми приятел са ме запознали преди 18-19г. Обикновено запознанство на крак. Повече този мъж не съм го виждала и чувала, работил и живял по чужбина. Човекът, който ни запозна е най-добрият ми приятел. 18г. по-късно отново най-добрия ми приятел ме запозна с този мъж. И отново нищо. Но се наредиха едни малки и големи ситуации и динамични събития в моя живот, които се случиха или добре, че не са се случили...и всичко доведе до възможността да се опознаем и много бързо да влезем във връзка. Чак ми е забавно и интересно колко неслучайни "случайности" има в живота. Замислям се, че може би 1 от тези неща да не беше станало както трябва и нямаше да имаме връзка. Но реално няма как да избегнем кармични връзки и всичко се е случило точно така както е трябвало. И действията/бездействията/ситуациите не са просто random неща в живота на човек, а са част от някакъв смислен пъзел.

# 38
 • Мнения: 1 137
Вие май сте в плен на собствените си предразсъдъци и данък обществено мнение. В любовта, привличането няма нищо лошо, осъдително, което заслужава да го посочим с пръст. Те са естествена човешка реакция. Рационално погледнато любовта по принцип е лудост,  не се вмества и надскача рамките на .... нормалното. Laughing Скорпионският тип магнетична любов, привличане е лудост с по-голям интензитет и вероятно по-трудно се приема от хора, за които е важен емоционалния контрол. Нездравословно е човек да си потиска емоциите. Единственият начин да се оттървеш от изкушението е да му се отдадеш. Въплътеното изкушение като реални отношения, може още повече да Ви пристрасти, но и да Ви разочарова и да загуби своята притегателна сила. Забраните по-скоро имат притегателна сила. Подсилват съспенса. Забраненият плод, който още не си вкусил е по-сладък, вълнуващ, изкушаващ.

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 06:54 от starinthenightsky

# 39
 • Мнения: 1 108
Благодаря за интересните и полезни мнения.
Вече правя всичко възможно да не се засичаме и както обичайно се случва като не го виждам, се чувствам нормално. Избягвам го старателно, тъй като напоследък съвсем не можеше да се усети как се държи в мое присъствие и това беше направило впечатление дори на приятелката му.
Тя е много интелигентен и сдържан човек и пред мен не се е издала, но ми стана адски неудобно, когато разбрах, че го е усетила и е споделила с други хора. За капак на всичко се е изнесъл да живее в друго жилище сам, което много тъпо съвпада с впечатленията й, въпреки че нямам нищо общо. Дори не ми е споменал за това.
Изобщо само проблеми, интриги и токсичност в тази глупава история. Надявам се всичко да върви към своя логичен край  и както се казва, да сме изкупили кармата си, пък те двамата с приятелката му да си решават как да живеят занапред.
Успокоихте ме с това, че същите усещания имат и други хора. Бях се отчаяла, не можех да контролирам мислите си и Слава Богу, че поне действията си и емоциите си контролирам добре външно.
Надявам се всяка от вас да поеме по най-правилния за себе си път и да е щастлива. Никак не си струва дните ни да преминават в терзания...
Нещо не схванах, той не беше ли женен с деца... Каква приятелка и какво изнасяне. Не ми се връща назад в темата, но по спомен си мисля, че имаше дете намесено.

# 40
 • Мнения: X
Написах приятелка, защото не са женени. Да, имат дете. И изобщо, какво значение имат тези подробности в случая?

# 41
 • Мнения: 3 236
Vayanna,
А той нищо ли не прави, за да е с теб ?
В смисъл, какъв е проблема да сте заедно шом се обичате ? Много хора с деца се развеждат и се събират ?

# 42
 • Мнения: X
Не, освен, че много настойчиво върви след мен, търси компанията ми и цъфва неочаквано там, където въобще не предполагам, че ще е, нищо. Говорим си за наши общи неща- работа, общи интереси. Е, споделя доста неща с мен, които с друг не е споделял, но никакви интимни разговори.Приятелски и колегиални по-скоро.Но следенето с поглед, пред жена, пред колеги, като ме фиксира, чак на мен ми става неудобно. Обаче той явно не се усеща...
Аз не реално не искам да съм с него, колкото и странно да се чувствам, колкото и да ме привлича, отчитам минусите. Много добре познавам и трудния му характер и други неща, за които не искам да навлизам в подробности.Знам, че ако започнем връзка, толкова ядове и проблеми ще имам, че изобщо не ми е нужна. И въпреки това, ето ти противоречие, едно мисля, друго чувствам...

# 43
 • Мнения: 2 749
Кармичните връзки са уроци, които трябва да научим. Какъв е урока ви не знам. Но вие със сигурност ще усетите, когато го преминете или не.

# 44
 • Мнения: X
Да, явно е урок, но доста дълъг урок и необясним за мен. Поне да знаех какво имам да уча, че да работя в тази посока:)
Въпреки че... както казах, винаги съм била краен реалист. В една връзка ми е било важно да се разбирам с някого, да имаме общи интереси и мироглед, да градим заедно. Никога не съм ходила по улиците като отнесена от вихъра и даже съм се чудела на приятелки, как може да са толкова загубени,отнесени, да вършат глупост заради мъж. Пък относно обвързаните мъже, казвах" е ти пък някой свободен не можа ли да намериш, защо сама си създаваш главоболия".
Та дали пък не съм си намерила майстори сега, та да разбера другите как се чувстват. Може и това да е урока.
А за него  знам, че е много чувствителен, но затворен, не споделя чувства и емоции. Даже често изпада в спорове с хората, все да си докаже гледната точка, и все някаква такава странна гледна точка, необяснима за мнозинството. И някакъв хлад към хората, дори към жена му.
Дали пък това не е и неговия урок, че хич не е такъв, какъвто се опитва да изглежда. Не знам де, разсъждавам си просто...Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт