Любители на кучета - 121

• 32 745
  • 775
  •   1
Отговори
# 165
Кио обича чушка, ябълка, малко диня. Предлагала съм й краставичка, не я хареса. За наградки при обучение й давам нарязан кренвирш или кашкавал. Иначе обича и препечени филийки, кисело мляко (май всички обичат), сурово яйце…

# 166
Джини е на принципа: К`вот дадЪт, все е вкусно!( всичко изброено от вас дотук и всичко неизброено, не би отказала.....ама пусто сме много лоши и не всичко даваме). Но е абонирана за крайчетата на краставиците и чушките от салатата, кашкавалените обрезки и мазничкото от месото в моята порция( че хич не обичам). Иначе е опитвала де що е влязъл вкъщи плод и зеленчук. Но, най- голямата награда е  кокалче или хрущялче( даже се усещам, как почнах да си избирам месото което купувам по кокалите).
След третата ваксина, половин ден нещо нямаше апетит, та направо се притесних, ама бързо ѝ мина.

# 167
  • Mediterraneo
Моята не обича никакви плодове и зеленчуци, нищо, различно от месо и кашкавал. А, обича да чопли семки, ако пък й беля аз, е щастлива направо.

# 168
  • София
Тарти, и аз ще те обичам ако ми белиш семки 🤣.
Еми, събуди ме гадината. Изака се и сега спи блаженно. Нямам идея от какво беше това чудо, но поне не е разстройство.
Днес ще гладува ако ще и още по-тъжен поглед да извади.

# 169
Ауууу колко данъци 🥰
Тайра яде всичко,без зеле и маруля 😅
Също много харесва и фъстъчен снакс.
Попринцип като съм в кухнята,тя е до крака ми.Отвори ли се хладилника,това и е алармата 😁

# 170
Здравейте всички сладки муцунки. Имам нужда от съвет. Нашето бебе вече може да излиза, на 4месеца е, но първата ваксина закъсня, взех го недохранен с много паразити и вътрешни и външни, нямаше как да се сложи ваксина докато не се оправи. Всичко отне месец, вече е добре, обезпаразитен и ваксиниран. Козина нямаше на големи петна по тялото, вече има навсякъде. Имаше много тежка анемия от недохранване и от външните паразити, вече няма. Правихме 2 пъти изследвания вече всичко е в норма.
Сега е здрав, но имаме проблем с разходките.
Вече 3-4 пъти излизаме обаче много го е страх и неиска да ходи или ходи едва едва. Все се дърпа да се връщаме. Като види входа вече бърза нагоре по стълбите. Помагайте какво да правя, за да свикне, как да му помогна.
Живея в голям град спокойно място около нас няма, има хора, кучета, коли навсякъде, парковете около нас са пълни. Да го качвам в колата и да се ходи на далеч е абсурдно.
Моля за съвет.

Последна редакция: сб, 28 авг 2021, 17:59 от GoSSipSs

# 171
Госип, нормално е, ще свикне. Нашият също отказваше първите разходки да върви. С кола го карахме до близкия парк. После започна да отказва да върви по асфалт. Общо взето около месец и много лакомства ни отне да стигнем до парка (няма и 10 минути пеша до там). Първо свикна пред блока, после започнахме да разширяваме периметъра. Вече е на 6м. и все още на връщане от разходка се дърпа от зор да стигне по-бързо до вкъщи.

Можеш да му изкарваш любима играчка навън, задължително лакомства да го поощряваш, общо взето навсякъде пише да се създава позитивно изживяване навън.

# 172
Сега оправям къщата и слагам две шепи гранула в пликче и излизаме.
Имахме и друго куче голяма порода вкъщи, но вече не живее с нас от около година на сестра ми е и тя си го взе, живеят в Германия. Той като беше малък нямам спомен да е правил така, но минаха от тогава доста годинки, пък и аз не съм го извеждала никога. Сега тоя мъник направо ме изненада. Иначе е с дълга кайшка 5 метра и с нагръдник понеже за врата неуспях да намеря толкова мъничка. Дано с лакомствата да му е по-приятно после.

# 173
  • София
GoSSipSs, страшен сладкиш е малкият рошльо (и батко му също)! Как се казва?
И те са като хората - не са еднакви, освен за базови неща. Имат си характер, предпочитания и страхове.
Нали пробвахте първо вкъщи да посвикне с нагръдника и каишката? Хубаво е казала wild poppy - занимавайте го, награждавайте го, ние на маймуни бяхме станали с ММ да хвалим бебе Буба и да се превъзнасяме на всяка крачка и на всяка свършена тоалетна нужда... Сигурно съседите от блока са ни мислили за луди Simple Smile Пробвайте да играете на някоя подходяща игра, която играете вкъщи. Помня, че в началото например с Буба си играехме на килима - заставаме с ММ в двата края и тя тича от единия до другия, разнасяше едно слонче между нас и ни караше да я гоним с ръце, уж да й го вземем. Ако имате подобна игра, можете спокойно да я пробвате и навън, с много радостни възгласи, еуфория и награди от ваша страна - да знае, че навън е хубаво като вкъщи. И да, на възможно по-спокойно място (ясно, че ен сте в гората, но на възможно по-удачно местенце). И ако ще излизайте без разходка - заставате и слушате звуци, оставяте го да души и да се огледа. Няма да стане от раз, ама ще стане Simple Smile

П.П. Толкова съм свикнала да не произнасям думата "награди", ако нямам някоя в мен, че даже за секунда ми прищрака сигналната лампа в главата, като я пишех Sweat Smile

# 174
  • София
Здравейте, момичета! Следя ви от известно време, а вече най-сетне и аз мога да се похваля с нашето кученце. Relaxed Това е Фреди, съвсем бебенце още. Мъжът ми от няколко години врънкаше да си вземем, но чаках детето поне малко да порасне и приключа с университета, че с малко детенце, бебе куче, работа на пълен ден и  редовно студентстване съвсем щях да я втасам. Sweat Smile Предупредиха ни, че е твърде игрив и постоянно посяга да хапе. Работим върху това да го приучим да гризе други неща, но още не смея да го оставя сам с дъщеря ми.

Признавам си, че досега съм гледала други животни само - папагалчета, рибки, зайче, и сега с това лабрадорче тепърва ще се уча какво и как да се случва. Според ветеринаря не мога да го изкарам навън преди да има задължителните ваксини и в следващите седмици/месеци ще се гледаме вкъщи - а честно казано, това ми звучи като ужаааасно много време? Уви, живеем в апартамент на последен етаж, нямаме градина или дори тераса, където да го приуча да ходи, а и сме на пети етаж без асансьор.

Очаквах цяла нощ да вие и плаче за майка си и предишните собственици, но нищо такова не се случи, за щастие, че иначе ще е зор със съседите. Ама голямо ходене по нужда падна, и то навсякъде другаде, само и не върху абсорбиращите чаршафчета. Sweat Smile Не мога да сваря по тъмното да бърша и чистя след него. Но малко по малко все някак ще се учим. Въобще не спах кой знае колко, но какво да се прави. Иначе пък радостта от новото присъствие у дома е голяма. Yum

# 175
GoSSipSs и наишите първи излизания бяха подобни. Особено, като се стигнеше до входната врата на кооперацията и до тази на двора- като се "законтреше" Джини и нямаше помръдване. Отделно, почваше да скимти...., но явно седенето в апартамента я беше научило, че отттатък вратата не се ходи. Та, се налагаше да я  пренасяме на ръце и я пускахме на 10-15 метра от другата страна....Горе-долу по това време някой ни счупи пантите на вратата и докато я оправим седеше подпряна отворена- тогава нямаше проблем с излизането. Затова стигнах до този извод. Иначе, вече си излиза без проблем....даже си знае кой може да я изкара( основно батковците са ангажирани) и като чуе, че някой е в антрето е първа там. Лошото е че въпреки наградките и честите разходки, все още си правим бели и вкъщи. Понякога, даже си мисля, че е нарочно( вляза ли в тоалетната, почти винаги на излизане намирам " подаръче" в коридора, пред вратата ѝ).
Innerlane, много сладък Фреди! Няма да те плаша, но това с бърсането си върви в комплект с радостта от присъствието на малката космата топчица.  И да- първите дни може и да не спите, но като се поуспокои и опознае дома и Вас, ще станат нещата( ние първите дни спяхме на смени с мм, защото госпожицата не искаше да седи сама и плачеше......, но вече си е самостоятелна в стаята, спи си или си играе тихичко, но не ни притеснява, докато не се наспим).

# 176
Проскубана стойкарка Simple Smile

# 177
  • София
Нашите също бяха епични. Тежеше около 15 и в момента, в който излезеше на вън лягаше и няма поместване. ММ на ръце го е вкарвал в колата. Постепенно свикна, но и до сега без каишка не излиза. После я махаме и няма проблем.
Не знам какво точно се е случвало, но беше много объркано кученце.

# 178
  • София/Севлиево
Новите ни попълнения са много сладки-добре дошли!
Рексунчо обича ябълки,малини,кашкавал,саламче,че и лешници и орехи-само да ме види,че посягам към буркана с ядки и идва и почва да ме потупва с едната лапа да му дам.Онзи ден и маруля си хапна,ама май най му е любим хлябът и всичко що е тесто(и което старателно крия от него).И е станал голям бъзльо-в четвъртък вечер имаше гръмотевична буря и всички ставахме през ноща да затворим врати и прозорци,че в жегите навсякъде е отворено и ММ влезе да го провери(кучо спи на едно диванче в кухнята,там чува най-малко шумовете от стълбището и не лае, а по-паметливите сугурно помнят, че имахме много проблеми заради лаенето),та влязал ММ и го видял наакан -вероятно се е уплашил от гръмотевиците,защото досега не се е случвало...Поне не му се е скарал...

# 179
Господарят на дома😄

Общи условия

Активация на акаунт