Любители на кучета - 121

• 31 870
  • 775
  •   1
Отговори
# 630
  • Бургас
Хайде вече да се сдобрим! Прости ми за ботите, моля те! И без това се чудеше, дали да ги купиш! Ако ме беше взела с теб, щях да ги гризна още в магазина и да реша проблема веднага!

# 631
  • Bарна, морето, сините вълни
Ох, развеселихте ме ! 😂
Не е планирано секцио, дай Боже отново всичко да е наред и бебко се появи естествено. Терминът ми е 01.10, от няколко вечери имам болки в корема и кръста, но нищо друго.
На 28-ми с ММ имаме годишнина, а тати орева орталъка да е на 29-ти, защото е рожденик. 😃 Аз пък искам да е след 30-ти, но Божа работа, да сме живи и здрави.
Извинявам се за спама.
 Ерко, както ме избягваше, тези дни е много благичък, играе с мен, гушка се, лигави се. Когато се събудя, той спи до мен. Ама да не се радвам, може просто да му е захладняло вече. 😃

Тази Елза ми е страшна любимка с всичките пакости, как невинно гледа милата! ♥️♥️♥️

# 632
Ох душко! Как гледа само, аз бих забравила за ботите на секундата. Толкова е прекрасен Heart

# 633
Здравейте!
не знам дали съм в правилната тема-ако не,насочете ме,моля!
нахлувам с дилема- бордър коли или немска овчарка!
имаме вече решение за куче,но нямаме консенсус вкъщи, и ще трябва да решавам аз от рационална гледна точка
място имаме-къща с голям двор
засега ще се отглежда навън/не съм готова да го реша сега,но то се знае,че като е сладур и малък, ще се пречупя/
въпросите- коя порода е с по-добро здраве? кое  куче лае по-малко?кое толерира домашни птици?
Благодаря Ви!

# 634
  • Пловдив

Лека нощ!

# 635
  • тук-там
Аз мога да докладвам за австралийските овчарки - в отлично здраве са и толерират всякакви домашни любимци. Ето ги моите сладури:

# 636
Това е статия за прилики/разлики Border Collie vs. German Shepherd
https://www.loveyourdog.com/border-collie-vs-german-shepherd/
Моите симпатии м/у двете породи са към бордъ коли, но се базират само на далечно наблюдение.
Живея в Англия и тук са много разпространени.

# 637
  • София
И двете споменати породи са работни кучета и изискват доста разходки и обучение. И двете могат да имат проблем със задните крака. Здравето зависи и от гена. Ако са от развъдник, поискайте история на родителите.
Дворът не замества разхождането.

# 638
  • под тепетата
Поне по аджилитата, на които съм била, бордърът е много по-енергична порода. Овчарката е малко по-обрана откъм емоции, макар и двете да са работни породи. Искат много занимания и разход на енергия, за да се стигне до послушание.
  Добро утро и лека седмица !

# 639
Немската овчарка категорично не се вписва в условието природно да лае по-малко. Joy Освен че са пословично известни, че им идва да облайват всичко, което мърда, са и големи ревльовци.  Породата е шумна и иска много, много работа, за да се вмести в допустимите рамки на обществото. Ние с лая се справяме доста добре, но предстои да започваме работа да не реве и да е спокоен на обществено място, когато някой от семейството се отдалечи, а той не може да го последва. И определено нашето куче е много, много емоционално. Изисква страшно много работа и категорично не попада в определението “лесна порода”.  Предимствата ги пише навсякъде, затова реших да напиша недостатъците. Иначе здравословно - ако се вземе куче от добър развъдник, рискът от проблемите, с които е известна породата, е нищожен.

# 640
Минавам набързо с едни муцуни и после ще наваксам с четенето:

А тук Вивата се закача с Принцесата (едно от бездомните на работата, които гледаме с някои от колегите):

# 641
Минавам само да ви покажа едно създание, в което се влюбих. Ако някой ден имам къща с двор (защото апартамента ми е тесен за две кучета), ще си взема и такава красота. Това е дългокосместа акита, цвят силвър бриндъл.
Дългокосместите акити се водят “брак в кучилото” и не се развъждат, продават се на по-ниска цена, но носителите на тези гени се използват в развъждането за подобряване на качеството на козината на късокосместите. Те са по-дребни на ръст (достигат около 20-23кг) и се говори, че са с много по-мек характер от другите акити.
Уникална красота ❤ Пък японците трудно допускат до изложба бриндъл или Бяла акита. Всеки търси стандарта-Хачико.

# 642
  • София
Попи, бебето не лае, но "говори" сяда до теб и започва едно обясняване....🤣. Чак накрая се чувстваш неудобно, че не си разбрал каква точно е драмата.
Най-големият ужас на ММ е, че някой ще влезе в къщи, защотоне се чува, че има куче и ще го намерим на земята, олигавен🤣

# 643
Ре, а песнички пее ли, като му приготвяш манджата? Joy Че нашият прави опити за арии, дойде ли време да отмерим количеството храна.

Както вашето бебе е с внушителни размери, ако някой се обърка да влезе у вас, преди да дойде моментът на голямото облизване, сигурно ще е припаднал. Joy

# 644
    [ spoiler]
Здравейте!
не знам дали съм в правилната тема-ако не,насочете ме,моля!
нахлувам с дилема- бордър коли или немска овчарка!
имаме вече решение за куче,но нямаме консенсус вкъщи, и ще трябва да решавам аз от рационална гледна точка
място имаме-къща с голям двор
засега ще се отглежда навън/не съм готова да го реша сега,но то се знае,че като е сладур и малък, ще се пречупя/
въпросите- коя порода е с по-добро здраве? кое  куче лае по-малко?кое толерира домашни птици?
Благодаря Ви!
Скрит текст:
Зависи каква овчарка искате по- подходяща за бодигард или  пастир .  Треньорката при която бяхме ни беше споменала , че немските овчарки са  породата с най-голямо вродено доверие към човека .  И двете ги дават гласовити кучета , така че вероятно което и да е от двете да вземете ще му чувате гласа честичко без обучение . По мой наблюдения над познати , бордър колито изисква доста повече занимания и физически и/умствени от НОК  иначе са са доста изобретателни в белите  и са доста самостоятелни. И при двете може да се появи проблем с други животни  ако не са израснали с тях. За НОК има доста информация , за плюсовете и минусите , но  ако решите да се спрете на нея , моят съвет е да потърсите  работен клас ,  с по-изправена задница вместо шоу клас . А ако искате можете да погледнете и бяла швейцарска овчарка , споделя доста от характеристиките на немската ,  но я дават една идея по-спокойна .  Но и трите са доста активни и интелигентни кучета,   които искат  доста физическо и умствено занимание.

Общи условия

Активация на акаунт