Осмокласници 2021/2022 - Все още ваканционна!

• 34 778
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Варна и аз много я обичам Gift Heart !
Всяко лято минаваме оттам по два-три пъти.
След като пропуснахме миналата година, програмата ни беше много наситена и само веднъж отскочихме.
Иначе, Dive, мина ми през ума да се уговорим нещо, но нямаше да е възможно.
Живот и здраве догодина Hug ! Планирали сме да отседнем няколко дена в самия град, за да можем на спокойствие да се видим с всичките си приятели.

Марти, наслаждавай се на макс!

За пуф - синът много искаше като по-малък, но в стаята му няма толкова място, та се размина с тази покупка. Но ме накарахте да се замисля дали да не му сменим стола на бюрото с подобен на показаните, че с това надвиснало ДО... Thinking

... сега преполови Хамлет. Лесно се четяло, било сценарий, а не книга.
Поправи го, че е пиеса. Думичката "сценарий" се използва за филм и има съвсем различна специфика и стилистика.
Приветствам решението за "японска" стая. Ако нямаш нищо против, като я направите, ще се радвам на снимчица с резултата.

... а днес като за завръщане в реалността ми попадна мнение на някакъв математик май, че учебната година било добре да започне на 1 септември...
Това няма как да стане и си права - аман от идеЙ Confounded

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 07:21 от Kally May

# 151
  • София
Честито на всички празнуващи през изминалите дни! И тортите и рождениците са много прекрасни! KissFlowers Hibiscus

Новата тема и тя както винаги е супер! Purple HeartPurple HeartPurple Heart

Ние няколко дни бяхме на селски туризъм в северна Бг. Помагахме за вадене на мед, че възрастните роднини я закъсаха малко напоследък - около 100 кошера. Тази селска работа определено не е за нас. Те как успяват вече на тази възраст - не знам.
Варна - на мен лично през лятото ми е доста пренаселена. Предпочитам да ходя там през останалото време. Simple Smile

Книги и при нас прочетени - 0. Поръчах христоматията онлайн, че наборката уж по книжарниците досега не я е открила.
Вчера ние с нея се занимавахме със зъболекари. Наложи се да й разкрият оперативно и с лазер единия кучешки зъб, понеже не иска да излиза сам. Много е нагоре и накриво, почти до носа. Сега е зашита, доста я боли. Ще има драма няколко дни поне. Конците и те са на доста неприятно място, постоянно й дразнят на устната... Но после поне с брекета ще издърпат зъба и се надявам да се намести вече на правилното място.
И аз все още не съм купувала нищо за училище. Списък с учебници все още нямаме. Вероятно на родителската чак ще ги кажат. Трябва да сменим и раницата скоро.
Приятни почивни дни на всички, които са по плажове и планини!

# 152
  • На морето!
The Invisible, сподели за плакатите с японска тематика, моля! Моят син е на същата вълна и ни предстои освежаване на стаята му следващия месец.

Относно родното Черноморие, аз като едно морско чедо си го обичам много и не съм съгласна цялото да се поставя под общ знаменател с презастроените курорти. Има си и диви, красиви, спокойни села и плажове, а мръсотията по плажа идва основно от туристите, не от мястото.
Скрит текст:
Няколко снимки от един от любимите ми, близки до вилата ни плаж, на който освен чиста вода, рибки, дюни и ситен пясък, има и бяла хума в естествените басейнчета между скалите на втората снимка.

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 08:27 от Rapariga

# 153
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
да питам ли къде е или ще стане и там мазало?
Simple Smile детските ми спомени са за чисти плажове, приятни места и хора и без навалица. брахме миди и ги пекохме на ламарина. после режехме диня...

# 154
  • На морето!
На юг е, като си дойдете във ваканция следващото лято ще ти пусна локация и ще те чакам на място- през деня ще сме на плаж на плаж, вечер в градината да ми проведеш ускорен курс по ботаника.

# 155
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile Simple Smile супер. Simple Smile Simple Smile

# 156
Ето една снимка и от мен от Черноморието:

Не знам хората защо си причиняват масовите плажове, но е по-добре така, за да останат и такива диви местенца.

# 157
  • София
Привет на всички Simple Smile
И аз поскитах тези дни малко и сега ви наваксах.

Изобщо не искам да си помислям за ДО Sad Наистина децата, освен, че са залепени непрекъснато пред мониторите - забравят и истинското общуване! А това също са умения, не по-малко важни от знанията!
Аз ваксинирах набора (в РЗИ - супер бързо, после даже се обадиха да ми напомнят за втората доза - лекарката е адски внимателна). И съм твърдо ЗА ваксините. И всички "знаещи" хора казват, че това е пътя, за да може да се ограничи предаването на вируса и да се отслаби.
Тук никой няма топки, за да излезе и да каже, че е задължително да се ваксинираш, защото се страхуват за политическите си кариери. Ама в други страни може! Франция, Италия - за там писах - в ресторантите само ваксиниран персонал и влизаш само ако предоставиш green pass, Русия - държавни служители - няма да се ваксинираш - търси нова работа. Разбирам и хората против ваксините...но както и някой по напред писа - не го/я е страх детето да не почине от Ковид, а от странични ефекти на ваксините! Ами ако се разтърся, сигурно и от пиещите аспирин има такива със странични ефекти и починали....  (извинявам се, ама нещо се разпалих, не ме убивайте с камъни Joy )

За столовете - вкъщи пък имаме такъв бял паметник Joy

Мнооого е як, но само го подбутвам из стаята им, та някой ако го иска ....Sunglasses

# 158
The Invisible, сподели за плакатите с японска тематика, моля! Моят син е на същата вълна и ни предстои освежаване на стаята му следващия месец
хареса си тази репродукция
https://www.aliexpress.com/item/1005002834558816.html?spm=a2g0s. … .0.34a24c4duiDBye
и тези котки https://www.aliexpress.com/item/1005001375013111.html?spm=a2g0s. … .0.280a4c4dIUu9Hj
мен ми се искаше по-скоро така да изглежда ,но си мълча , не искал повече картини, щяло да стане претрупано

Взех билети за "Сцена на кръстопът" -наборът изяви желание да дойде с мен, което много ме изненада
Ще гледаме Вечерята, дано е подходящо за него
Взех билети и за Опашката, но като видях кой е авторът,  вече не ми се ходи Satisfied
Скрит текст:
Карабашлиев

# 159
  • София
Приятна почивка на всички, които се наслаждават на морето Kissing Heart

Rodiva, бързо възстановяване на наборката, дано всичко е наред Kissing Heart

Оказа се, че моят син не отваря христоматията просто защото няма купена такава Joy Сложила съм му една за 5.клас на бюрото и си мисля, че е неговата Joy Вчера заведох дъщеря ми и приятелката й да си хапнат bubble waffles, умишлено паркирах надалече/950 м показваше навигацията/, после ги подпуках пеша до НДК/още 1.3 км/, ядоха, снимаха се, танцуваха, а наборът се сдоби с христоматия Hug Ползотворен ден го пиша - момичетата накрая щяха да разцелуват колата, щом се добрахме до нея Joy

# 160
  • На морето!
Благодаря,  The Invisible, ще ги разгледаме.

"Опашката" в имам на книга, започнах я и не я довърших, не само заради "Черешите", просто това не е моят автор.

# 161
  • София
The Invisible, котките са страхотни. Иде ми и в нашата спалня да си сложа.
От тези Череши ще имаме още дълго горчив привкус 😂
Rodiva, бързо възстановяване на девойката. Дано по скоро да се възстанови.
Rapariga, къде са тези красоти, то при вас като в приказка.
След може би две три години, когато диванетата спрат да идват с нас на море, ще търся точно такива местенца, защото когато идвам на море вместо да си почивам, аз се натоварвам повече 🙄

# 162
  • Пловдив
https://pace.coe.int/en/files/29004/html?fbclid=IwAR1wvR0NjtvqPB … Xodn_HorBKMB8AI3E
Би било чудесно тази резолюция да се спазва.
Точки 7.3.1; 7.3.2 ...7.5.2 ...
Нищо друго.

# 163
  • София
Здравейте, мацки! Да се появя и аз, докато не е отекла и тази тема. Simple Smile
Кали, благодаря ти за новото местенце за споделяне, идва учебната година и се надявам да съм по-често на линия.
Много ми беше приятно да чета разказите на Добри и се чакам наред с хубавото ѝ чувство за хумор да научавам и съвсем нови нещица за други светове. Simple Smile

Ние си имаме столове  за бюрото, друг не предвиждаме, сменихме няколко тази година, докато догодим най-подходящия. Другите също влезоха в употреба, обаче. Иначе накупихме дрешорляците и нови маратонки за училище. Тетрадките и учебниците предстоят. За четенето все с уговорки, но потръгна. Рекох му аз, че не може да не е прочел "Хамлет" и "Дон Кихот", та започна. Лека-полека изчете "Дон Кихот"-а.

Пожелавам на всички деца от темата и изобщо на училищата -  присъствено обучение, да могат децата да се опознаят, социалните контакти да не се занемаряват.

Здраве на първо време и приятни занимания, все пак още е лято и е ваканция! Simple Smile

# 164
  • София
Благодаря ви, момичета. Kissing Heart
Днес вече е малко по-добре и сълзите са се пресушили явно. Вчера каза, че това е най-ужасния й ден за цяла година. Смятайте - това явно надминава дори и емоциите покрай матурите. Поне в крайна сметка ще си има после една прелестна усмивка. Simple Smile

Би било чудесно тази резолюция да се спазва.
Точки 7.3.1; 7.3.2 ...7.5.2 ...
Нищо друго.

Би било чудесно ако е така, но уви...

beb4o_fb, прекрасна стратегия е това с паркирането надалече. Wink

Общи условия

Активация на акаунт