Осмокласници 2021/2022 - Все още ваканционна!

• 34 773
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Честито, Гита, и на добър час! Много се радвам за вас.
Рори72, дано всичко е ок с изследванията следващия път.

У нас се забелязва нетърпение да почва вече учебната година - излязоха вече класове, учебници, даже ги поръчахме през системата на училищното настоятелство и ще ги чакат направо в клас. Сега учи имената на съучениците Simple Smile

Последна редакция: пт, 03 сеп 2021, 10:42 от marmotche

# 571
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
много, много се радвам на китайчето. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

първата седмица мина като във вица "тържествено и божествено" Simple Smile
харесва му много. оказа се, че единия от избраните предмети не е за него Simple Smile неправилно тълкуване от наша страна и го смени с химия. Simple Smile ама каква радост беше Simple Smile Simple Smile Simple Smile прибра се вкъщи с лабораторната престилка. от кеф не я свалил целия ден. Simple Smile правили са опити още първия час, страшен кеф е било. Simple Smile

от следващата седмица започват с входните нива. тук не са входни а с тях се определя нивото на детео и се задават "таргети".
както го разбрам, ако е за 5, слагат таргет 6 и през цялата година обучението е като за достигане на таргетната оценка.
при нас ще е интересно, зашото се оказа, че много от термините се размнават с това, което знае и ползва. допълнително, един раздел от математиката не е учен. но ще има време, ще изпратят учебника за предходния клас, ще направим речник, ще наваксаме неученото...
той не е притеснен и това е основното.

# 572
  • София
Честито, Гита, поплаках си с твоите емоции!!!
 (аз нали съм подкарала назаден)
И у нас е нетърпение за първия учебен ден... Вчера подскача един час до мен за учебниците! Когато го записвах ни казаха, че едно от условията за разпределението по класове е да няма повтарящи имена в клас (доколкото е възможно) - ха, ха... От 7 броя Мартин в гимназията, пет са с испански и италиански... Та в нашия клас си имаме само трима. Да са ни живи и здрави. (но пък нашето име се дублира само в женска форма). В моят клас преди безброй години имахме трима Димитровци.

# 573
  • София
Гита, страхотна новина, честито Kissing Heart

Добри, много вдъхновяващо звучи описаното - няма да е като дебнене да те хванат неподготвен, а ще е следване на поставена цел Heart

При нас няма нищо за родителска среща, очаквам след 10-ти според практиката от минали години. Наборът не прояви желание да се среща с някой от новото училище, предпочитал в реална обстановка да се запознае с всички.
Учителката по математика на малките им дала за домашно да й измислят задача те на нея - спомних си, че творихме някакви преди НВО-тата, ще ги потърся. Само се опасявам жената да не ме помисли за луда Joy

# 574
Гита ог, браво и честито.
Добри, много интересно звучи при вас.
При нас публикуваха списъци за учебниците, има и насрочени родителски срещи, за другата сряда. Наближава.
Наборката чете "Илиада" със зор, остана старобългарската литература и Библията, ама с тях ще се запознава в движение.

# 575
  • София
Гита, честито сбъдната мечта! Дано ви донесе много радости и успехи желания език! Purple Heart
Нашата родителска среща ще е на 8.09. Тогава щели да ни уведомят и за учебниците.
Моите деца изобщо не тръпнат в очакване за новата учебна година. Искат си още ваканцията.

# 576
Осмокласници ли станахме вече, кога мина ваканцията?!

st. Dobri, интересно ми е, ако се върнете след година, две, какво ще го правим Горинич... направо втори курс в университета Joy

marini, видях снимката на децата, просто са прекрасни. И от 800 км. си личи, че са много добрички, направо душички Hug

Гита Ог, много добре ви се получиха нещата. С учител, като Яна Шишкова сте за завиждане направо. Честито!

# 577
  • София
Добри, и за напред да е така "тържествено и божествено" на младежа.
И при нас има еуфория от предстоящото тръгване на училище. Дори са започнали сами да се подготвят за входните нива. Вчера верчета едното ми казва, че се подготвял по биология, а пък другото, че правила тестове по физика и се притесних да не са стояли твърде дълго на слънце Satisfied Това моите деца през ваканцията да седнат да учат, не се е случвало никога досега.

# 578
Книги прочетени - 0, домашната по БЕЛ- ненаписана. Едната ни кумичка е подарила на набора някаква книга на английски за teen проблеми и мотивиране, и само към нея има интерес (като настолна книга му е).
 Ние сме на почивка в чужбина, в голям затворен комплекс и юнакът излиза всяка вечер на дискотека. Снощи като се е върнал, се похвалил на баща си, че играл на карти с италианци. Много ми е интересно на какъв език са си говорили, защото последните рядко общуват на друг освен на техния 😀. Мен ме радва, че има желание сам да излезе, да общува с различни хора. Тук е много спокойно и дори и през нощта някой играе футбол (игрището е след края на къщите), разхождат се хора. Дискотеката е открита и е до към 00.30, и винаги е пълна.
Като си представя възможното затваряне и ми идва да кажа на децата: " Стойте, стойте навън, мама😀, че не се знае докога ще може."
Другата седмица ще сме в България и ще се включа в протестите срещу дистанционно обучение.

# 579
  • Пловдив
St. Dobri,
всичко звучи много интересно.
Гита Ог,
честито за китайския!
Довечера - в "Орфей" Wink

# 580
  • В светлината на слънцето
Хайде, още една сбъдната мечта от вчера. Наборът ще става немец. Под пара пристигнахме, за да го запишем. По-късно ще пиша повече. Но си имам едно мноооого щастливо дете.Grinning

# 581
  • Перник
Поздравления за всички сбъднати мечти! Все така да ви върви! Simple Smile

Ние имаме списък с учебници на сайта на училището, но според мен е непълен - не виждам биология, химия, физика, история, география...Но има философия Grinning
Засега не смятам да бързам да купувам.
За родителска среща нищо не се споменава.

# 582
  • София
Lulu, браво и голямо честито Simple Smile Ще чакаме подробности.
Септември ще върви по вода на всички - дано!

# 583
Силан, поне ще са двама с моята девойка с непрочетени книги и ненаписано домашно.  Ние заминаваме на планина цялата друга седмица и й казах поне домашното да прехвърли за оставащите дни.
Ваканцията мина като миг. Училище не й се почва.

Лу, Гита, честито на децата и на добър път!

# 584
  • Ланкър, планините Овнерог
Лу, успяхте, а?
Айде и тук едно голямо честито. Разделихме се откъм училище с теб.
Благодаря ви, дано да ни е на късмет този "в последния момент" шанс. И дано дъщеря ми ме отсрами пред Занда, че май, май й досадих жестоко тия дни.
Ся у нас едното чаве учи корейски, другото ще учи китайски...чудно.

Общи условия

Активация на акаунт