Осмокласници 2021/2022 - Все още ваканционна!

• 34 728
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Моят пък си купил риза и е много доволен, че ще има първи учебен ден, за да си я покажел. Важно му било новото начало 😀
Ще го дам за пример на моя! Днес като му казах, че поне една риза за 15.09. трябва да купим, ми отговори "За какво ми е? Ризи няма да нося вече!". Това идва от факта, че в периода 1-7 клас носеше задължителна униформа с бяла риза и сега, като се отърва от старото си училище, всички ризи са в графа "задължителни", т.е. кофти. Надявам се, че ще израсте този акъл сред другите момчета в класа си.

# 661
  • София
Дано успея да си довърша поста преди темата да е изписана - от няколко дни се опитвам да насмогна  Blush (не успях да видя и младежите на marini)

Страхотни новини, радвам се за децата и в дух с това, музикално предложение за немско говорящите: Joy
https://youtu.be/T96XVXwHzYA
https://youtu.be/3DBup_OLH5k - това е по-скоро за 7класни мами

Гита, съжалявам за китайско не се сетих, само за корейско Hug

Кандидатстването пак ли с оригинални документи го правиха?

Доста се посмях с случките, някои смешни, но само, ако си отстрани  Hug
Всички болни бързо да се оправят и болките да изчезват.
Добре, че Фран писа името на темата, защото се бях замислила как почти 40 страници не съм забелязала, че вече името е " Осмоклас..." Simple Smile

Мотаят се днес 4 бр. кашкавал-туристи (всъщност ММ ни похвали, че сме се държали по-добре от друг път Joy, т.е. някакво по-твърдо сирене сме били) в планината, обули спортни обувки, но не точно планински, таткото поглежда девойката, която е с традиционните си кецове (целите в прах) и казва:
- Трябва да ти купим нови обувки за училище, по-мадамски. .. не може само с кецове.
Тя:
- Ако искам и на сватбата си ще бъда с кецове.
Аз:
- Стига да не ги ползваш, за да си булката-беглец, ходи с каквото искаш... ако са за танцуване, ок Joy
(на колега жената бързо смени токчетата с маратонки под бялата рокля и не спря да танцува на сватбата си)
ММ вече "купи" обувки на девойката, но кой ли да ги помни тия неща ... единствено като трябва да правим смяна на сезонните обувки осъзнава, че се е оженил за стоножка и мърмоооориии много Joy ... Жените си мечтаят за гардеробна, аз за шкаф за обувки, подходящ за стоножка естествено.

Гледам коментирали сте разкрасителните процедури преди РС, ами как човек да не се стегне Joy ... и аз точно за РС  успях да се класирам за фризьор. Не ми се получи докато бях по морето (там е "моята фризьорка", в София си нямам, надявам се сега да я открия), че и аз подпалих почти от нищо от Съкровището
Скрит текст:
но когато натрупат нещата с годините накрая и малкото камъче обръща колата. Капризите на 3ма са ми преко сили, капризите на 4ти, който не се вписва да участва в представата ми за почивка или желание да се съобразявам и с него, че и след кошмарна година, ми е ту мъч
и се прибрахме по средата на "почивката".
При маникюристка няма да се бутам (така че няма да правя навалица там Wink ), че ноктите ми са в ужасно състояние и не могат да им помогнат, та ще ги спасявам сама. Принципно са много меки, а в момента съвсем.

За баткото официалното стига да е с риза.

3 нови отговора, докато пиша Joy
Една приятелка е много доволна от ризите, които купувам за баткото - 1/2 от дадените са чисто нови, другите - обличани по 1-2 пъти Blush

Последна редакция: нд, 05 сеп 2021, 20:53 от Desem

# 662
  • Варна
Малко телеграфно ще се включа, че не обичам да пиша от телефона, но не мога да се стърпя. Язък ми за фризурата - РС ще е онлайн, обща за 4 класа, няма да мога да блесна 😆 Малко ми е терсене, че още не знаем кой ще е класен, но за момента е 50/50 - нов (сравнително млад) учител по математика или учителка по АЕ, която вероятно ще сменят догодина. Не знам кое е по-добре, ако изобщо може да се говори за добре и зле в тази ситуация. Ще трябва да имаме още малко търпение Simple Smile Иначе при нас няма драма с облеклото за 15.09 - униформа.

# 663
  • Ланкър, планините Овнерог
Desem, при нас ставаше дума за друга паралелка в същото училище. Заявление за преместване пуснахме, не сме рискували предишното място. Но се оказа, че има и други желаещи, та пак си имаше класиране по бал и чупене на пръсти дали-или. Поне аз го рязбрах, като да не рискуваме. Щеше да е интересно, ако не я бяха приели и се окаже, че не се пази мястото.
Днес срещнах приятелка, чийто син ще е в Испанската - ИЕ/Порт. Искала е да го мести в паралелката с втори италиански, но са й казали, че трябва да изтегли документите му и да кандидатстват на общо основание.

Последна редакция: нд, 05 сеп 2021, 18:24 от Гита Ог

# 664
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
някои сигурно помнят "официалния" тоалет за 5 клас - бели панталони и сигнално зелена хавайка на бели киатайски рози.
но тогава беше празник - отърва се от класната-вампир.
Simple Smile сега са с тениски "крокодилки" и къс панталон. не го кефи за празник, за всеки ден било приемливо.

за новите са дали някакъв опознавателен тест по математика.
като се очакваше Sad не е блестящ. липсва му целия раздел с уравнение на права и отсечка, синуси, косинуси,изчертване графики на прости линейни функции...
задачите са от най-ниско ниво за класа до средно за следващия. учителката се впечатлила, че се оправя с вероятностите, а с уравненията на права не.
ще наваксва.

# 665
  • София
Dive, ама и на олайн РС пак можеш да блеснеш, стига да имаш камера Wink
На фризьор се очертава чак в края на следващата седмица да отида, защото "моята" фризьорка е на море.
Успокоява ме фактът, че още нямаме насрочена РС.
Иначе за избора на класен ми се струва по-добър вариант да бъде младият по математика. Поне като си започнат с един човек, да са си с него. А пък и младите някакси "стоят" по-близо до тийновете и по се стараят в преподаването (лично наблюдение).

Desem, и моите нокти са много меки и ползвам само заздравител; без него е тъжна история.
Съчувствам за "съобразяването" и "почивката" Confused
Скрит текст:
Девойката хареса ли си новата придобивка на живо? Откога ще тръгва на уроци?

Тия синуси, косинуси и функции кога се учат при нас? Тази година ли ще е?

# 666
  • София
Ние още нямаме идея за РС. Снощи домашният фризьор (голямата) ме боядиса. С маникюра и аз съм на вие... Хич не ми се получава - къси и меки нокти - ужас за всеки,най-вече за мен!!!

# 667
  • В центъра на моретата
Ние вече имаме дата за РС на 9.09 за АЕ и на другия ден за НЕ - присъствена. Не съм ходила по салони - ще заложа на чара си Joy Дано кажат нещо за учебници, че след 15.09 ще настане голямо търсене, а като знам какви опашки стават по книжарниците…
Взех карта за ГТ - тук става с удостоверението, че е записана в ново училище - нищо друго. Пластиката е с поименна. Обмислям варианта и с такси да ходят 2-3 деца, ама все още не знам.

# 668
Zaek, вие месечна карта за ГТ ли взехте? Като ходихме преди месец да проучим как става издаването на карти за ГТ, служителката каза, че за септември имат и вариант за карти за половин месец, т. е. от 15 до 30 септември съответно на половин цена.

# 669
  • В центъра на моретата
Месечна електронна за 15 лв, за всички линии, питаха ме откога да я активират и им казах - 15.09. Ходих на обръщалото на Синия пазар. Казаха, че по всяко време може да се зареди, т.е. не е сверзано с датите за учащи от 25-то до 5- то число.

# 670
Ясно, благодаря! Flowers Rose

# 671
Тук, по стар руски обичай, всички трябва да са в синьо и бяло на 01.09., а аз бях тотално неподготвена като дойдохме и имровизирахме...Тази година наборът реши, че ще бъде контра на всички традиции и изисквания и няма да им спазва изискванията, щото вече е голям бунтар и беше със син панталон и синя риза, разкопчана и с жълта тениска отдолу. Но утре ще имат някакво минитържество за 06.09. и официалното синьо-бяло представление няма да им се размине - и двамата нямат типичните руски одежди, но поне ще спазят цветовия код.
Desem, сватбите по кецове са мегаактуални в момента, та щерката ти всъщност ще е в тренда. Утре бих качила двамата млади отново, ако стават за пред хора с изявата си.
valeriq_k, дано детето да е по-добре вече и да е в бойна форма за рождения си ден!

# 672
  • София
Добре, че влязох в темата, за да се "светна", че детето няма тоалет за 15.09. Питах я с какво иска да бъде и тя: къси панталони, тениска и маратонки. Да се смея или да плача. Казах й, че отива в ново училище и останалите деца със сигурност няма да са облечени по този начин. Тя като се замисли и каза, че може би имам право 😂 Сега въпросът е с какво да бъде. Не иска рокли, пола в краен случай. Най - вероятно панталон, но какъв 🤔 Дънки не ще. На горе също не знае с какво иска да е.
Така, че мамите на девойки да помагат. Ще съм безкрайно благодарна.
Карта за ГТ има от две години, защото аз ползвам за ЦГМ и техните излизат по 10 лв на дете. МС ползва ГТ, когато ходи на училище, а девойката го ползва когато ходи с приятелки на разходки. Сега през ваканцията също ги зареждам, защото като тръгват на някъде и само за един ден  транспорта им излиза колко картата за цял месец.

Последна редакция: нд, 05 сеп 2021, 21:58 от Марти

# 673
Според мен, освен ако няма някакво специално изискване за дрескод, повечето деца ще са облечени с тийн дрехи, тъй като болшинството си избират сами тоалетите и едва ли много от тях ще искат някакви официални рокли и костюми.

# 674
  • София
На въпроса на Марти как се обличат девойките за първия учебен ден.

Попитах моята голяма девойка. Тя ще е 11 клас в същото училище. Отговорът: "Малко по-fancy, но не твърде fancy."
И като попитах за по-подробен отговор, получих: "Облеклото да е представително, но casual."

Самата тя в осми клас беше с втален сукман в червено и черно, над коляното. Черно късо яке от изкуствена кожа и кожени кецове.

Дано сме били полезни с девойката.

Общи условия

Активация на акаунт