Осмокласници 2021/2022 - Все още ваканционна!

• 34 737
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
имало някаква опция със семейни карти - за един родител и за дете, но не ги знам. може да попитате, ако се окаже, че и родителскот отяло ще се лангърка в градския. Simple Smile

# 646
  • София
KallyMay, благодаря за кафето Flowers Hibiscus
За карта за ГТ - може и със старата УК, но щом не ти трябва сега, изчакай новата. Някакви смътни спомени имам, че носих и Акт за раждане при първо вадене, но не съм сигурна, но го имай в предвид. Дамата ми сканира снимката от УК, по-хубава била.

# 647
имало някаква опция със семейни карти - за един родител и за дете, но не ги знам. може да попитате, ако се окаже, че и родителскот отяло ще се лангърка в градския. Simple Smile
В семеен пакет картата за цялата градска мрежа на ученика струва 10 лева или общо 60 лева, за един родител и ученик. За родител и двама ученици - 70 лева.

# 648
  • Ланкър, планините Овнерог
И аз тепърва ще й вадя карта за ГТ. Аз пътувам само с метро, та няма да се възползвам от семейните карти. Има и опция за една линия за 10лв/месец, но се чудя. Реално всичкия транспорт от при нас й върши работа (за една спирка е с автобус и няколко, ако е с тролей).
На 08.09 ще имаме и ние родителска. Занда е предупредила в темата да си носим вода, дълга ще е. Надявам се да разберем и за учебниците, за да имам време да ги потърся втора употреба.

Последна редакция: нд, 05 сеп 2021, 14:05 от Гита Ог

# 649
  • София
Заговорихме се и ние за ГТ в къщи... ММ е редовен студент (няма човече, което се пляска по челото) и ще пътува с карта като децата... Сбърках го от подигравки ... Викам, като отидеш да си изкараш карта, да внимаваш да не ти дадат за пенсионер... Хихихихи... А ние от понедерник сме на 50 процента отново и ще си пътувам пак с талони...

# 650
мммнеее, студентската карта е друга. Simple Smile с един лев по-скъпа. Simple Smile

упс, 1,50 Simple Smile
https://www.sofiatraffic.bg/bg/transport/tarifa-i-prevozni-dokumenti/702/tarifa

# 651
  • София
Няма такава инквизиция да обикаляш магазини! Не разбирам хората, на които това им носи удоволствие. Скапахме се, три часа обикаляне и мерене, плюс маска Confounded ! А от паричната калкулация направо сърцето ме боли. Но поне отметнахме повечето покупки за набора. Най-доволна съм от есенните обувки и маратонките за ФВС, тъй като повечето модели са страшни грозотии и си е чист късмет, че намерихме хубави.
Оборудвахме се и с дрехи за първия учебен ден. Оказа се, че моят син няма абсолютно никаква представа що е то облекло за официален повод. То се мръщи, то сумтя, "Това не ми харесва, онова не ми харесва, никой не се облича така, ще изглеждам нелепо...."; да ти иде да го напердашиш, ако и да е висок, колкото теб Rage ! В крайна сметка се спряхме на вариант светлосиня риза с тънък тъмносин пуловер.

За картата за ГТ - благодаря много на всички за информацията Flowers Hibiscus ! Семейна карта няма нужда при нас, защото на практика само синът ще ползва. Предполагам, че ако детето има ЛК, няма да искат акт за раждане, но все пак ще попитам. Засега няма да я вадим, тъй като ако минем на ДО, всичко се обезсмисля. Да почне учебната година, пък ще преценяваме в движение.

Маги, браво на ТМ, че студентства. Напоследък тази мисъл честичко ми минава и на мен през ума Innocent Някоя магистратура...

# 652
кали, няма да стане с акт за раждане, защото трябва да докажеш, че е ученик, а не на колко години е.

щом не е напекло, изчакайте  да ви направят ученическата карта, не се разкарвайте напразно.

по повод официалното облекло. Simple Smile

първи учебен ден, всички сме тръпни, но от срещата вече знаем, че е различно, т.е няма официална част, обявена за 10, но включваща задължително висене в двора на училището от 9, гиздаво пристъпване на официален гост и директор към 11 и около половин час по-късно - още по-официално разпускане до следващия ден, когато ще е действителния първи учебен ден.  
ЦЪ! ингилизите са казали първи учебен ден, значи първи. и учебен. и цял ден.
с програма, учебници, тетрадки, писане и всичко.

всичко знаем, ама душата му развълнувана иска официалност някаква.  
официално посрещане (изпращането си беше пред дома - вода и китка индрише, че здравец не намерих из комплекса.) и най-вече - официална премяна.
разбих му сърцето като му казах, че не може да слижи бяла риза, нито синя, нито на райета.
и трябва да си е с униформените тениска и къси панталони.
панталони, не спортни гащи все пак.
никак не било официално.
като се кандидатира за ученическия съвет това ще е първото му предложение - за празници, риза, вратовръзка с логото на училището за момчетата и фишу за момичетата.
та тъй! Wink не знам колко е полит коректно, но
Скрит текст:
дупе да им е яко на ингилизите.
Wink

Последна редакция: нд, 05 сеп 2021, 14:51 от st. Dobri

# 653
  • Ланкър, планините Овнерог
Моите никога не са били официални на 15-ти. Е, само в 1кл май. Но моите са си различни като цяло. Голямата, ако имаше нормален бал (през 2020), щеше да е ненормално облечена за абитуриентка. В случая си беше късмет, че не беше бал като бал.

# 654
St.Dobri,  какви празници? 😀  Ингилизите не ходят да поднасят цветя пред градския паметник, по-скоро dress down day ще има за края на срока.

Нашите са почти задължително с риза и вратовръзка през учебно време - за празник и делник. Само в горещо време може униформена тениска с яка. Наборът обича да се стегне, ще е доволен.

# 655
  • София
За 15-ти панталон и риза (даже не помня какви са ризите), преди лудницата през септември, купих две с къс и една с дълъг ръкав.
Каката е по-сложна, ако не и наливам акъл ще отиде по пижама (така се изразява не харесването на училището).
Маратонки за ФВС не съм взимала. Миналогодишнште така омаляха почти нови. Ще купувам обикновени кецове в движение.

Добриии, не е така съвсем. Една линия си е 9 лева. У дома са икономични - каката с метро, наборът и ММ с тролей 1.
На мен идна линия не ми върши работа, ако и нормално положение,.но ако няма балет, а съм от дъжд на вятър на работа присъствино ... с талони ми е най-гъвкаво. Може да е малко отгоре на 23 лева (месечна за простолюдие, не за учащи), но пък до 50 не мога да ги докарам никога.

# 656
Заговорихме се и ние за ГТ в къщи... ММ е редовен студент (няма човече, което се пляска по челото) и ще пътува с карта като децата... Сбърках го от подигравки ... Викам, като отидеш да си изкараш карта, да внимаваш да не ти дадат за пенсионер... Хихихихи... А ние от понедерник сме на 50 процента отново и ще си пътувам пак с талони...
Сестра по неволя Joy
Моят мъж е вечният студент, сега се готви за явяване на защита на 3 магистратура.
Stuck Out Tongue Winking Eye
Почистих детската на момчетата, сега влизам при малката. Там е мармалад. Всичко с краката нагоре. Само си повтарям, кураж, кураж...Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 657
Честито на Гита и Лулу!!! Simple Smile

# 658
  • София
valeriq.k, аз вчера успях да приключа с мармалада  - сили не ми останаха, но свърши!
Днес щеше да избухне война у дома - казахме на набора, че трябва да си купи нещо по-така за първия учебен ден  - лелееее, все едно го накарахме да прекопае 10 дка нива! Като се почна от правото му на избор, та се премина през свободата и се стигна до "...и това си е моят живот!" Онемяхме и тихомълком се измъкнахме с ММ на разходка Joy

# 659
  • На морето!
Моят пък си купил риза и е много доволен, че ще има първи учебен ден, за да си я покажел. Важно му било новото начало 😀

Общи условия

Активация на акаунт