Осмокласници 2021/2022 - Все още ваканционна!

• 34 726
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Ооо, Essentiall, каква е красавица! Истинско нежно цвете Heart EyesFlowers Hibiscus !
Да е жива и здрава, смело да крачи напред, да постига мечтаните си върхове с лекота и да е много, много щастлива! BirthdayGiftBalloonTada

# 76
Essential, прекрасна е, да е честита, много здраве и късмет!
Честит рожден ден и на Лулумба!

# 77
  • София
Благодаря за пожеланията.
Скрит текст:
тортите ми се харесаха, даже девойката я одобри - тя не е фен на торти и кремове от бебе, е ако е нещо отровно шоколадово е друга работа Joy Много ми е домъчняло за нея, таткото и баткото тръгнаха да я прибират и взеха цялата снощна торта

Essential,  Sise_to,честит рожден ден на младежите, нека да са здрави, щастливи и много да ви радват .BirthdayBalloon

Поизпуснах ви темата с тази, още наваксвам.
Видях, че сте коментирала ваксините, с мнението си мога да се причисля към групата на малцинството.
Не съм чела заповедта на здравния министър, но го чух вчера.
При нас въвеждат хоум-офис, не очаквам нищо различно - за почти 2г. не мръднахме на йота
Скрит текст:

работя във високотехнологичен цифров сектор покзвайки назадничави аналогови "технологии"
 достъп работата чрез e-mail и личен телефон, допълнително натоварване на тези които са на "линия"
 Sick

на работа ще сме всяка седмица по 2 или 3 дни. резултат преди от това бе смесване на хората и успяхме да се заразим и преболедуваме около 70-80 %.

За воя  ми се повръща.... Ще стачкуват ресторантьорите - естествено. Здравният казва, че било разхлабване, те - ограничение и дискриминация. Естествено, че вторите са прави. Angry Като никой не спазва сега, заведенията се пукат по шевовете, всеки опит за правило ще ги извади на улицата.

Последна редакция: нд, 22 авг 2021, 15:56 от Desem

# 78
  • София
Такааа, не успяхме да ваксинираме набора. Бясна съм! След като чинно чакахме 40 мин., “докторката” ни уведоми, че не се чувствала спокойна да ваксинира деца. Пред нас на младеж му отказаха по същата причина. Странно, що не се почувстваха неудобно да ни гледат да чакаме в навалицата. И ни казаха да отидем утре, че ще е друг лекар и сигурно ще сложи ваксина.

Аз го водих в зеления коридор на ВМА, нямаше никакво чакане (е, беше миналия месец, сега не знам как е), имаше млади доктори - стажанти, подозирам - които нямаха никакви притеснения от децата, напротив, май доста бяха свикнали с тях, бяха много адекватни и експедитивни. Зададоха 1-2 въпроса, сложиха инжекцията, дадоха 1-2 инструкции, казаха да почака за вс. случай - ние просто поседяхме в/до колата отсреща - а след втората - да се върнем след 15-20 минути за сертификата. Дори да има хора поне съм убедена, че няма да ви връщат пак...

Вече не го карат леко. Подготвят възможно повече ковид легла в детските отделения... понеже се очаква сериозен натиск в тази насока, делта вариантът засяга сериозно и децата.
Уау! За радост чета все по-малко такива мнения!

Фран, мнението не е мое, слава Богу не съм лекар. Това показва статистиката от държавите, които се сблъскаха с този вариант преди нас. И в голяма степен повлия на решението ми да ваксинирам Врячо... още от пролетта се споделят такива данни в списанията.

Последна редакция: сб, 21 авг 2021, 18:30 от katiABV

# 79
  • София
Essentiall, да ви е жива и здрава красавицата. Много да е щастлива и да има късмет във всичко. Весел празник 🎉

# 80
  • София
Не, не уважавате чуждото мнение, а държите да наложите своето. Това не е ваш избор, а на родителите и детето, в случая мой и на съпруга ми. И аз не уважавам суеверията за вредата от ваксините, но не бих си позволила да държа сметка за чужди решения.

Аз всъщност мога да разбера нежеланието на лекар с малко опит, далеч от лечебно заведение, където да може да се реагира бързо от по-голям екип при нужда, да не рискува с ваксинация на дете... Дори и никой да не й търси никаква отговорност после, ако нещо се случи, собствената й съвест ще я преследва винаги. Ако трябва да съм напълно откровена не намирам за особено правилно изобщо извършването на манипулацията на такива обществени места - по принцип, и за възрастни - за съжаление при нашето население се оказва единствения начин да се достъпят част от хората... Сериозно, отидете в Пирогов или (според мен по-добро и по-безопасно) - във ВМА. Ваксинациите се правят с влизане през отделен вход, според мен е учебната част от сградата, няма потенциални срещи с лежащо болни или болни, отишли за преглед.

# 81
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
да ви отклоня малко от темата. Simple Smile
днес надминах себе си.
зареждат се моите да купят арабски хлебчета, защо от улицата и не питам, само минавам и ги забирам с изразителен, нетърпящ възражения поглед и лек жест, който в жестомимически превод би се превел като "Изкарвай, Гано, говеда."
на третата крачка Горинич проскърцва "ама мамо, щяхме да си вземем питки. много искам...."
сърцето ми спира, краката също.
обръщам се кръгом, стигам при младежа с питките и соча една.
той вдига един пръст. и аз вдигам, няма да остана назад я.
после посочвам портфейла и пак вдигам един пръст. Което за мен би трябвало да значи „Колко струва една?“. той се опитва нещо да каже, но смисъл няма - няма да го разбера. той мене също. Гледаме се като котаци и нищо.
Решавам да взема мерки и да съкратя процеса на пазаруване - пак соча питките, пак вдигам един пръст.
тук на помощ идва кавалерията - младеж от съедната сергия. маха, вика, нещо обяснява, плеска се по бедрата с две ръце... после опитва само с една, но му се вижда недостатъчно и започва да подбутва продавача.
След като и тримата получихме средна, към тежка мускулна треска пазара приключи с връчването на 5 египетски паунда.
То аз се бях предала, ама те не бяха разбрали – грабнаха парите и сложиха в плик пет питки.
Връчвам ги на моичките и забелязвам оцъклените им погледи.
Оказва се, че те са питали, момчето е обяснило, че една питка е два паунда. Защо и как съм минала по тънката лайсна – по 1 паунд за питка нямам идея.
П.с. Един паунд е 10 стотинки.

# 82
Предполагам, че си успяла да се спазариш с помощта на вдигнатия един пръст. Joy
Напълни ми душата с тази история.

# 83
Ей, st. Dobri, с тоя алъш-вериш гладни няма да останете, браво Stuck Out Tongue Winking Eye

# 84
  • София

Хахахаха, Добри, да знаеш, следващия път като реша да си купувам кола те вземам с мен... Само как да стане временно да забравиш български не се сещам, явно си страшен преговарящ, ако не познаваш местния език... (липсва ми падащото смеещо се човече и онова, дето се търкаляше...)

# 85
  • Варна
Добри, от тук нататък предлагам на всичко настойчиво, неколкократно вдигаш по един пръст, подаваш петачка и чакаш каквото ти сложат Simple Smile
Лу, честита да си! Много здраве за теб и обичните ти хора!
Сисето, Есеншъл, да са ви здрави и много успешни рождениците! Девойката е разкошна Heart

Последна редакция: сб, 21 авг 2021, 19:12 от Dive

# 86
  • София
Essentiall, да ти е жива и здрава чаровницата! Нека изпълва душата ти с любов, умиление и гордост от постигнатите мечти Kissing Heart

Добри, Добриииии, у-ни-кал-на си!!! Kissing Heart

# 87
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
благодаря, момичета.
лично аз не познавам човек, който с такъв апломб да е размахвал 50 ст нацяло. Wink

# 88
  • Пловдив
lulumba, здрава и обичана да си! Тортата е уникална.
Essentiall, страхотна е порасналата девойка! Весел Празник!
Добри, лекинко ти завиждам за емоциите. Ама съвсем лекинко. Благодаря, че усмихваш с разказите си!

Аз не съм против ваксините. Имам една доза Астра. Две седмици след първа игла се разболях - изкарах го на крак, много леко. Реших да не слагам втора, а да се ваксинирам отново, ако се наложи да си боцна ъпгрейдната ваксина, която бори всички нови Корони.
Големият ми си го преболедува доста по тежко от мен. Но не бих ваксинирала децата с тестова ваксина.
А ДО е най-евтиният вариант за ограничаване на болестта, всичко останало им струва много пари.

# 89
  • В светлината на слънцето
Essencial, честита ти рожденичка! Прекрасна е! Heart

Общи условия

Активация на акаунт