Осмокласници 2021/2022 - Все още ваканционна!

• 34 818
  • 752
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Ох, Кали не знам как ще бъде с това програмиране. Добре, че има кой да й помага. Иначе английските паралелки са с разширено изучаване на езика, а не с интензивно и съответно от 8 клас учат всички предмети.

# 196
  • Варна
Марти, и моята щерка е със същия учебен план, но по програма виждам, че имат ИТ (което не е програмиране, четейки учебника) и само 1 ч седмично Информатика. За 36ч на година няма да стигнат кой знае колко далеч в програмирането Wink Но и ние обмисляме да вземем монитор, за да има отделен от лаптопския, като втори екран.
Идеята на Маги ми харесва много и докато времето е хубаво може да й измисля подобно учене в училищния двор (стига да се намерят още съмишленици, за да не се опропасти замисъла).

# 197
  • София
За испанската ви давам още една идея - ако ги изгонят от двора. В парка на Военна академия освен беседка (където може да се разположи един клас или група от клас) има и много пейки. Докато времето позволява е идеално място за учене в група.

# 198
За испанската ви давам още една идея - ако ги изгонят от двора. В парка на Военна академия освен беседка (където може да се разположи един клас или група от клас) има и много пейки. Докато времето позволява е идеално място за учене в група.
Там сме...
Моят син и миналата зима изкара навън, не съм го спирала да излиза. Само това му трябваше. Така, че се свиква и със студа. Е, не е като да изкараш седнал няколко часа за да си "в клас" на студа, но пък не ни плаши студа.

Sonadora, а ако има задължително маски в училище и ги тестват два пъти седмично, какво ще изберете?
Маските за мен също са безмислени, но бих била съгласна, още повече, че няма как някой постоянно да ги следи. За да дишат, ще могат да ги махат понякога...Ръчкане в носа не бих позволила и то толкова често. Ако са близалки или друг тип съм ОК. Те и тестовете, къде хващат, какво хващат....вируси, бацили разни...едно към гьотере диагностицират.

# 199
  • София
И как си го представяте това учене в група? Че то нашия клас в седми клас беше от едни от най ученолюбивите деца (над 90 % от класа са в НЕГ, Пъвра и втора английска, испанска и ТУЕС), и същия този клас, ако няма учител го избива на довеене. Това, че ще има учител онлайн, едва ли ще спомогне за дисциплина и следене на преподаваното при положение, че около тях има деца с телефони и игри Simple Smile Пък и времето няма да е много дълго подходящо.
По отношение на решенията на директорите, миналата година нашите седмокласници учиха най-дълго ДО. Защото им преподаваха учителите на 8ми клас и нагоре, бяха в една смяна с тях и в момента в който излезе 8ми клас онлайн, излязоха и те. И въпреки всичко се справиха добре децата. Те пак ще се борят, ще им е много трудно, то е ясно. И аз искам вече присъствено обучение, но ние вече го изкарахме и имаме антитела, които се надявам да ни спасят или поне да бъде по-леко от предишния път, защото аз добре си полежах. Но някак не си представям 5 часа немски онлайн, а не дай си боже учителя да не е на мястото си и да влиза в 2 от тях Sad

# 200
  • София
450, истината е, че се опитвам да си представя нещо по-близко до нормалността. Другото, което вече съм виждала и в НЕГ и в училището на набора - ами не ми харесва, няма какво да си го представям. Определено си представям дълъг период, в който ще трябва да съм в отпуска, за да се учи (независимо от мотивацията за учене на испански). Склонна съм дори да стоя с децата, когато работата и времето навън позволяват, склонна съм да обмисля и наемане на зала някъде, но все полека - да видим как ще тръгнат нещата, да се опитат да се запознаят с новите съученици, а ние с родителите, ако има съмишленици, може и да успеем с родителска "комуна" да подкрепим присъствена група.
За това как дадено нещо няма да стане и аз знам хиляди възможности и проблеми, но предпочитам да измисля как да стане.

# 201
  • София
magi_sveta напълно те разбирам, че имаш желание. Аз обаче бях свидетел, как цял клас негодуваше срещу дадена учителка и почти всички родители, но не се постигна никакво съгласие и в крайна сметка няколко деца напуснаха класа и до там. Толкова е трудно родителите да се организират. Дори и да са принципно съгласни пак не става, а в сегашния вариат за ковид от 20 родителя 20 мнения ще чуеш. Ужас е направо. И аз искам в новото училище да се организират, нямам пряко наблюдение за там, ама пък като чета старите теми за това училище имам силни съмнения, че новите родители ще променим нещо.

# 202
  • София
Аз съвсем не държа да организирам 26 деца и да убеждавам и обединявам различни гледни точки. Ако има желаещи - ок, ако няма, пак - ок - реално моето дете (осмокласника) няма да учи в къщи, ако не съм там. Пред гимназията на стълбите и с мен на работа - на маса, столче и с тетрадка. Нагледах се на нищоправене и търкаляне по леглата.

# 203
Аз съвсем не държа да организирам 26 деца и да убеждавам и обединявам различни гледни точки. Ако има желаещи - ок, ако няма, пак - ок - реално моето дете (осмокласника) няма да учи в къщи, ако не съм там. Пред гимназията на стълбите и с мен на работа - на маса, столче и с тетрадка. Нагледах се на нищоправене и търкаляне по леглата.
И аз така, но за съжаление не мога да остана вкъщи с тях, да ги дондуркам, пък и не искам, то това остава, всички да луднем. После психиатриите не мога да ни насмогнат...пффф…
В офиса не мога да ги взема и двамата за да ги надзиравам.
Иначе съм ЗА идеята и ако ми хрумне нещо, ще споделям.

# 204
  • София
Аз имам и друго притеснение свързано с ДО. Девойката тази година за първи път ще се сблъска с програмирането. Как ще го учи онлайн? На един компютър вероятно няма да може, хем да следи преподавателя какво обяснява, хем да пише програми? За тези часове ще и трябва може би и втори 🤔

Точно програмиране пък безкрайно лесно се учи онлайн. Спокойно, няма да й трябва 2-ри компютър, само евентуално тетрадка. Wink

Sonadora, а ако има задължително маски в училище и ги тестват два пъти седмично, какво ще изберете?

Това пък е напълно безпредметно. Ваксините, уви, не премахват нуждата от лични предпазни средства - но всички знаем в България как се носят маските, бих се радвала да мога да кажа "всеки втори" или  "всеки трети", но истината е, че всеки 100-ен не е в тази категория - смята, че слъжат да му обират лигите. Нали не мислиш сериозно, че в училищата - в държавните училища - ще е различно? Да, знам за АК. Но е ЕДИНСТВЕНОТО училище, където миналата година се ползваха. А тестовете практически са безполезни - докато се позитивират има твърде много време и възможности за заразяване - за сметка на това меко казано безумно натоварване на бюджета. Кой ще ги плаща тези тестове? А кой ще ги изработва?

Фран, именно понеже нищо не се спазва, всички действия са проформа, затова у нас ще продължава да има предимно ДО и занапред. Уви.

Kally May, работата с пречиствателя за въздух работи, ако в помещение от, примерно, 50 - 70 квадрата има не повече от 2-ма души, които да са едни и същи. Всичко друго е измама. Няма как да смуче толкова (да не говорим, че няма как да има толкова мощен домашен стерилизатор, че в рамките на части от секундата да убие всичко в толкова мощен поток въздух), че аерозол, издишан от човек 1 да не бъде вдишан от човек 2. В училищната стая си е чиста проба загуба на ресурс...

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 12:17 от katiABV

# 205
Кати, предлагам да се върнем към темата. А тя е за нашите бъдещи осмокласници.
Има тема за ДО, за ваксините, както и такава за Ковид.
На повечето родители предполагам им е писнало да четат дълги и поучителни постове за ваксинация/ваксини в наборните теми.

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 15:29 от Фран

# 206
Въпросът какво се иска е много резонен.
Не знам Сонадора защо не ми отговори дали би си пуснала детето, ако в училище маските са задължителни и децата се тестват редовно, понеже писа, че ваксина ще откаже.
Моето впечатление е, че голяма част от хората искат връщане към ПО отпреди пандемията, без мерки, без маски, без нищо.  Ай честито ДО тогава!

# 207
Въпросът какво се иска е много резонен.
Не знам Сонадора защо не ми отговори дали би си пуснала детето, ако в училище маските са задължителни и децата се тестват редовно, понеже писа, че ваксина ще откаже.
Моето впечатление е, че голяма част от хората искат връщане към ПО отпреди пандемията, без мерки, без маски, без нищо.  Ай честито ДО тогава!
Дадох отговор с цитат на твоето питане.

Стигаме винаги до спорове ЗА или ПРОТИВ ваксините, което е неприятно наистина.
Приключвам с коментарите, защото мнението ми е крайно и не желая да влизам в конфликти.

# 208
Това , че някои родители са ваксинирани не значи , че не се разболяват и не носят зараза. Дори и ваксинирани в Испания има умрели. Това не значи 100% сигурност. Голямо делене .

# 209
  • София
Кати, предлагам да се върнем към темата. А тя е за нашите бъдещи осмокласници.
И аз искам същото! Достатъчно ми е облъчването отвсякъде другаде.

Днес пристигна подаръкът на набора за РД - раницата и двете мешки на Челси.
Много съм доволна, детето ще е щастливо.
Останаха само още две-три нещица да подготвя и разбира се да дочакаме самия РД.
Преди малко го изпратих на кино със съседското дете и смятам да се отдам малко на книжка и релакс.
Довечера ми е обещал да чете от христоматията. Да видим Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт