Осмокласници 2021/2022 - Все още ваканционна!

• 34 798
  • 752
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
Пиша ви от колата.
Прибираме си децата към Пловдив.
Събирахме и черен бъз, майка ми заложи за сироп.
Сини сливи-за ракия.
Още лешници.
Мед...
Носим си консервирани от майка кисели краставички, сироп и сладко от ягоди...
Благини!
Vox, цветовете на босилека, изсушени са идеален сироп за кашлица.
На добър час на младежа, Добри!
Нека да е Неговото! Да намери Своите хора! Hands Plus1

# 316
  • София
И ние си прибрахме последното дете към София.
Натоварени с компот от боровинки стигнахме по живо по здраво у дома.
И бързо-бързо заложих лютеницата във фурната

# 317
  • В центъра на моретата
Добри, хайде да му е на късмет начинанието, да си намери приятели и среда. И да е доволен, та и вие покрай него!

Нашата отпуска премина в ремонти и чистене. Някои си изчистиха къщите покрай НВО- то ама не и аз. Та сега след ремонта съм се метнала. Утре съм на работа и от отпуск нищо не разбрах. Само битовизми.
Наборката чака с нетърпение да започнат, иска да си види класа. Въпреки че почти целия клас е приет в гимназията, иска да се запознае с другите. Иначе си правиха срещи и излизаха с новоприетите от съответния език, ама не знае кой в кой клас ще е. С четенето, даже вече не питам, май Библията, “За буквите” и “Троянския цикъл” остана. Поиска да я запиша на спортна стрелба и сега ходи с голям ентусиазъм. Аз съм тренирала доста години, но за съжаление моите треньори не са между живите, та тя е при други.  Основните  учебници ги нямаме - след 15.09. е инфото в сайта. Тетрадки и други помагала, също не сме купували - каня се другата седмица.
Зимнина не съм правила тази година. Само съм заредила плод на няколко места за ябълков оцет от домашни ябълки. Сладка не правя и съм казала на майка ми, че не искам. Девойката е на диета и си брои калориите, та няма нужда от друг дразнител.
Та това - доста сивеещо ежедневие.

# 318
  • Пловдив
...аз си чакам "Орфей" на Пампорово 3-6.09.,но децата още не знаят, че сме резервирали.
Ще им бъде изненада.

# 319
  • Варна
Зайче, пистолет или пушка е избрала девойката? И моята тренира от няколко години, макар да се беше зарекла да не ходи повече по състезания и да ходи да си стреля за удоволствие Simple Smile Обаче трени й връчила екип и казала: трябваш ни за отбора на държавното, пък после прави каквото искаш Simple Smile Та може да сме съотборнички Wink А за срещите с класа - комшийчето е АЕ в Първа - разкошна девойка. Снощи ми обясняваше, че много се притеснява за новия клас, дали ще намери приятели...
Маги, нави ме за лютеницата! Грехота е при тая рецепта да не пробвам! ММ ще помрънка, че ще затопля къщата с 2-3 ч фурна, ама ще го пратя на беседката да пие бира, пък аз ще се развихря Simple Smile

# 320
  • Някъде на край света
Добри, честит първи учебен ден! Стискам палци всичко да върви по мед и масло!
Маги, Dive, аз миналата година правих същата лютеница. Бързо и вкусно е. Тази година ще се боря да измисля как да я направя без люспи, та може и да изпека чушките предварително или да ги сложа разполовени, та да ги Обеля по някое време. Маги, ако си тествала вариант, сподели моля те.

# 321
  • София
Аз съм готованка - мама прави зимнина, да ми е жива и здрава. Ние обожаваме лютеницата й, но не знам как я прави, използвам я и за апетитка с домашно приготвена питка. Взех само домати от село, вкусът им е един път.

Добри, как мина първият учебен ден на младежа?

# 322
  • София
Аз съм готованка - мама прави зимнина, да ми е жива и здрава. Ние обожаваме лютеницата й, но не знам как я прави, използвам я и за апетитка с домашно приготвена питка. Взех само домати от село, вкусът им е един път.

Добри, как мина първият учебен ден на младежа?

Горещо те моля да я попиташ. Майка ти как прави лютеницата, де.
А за доматите ти завиждам... далеч не благородно.

# 323
  • София
При мен с люспи остават само чушките, което не е проблем след пасатора. Обикновено доматите (особено сорт консерва) са с дебели люспи и ги кипвам за 2 минути, после ги заливам със студена вода и избелвам много лесно, оставям ги в гевгир да се поотцедят, защото и без това има вода за изпаряване достатъчно.

# 324
  • София
katiABV, обещавам тези дни да я попитам

# 325
  • В центъра на моретата
Dive, на пистолет е, на стадион “Спартак” тренира. И аз дълги години съм тренирала на пистолет в същата зала по два пъти на ден, но при други треньори. Носталгия ме обзе като отидохме. Сама прояви интерес, даже се учудих като поиска да я заведа. То пък й хареса. Състезател няма да става, освен това е левичарка, което е минус, защото нямат ръкохватки за лява ръка. Ама за лятото става - да си разнообразява времето, че иначе само пред монитора стои.

# 326
  • Варна
Зайче, ще се запознаят другата седмица значи Simple Smile ако мойта срамежливка се престраши да я заговори, де Simple Smile А от Първа ще й е много удобно за тренировки и след училище на щерка ти Simple Smile

# 327
  • София
Привет.
Аз уж чистих след НВОто, но се оказа, че нищо не съм свършила. Миналата седмица, докато ММ го нямаше, реших да подредя и нашите бумаги и 2 дни се борих в къщи с хартия - сметки, гаранции, фактури, учебници+тетрадки+"разпечатки" (последните години съм се отдала на разни ез.курсове), разни служебни хартии покрай "ДО".
Тази седмица трябваше складовото помещение да подреждаме, но не стигнахме до него.
Младежите се сдобиха се с това:
Скрит текст:

Дизайнът е на девойката. Купих плата на звездичките, но девойката реши, че иска цветът да е синьо като стената - имах и такъв плат, но се оказа, че драска, затова се срещнахме в дизайна на вариант - капак звездички и едноцветна основа - същата материя като на синия ... а какви страхотни пеперуди имаше в Бриколажа Blush , но не върви в стаята за двамата.
А аз с един огромен мазол на пръста от сваляне на телчетата, за да сложа ново отгоре.

Книгите: Девойката си чете някаква нейна, мъчеше Библията от Христоматията: "уф, ще умра от скука, докато прочета това". Няколко пъти ѝ напомнях за Митовете и днес гледам, че ги е почнала.
Купих ѝ това:
https://www.ozone.bg/product/shekspirovi-piesi-za-deca/
(Цяло лято го търсих, накрая 1 седмица чаках да ми го пратят от стор.бг (на нормална цена)

Зимнина почти не правим, преди поне сокове пиеха, но сега и това не, само домати и краставички...

Русалка, мислех, че само по нашите ширини го това безумни глоби, които не се събират.

Последна редакция: нд, 29 авг 2021, 22:05 от Desem

# 328
Пиша ви от колата.
Прибираме си децата към Пловдив.
Събирахме и черен бъз, майка ми заложи за сироп.
Сини сливи-за ракия.
Още лешници.
Мед...
Носим си консервирани от майка кисели краставички, сироп и сладко от ягоди...
Благини!
Vox, цветовете на босилека, изсушени са идеален сироп за кашлица.
На добър час на младежа, Добри!
Нека да е Неговото! Да намери Своите хора! Hands Plus1
JiD, постът ти е много мой Simple Smile
И аз правя и имам сироп от черен бъз.
Ракия- там се вихри ММ. От миналата година е горд собственик на специално дъбово буре износ за Япония. Получи му се ракията, като за ценители.
Мед, орехи, краставички...
Само лешници си нямаме, предлагам ти бартер, лешници за домашни райски ябълки, като станат Simple Smile
Ще пробвам да изсуша цветовете на босилека, мерси за подсказката Kissing Heart

Desem, много хубава отоманка. Браво на дизайнера и на майстора!

# 329
Добри, честит първи учебен ден! Успешна и забавна година!

Купих малко тетрадки и униформите, дано се ползват.
Четенето върви все така бавно, при Кольо даже хич. Той прочете Антигона на морето и направи дискусия с гръцките деца и две гръцки майки, учителки. Обсъдиха проблемите, разгледани в Антигона и с това се изчерпиха силите му. В Гърция децата имали предмети Одисея и Илиада. Една година предмет Одисея два пъти седмично и една година предмет Илиада два пъти седмично, а какво било това нашто - толкова произведения за една година. Rolling Eyes
Отдала съм се на чистене, за да не мисля как ще почне учебната година и какво въобще ни чака. Зимнина правя само сладка в мултикукъра. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт