Осмокласници 2021/2022 - Все още ваканционна!

• 34 779
  • 752
  •   1
Отговори
# 330
  • София

beb4o_fb, много благодаря! Наистина ще чакам с нетърпение, дори и малко да направим... Дано ни се получи!

Пиша ви от колата.
Прибираме си децата към Пловдив.
Събирахме и черен бъз, майка ми заложи за сироп.
Сини сливи-за ракия.
Още лешници.
Мед...
Носим си консервирани от майка кисели краставички, сироп и сладко от ягоди...
Благини!
Vox, цветовете на босилека, изсушени са идеален сироп за кашлица.
На добър час на младежа, Добри!
Нека да е Неговото! Да намери Своите хора! Hands Plus1
JiD, постът ти е много мой Simple Smile
И аз правя и имам сироп от черен бъз.
Ракия- там се вихри ММ. От миналата година е горд собственик на специално дъбово буре износ за Япония. Получи му се ракията, като за ценители.
Мед, орехи, краставички...
Само лешници си нямаме, предлагам ти бартер, лешници за домашни райски ябълки, като станат Simple Smile
Ще пробвам да изсуша цветовете на босилека, мерси за подсказката Kissing Heart

Desem, много хубава отоманка. Браво на дизайнера и на майстора!

Ела да си береш. Ако има, колкото има - не съм гледала как са, нападнала ги е някаква гадна паразитна лианоподобна гадост, но все едно - и тази година няма да ги бера, пък и да има едва ли ще са готови преди късен септември. Но ако речеш - Бистрица, няма все още (няма и да има до тогава) работеща тоалетна, уви.

# 331
  • гр.Варна
Привет!

magi_sveta, и аз правих лютеница точно по рецептата,която си споделила.Част от нея готвих на кукър,а другата-изпекох във фурната.Да си призная честно,в кукър се хареса повече Simple Smile
Добри,честит първи учебен ден на твоето момче Simple Smile
Ние в сряда отиваме във Велинград за последна почивка преди началото на учебната година и старта на новата ми работа.Скоро май,май,никъде няма да се ходи Simple Smile
Като се върнем,ще купувам всички необходими неща за училище,че освен осмокласник,имаме и и първокласничка Simple Smile

# 332
Дойде времето на лютениците. Ние също правим и много обичаме. Предстои ни голямото лютеницоправене в следващите 3 почивни дни.
Домати- сурови се мелят и изкипяват. Чушките, печени, се белят, мелят и при доматите в една голяма тава. После се добавят печени, обелени, смлени патладжани. Всичко се смесва в  тавата на печката и къкри там. После се кипва олио и се залива едната гореща смес с другата. Добавят се сол и захар на вкус. След това се затварят бурканите и  се кипват в един голям казан. Свещенодействаме на вилата, че в апартамента не си го представям. Пропорцията зеленчуци, ако не се лъжа е 1:1:1
Девойката нещо започва да се притеснява за новото училище. Не обича промените тя и това е. Попрочита някои неща и ми споделя впечатления, аз мигам и все едно никога не съм ги чела.
Взех малко тетрадки да има на първо време и нищо друго. Ще има родителска среща другата седмица и след това ще се вихря.
Кратка ни се видя ваканцията тази година. Миналата седмица се прибрахме от морето и вече все едно не е било.

# 333
  • Пловдив
О! Това с лютеницата не е моето!
Виж обаче майка ме научи как да си правя сама люти чушки. Че то било лесно! Много обичаме!

Vox, лешниците са ни 14 декара, между орехи...
Два сорта, продълговати, които обраха децата и кръгли, които станаха по-късно и обрахме ние.
Съхнат, чистят се от зеленината, после се чупят и са за търговия ... голяма врътня е с тях.
За орехите май няма да можем да помогнем на моите родители.
А иначе нито един лешник не си взехме за Пловдив
JoyJoyJoy
Мед си взехме. Баща ми каза, че още един месец да му оставим набора и ще го направи пчелар.
Наистина мрънка, но е станал много смел, без маска "работи" с пчелите. Пали сам "пушилката", ако
разбира някой за какво говоря....Вдига, пренася, че баща ми вече не може много сам... Ние разпечатвахме, въртяхме (понеже става в центрофуга...)...
За ракията... Имаме доста сини сливи, "бърдачки" им казваме в моя край... но баща ми остана недоволен, че сме брали не добре узрели, а ние искахме да му помогнем, да ги оберем. Той щял сам....постепенно. Не били иначе добър материал за ракия. Уж на вид узрели, ама като станели и меки - само тогава имали достатъчно захарност Rolling EyesRolling EyesRolling Eyes
... да не ви занимавам!
Наборът не си хареса екипа, долнището и тениската, които му бяхме купили докато го нямаше от намаленията в Спорт Депот. Големи са му (ръст 176!) Верно че е някъде към 168... Викаме му, ще му станат точно до някой друг месец - той НЕ! връщай ги! та, днес след работа имам занимавка... Раницата и маратонките са ОК.
Ей, такива!
Успешна нова седмица!
П.П.
Vox, райските ябълки не се тачат у нас. Стипцави са ни Wink (пък и претенции!!!:joy: )

# 334
  • София
Добър ден и от мен Simple Smile

Нещо хич не мога да се настроя на работна вълна....А сега и се събират 3 почивни дни и пак се чудя дали да не щипна някъде Simple Smile

Имам въпрос - децата ви какво тренират или планирате ли да ги запишете на нещо тази година? Набора ходеше много съвестно на таекуондо, но преди червения колан нещо се отказа, според мен заради спаринга... И сега се чудя с какво да му размърдам гъзягата, а малкия....ужасен ужас - беше решил да тренира фехтовка и ме врънка една година (аз просто мислех, че не го иска наистина), започна и след година се отказа Sad  А той има нужда да изкарва енергията си някъде Joy Обаче хич не търпи авторитети.... Пусках ги на плуване, ама те като ходят двамата се избиват още на пътя до басейна...Joy
Та така...търся идеи. Може би баскетбол...нещо?

# 335
  • София
gia_fire, и моя син тренираше таекуондо и точно преди да вземе син колан и от веднъж каза, че не иска да ходи, че това не е неговия спорт и за отрицателно време се отказа. Сега ходи на плуване и е доволен.
Иначе девойката не тренира нищо, а ходи на модерен балет три години и тази година ще продължи. Малко кофти ще бъде когато е втора смяна, защото ще е до 19 часа, а репетициите са й от 19:30.

# 336
О! Това с лютеницата не е моето!
+1
Май ще съм първата в рода ни, която категорично отказва да прави каквито и да било подобни неща-компоти, сладка, туршии и т.н. Имам си магазинчета, откъдето се сдобиваме с подобни вкусотии, при това с много добро качество.
За спорта: Моят син набляга на домашни тренировки. Закупили сме няколко уреда. Благодарение на сестра си, регулира теглото и храненето, направи и красиво тяло. В новото ни училище има басейн. Дано се навие да го ползва по предназначение.

# 337
Нашият син, преди да дойдем тук, също тренираше фехтовка (в школата на Етрополски, до Руски паметник) и беше много запален и ходеше с голямо удоволствие, но тук нямааа...Той тренираше сабя, а тук има само рапира и шпага, а те били много различни, казва и не иска да се запише. Сега ходи на тенис, само и само да тренира нещо, не че му е любим спорт. Иска футбол, но няма на удобно място, а сам май още не се чувства уверен да ходи с градски транспорт (пък и на нас хич не ни се иска да се бута из тролеи и маршрутки).

# 338
Моите ходят на футбол, но всичко ще е съобразено с графика на училищата им. Отборът не е нещо кой знае какво,но пък ходят с желание, екипът им е приятелски и се движат. Повече не мога да искам- спортисти няма да станат, но държа на двигателна култура, а защо да не бъдат едни енергични и спортуващи млади хора.
Домашни неща и аз не правя, нещо търпението ми липсва, а и не само- място, време...все не стигам до такива неща.
Чакаме да се появи инфо за учебния процес в испанската, за да задвижваме приготовленията малко по малко. С раницата май ще изчакам- имаме варианти за начало, а ако ги оставят вкъщи ще е излишен разход- хубавите никак не са евтини Sad

# 339
  • София
Моят ходи на плуване, но нещо не иска вече. Миналата година спря футбола. Надявам се, че ще продължи с тениса на маса - започна го, когато му се счупи лявата ръка по време на мач. Замислям се, че наистина от миналата година не тренира нищо сериозно - само ходи да гони топката с приятели Joy

# 340
Vox, райските ябълки не се тачат у нас. Стипцави са ни Wink (пък и претенции!!!:joy: )

Защото не сте опитали нашите Wink Ненапразно се казват райски. Не знам дали зависи от сорта или от това, че сте ги яли недобре узрели, но нашите направо се топят в устата, няма как да са стипцави. Голямо хвалене Satisfied

За спорта, моят син мина през да дао, гребане, сега е на вълна бокс. В къщи само екипи събирам. Пазя ги от сантиментална стойност. Първото му кимоно е от първи клас, събра на колана не знам колко лентички.

На 8 септември ще имаме присъствена родителска среща. Тогава ще видя и списъците на класовете. Стискам си палци да са в един клас с една съученичка от старото училище. Така съм сигурна, че ще получавам информация за учебния процес Simple Smile

# 341
Привет Simple Smile
Записахте децата на допълнителни езици? Интересуваме определено немски, за София?

# 342
  • София
И аз не правя никаква зимнина, защото няма кой да я яде. Наборът не обича нищо, което е с оцет. Майка ми слага карфьол, моркови, чесън и краставички и ни дава отвреме не време. Лютеница и компоти купувам, но не често. За сметка на това активно ползвам фризера за всякакви зеленчуци за готвене през зимните месеци.

gia_fire, моят син тренира конен спорт. След като през годините дотук минахме през плуване (научи се), карате, народни танци и фехтовка, сега това занимание държи първенството по интерес и удоволствие. Дори миналата, доста натоварена 7-класна година с уроци, не пожела и дума да кажа да му бъдат намалени тренировките. В рамките на шегата, разбира се, беше възкликнал: "По-скоро на НВО няма да се явя, отколкото да спра да тренирам!". Радвам се изключително много, защото това е спорт, при който първо - не е затворен в зала; второ - и да иска няма как да не спазва дистанция; трето - тренира индивидуално (няма как да бъде в група) и 45 минути е яко натоварване. А ползите за гръбначния стълб и не само по време на ДО, нямат нужда от обсъждане.

Днес ще ходим да купуваме тетрадки - трябват ни само 10 /с резервите/ + 2 тетрадки-речници. Вчера направих една поръчка онлайн за папки, които искат по някои предмети, моливи и химикалки. Ще изчакам да видя дали първия срок ще учат музика или ИИ, за да знам дали отсега да купувам бои и скицници. Но друго няма да се купува. Остават дрехи.

# 343
  • Пловдив
...моят син мина през да дао,...
Да не сме се засичали в салона на Хуманитарната гимназия!?
Моите (момче и момиче) ходина един месец на Да Дао (ваучер от Грабо) и спряха, защото се искаше разтягане, тичане, дисциплина, а те си представяха стойки...
За спорт - само плуване досега. Сега искат да ходят на фитнес. Не зная дали приемат 14-годишни без възрастен по залите до нас!?

# 344
JiD, нашите тренировки се провеждаха в салона на Математическата гимназия. Синът ми ходи от първи до четвърти клас там. От лятото на трети клас се запали по академично гребане (майката на кумата ми е олимпийски шампион и тя го вербува Grinning) и в края на четвърти клас вече му идваше много натоварването и приключихме с да дао-то в полза на гребането.

Общи условия

Активация на акаунт