Осмокласници 2021/2022 - Все още ваканционна!

• 34 882
  • 752
  •   1
Отговори
# 405
  • В светлината на слънцето
Ех, че интересно разказва Добри.
Кога ли у нас ще се случи нещо подобно по музика или някой от другите “второразредни” предмети… Винаги съм била на мнение, че те са също толкова важни за изграждането на детето. Може да не стане творец или спортист, но ще получи духовна и физическа култура, което е безценно.

# 406
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
лулумба, часовете са всъщност два вида - основен курс, за всички и допълнителни часове, нещо като нашите СИП и ЗИП, които си избираш сам. има около 20 различни и си избираш 5, по един за всеки ден от седмицата.
той си е избрал от допълнителните, затова и натоварването (ако мога така да го нарека) е по-голямо. всъщност изискванията са по-големи. Simple Smile

и да се похваля. на срещата с учителите и ръководството, организирана за новите ученици, както си стояхме и чакахме да говоря с учителя по история, до него дойде един от учителите, започнаха да си говорят, смяха се, учителя го потупа по рамото, вдигна палец и си тръгна.
оказа се, че това е учителя по физическо. забелязал, че нашият стърчи с глава и половина над околните и дошъл да го види. похвалил го, че е едър и му предложил да се запише в отбора по ръгби.
Wink обмисляме го, аз май не съм съгласна.

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 12:32 от st. Dobri

# 407
Добри, възхищавам се на смелостта ви да направите такава промяна! Преди години предложиха на ММ да го преместят във Вашингтон. Умувахме малко и се отказахме заради огромния стрес, който щяхме да преживеем. Децата обаче са много по-адаптивни и ще натрупат незаменим опит. Да не говорим за опознаването на друга култура.

# 408
  • София
Добри, много интересно звучи всичко.
ЗаСлон, а къде може да открием Петицията, която се споменава в писмото. Аз преди няколко дни се разписах в една, която е събрала вече над 15 хиляди подписа и се чудя дали има и друга или е същата.
Иначе поздравления за тази дама Яна Flowers Hibiscus

# 409
  • София
Добри, разказа ти звучи супер. Наистина е много трудно човек да предприеме тази стъпка с местенето. Аз като знам на моите деца какво им беше като се преместихме в столицата, а в чужбина съвсем...
Явно само в Бг е много трудно да се направи някаква подходяща организация на училищния процес. Вероятно до последния ден ще има да чакаме да чуем какви ще са точно изискванията.

# 410
връщането в София беше по-стресиращо от това местене.
да не говорим за отношението на децата и учителите. Sad

# 411
  • Перник
Здравейте, отдавна не съм писала, но ви чета, когато имам време.

Добри, успех на новото място! Екзотично ми се видя от снимката Simple Smile

https://www.peticiq.com/202122 Марти, това е петицията, или по-скоро отвореното писмо. Смятам, че колкото повече хора го прочетат и подпишат, толкова по-добре. За тези, които се страхуват - възможността да си стоят вкъщи съществува.

Няма кой знае какво интересно при нас. Гледам за ремонти говорите, ние пък най-сетне се пренесохме в новата къща. Ученикът все още няма стол. Не, че ще го ползва много за учене, но ще трябва да купим. Нищо за училище не сме купували все още, чакаме инструкции.
Не е спирал да спортува и през миналата година, както и по-миналата. Леката атлетика му харесва, въпреки че го мързи понякога.

# 412
  • София
Марти, да, както СветлаК е писала, същата е петицията.
15 800 подписа има

Добри, кое връщане в София? Онова връщане, от селото с безвремието ли?

Маги света, моето дете отказа да седи на двора на новото училище, със слушалки и телефон. Твоите знаят ли за идеята ти:)

# 413
  • София
Добри, ти си ми пример за това, че не е важно къде си, а с кого си Flowers Hibiscus
Няма нищо по-хубаво от това едно семейство да е заедно.
Много ми харесва идеята с различните допълнителни часове, от които децата да си избират. Така се поощряват интересите им, да научават неща, които ги вълнуват и да се развиват отвъд задължителната подготовка.
За ръгбито и аз бих се замислила на твое място Confused

# 414
...

Добри, кое връщане в София? Онова връщане, от селото с безвремието ли?

...

не, за идването от малко градче в София писах.

2015 година бащицата каза, че взема детето и се връща в София при своите, а аз да остана да поработя още малко за да събера категориен стаж. Simple Smile рЕзнах го и дойдох в София даже преди него.
подготвих апаратмента за живеене, поразучих кое къде е и те дойдоха.
малко проблеми, малко разочарования, но изкарахме 6 години.
и се преместихме в Кайро. Simple Smile

# 415
Дъждец, за соса, изхождам от тази база и си увеличавам пропорционално в зависимост от количеството, което искам да получа: 1 голям морков, 1 голяма глава лук, 6-7 скилидки чесън, 500гр. настърган домат, пресен босилек и риган. Стържа моркова, лука и чесъна и ги задушавам, слагам доматите и варя да стане гъсто, към края слагам босилека и ригана. После пасирам. Вряло го наливам в бурканчета и обръщам да вакумират. А и солчица слагам на око.

# 416
За тези, които се страхуват - възможността да си стоят вкъщи съществува.
Така ли? А като се напълнят болниците, съществува ли възможността да ги лекуват?
Значи ваксини не искаме, маски не искаме, дистанция не искаме, да се тестваме не искаме. Не искаме даже да се изолираме при симптоми.
Аз пък казвам за тези, които не искат да се тестват или ваксинират, съществува възможността да си стоят вкъщи.

Благодаря, Пиза!
Ще го пробвам тези дни.

# 417
  • София
ЗаСлон,голямата каза, че ще си ходи, даже с приятели ще се организират. Виж наборът е друга бира, той ако не изкара поне един срок присъствено няма да си познава съучениците. Много се надявам да започнат присъствено, той ще се поболее, ако  остане в къщи.

# 418
  • София
Добри, много добре звучи началото Simple Smile

Аз се захванах да оправям стаята на моите, докато ги няма...ей...няма такова цъцкане на карти, химикалки, листчета...Намерих някакви учебници от 2-3 клас...намерих някакви кабели, които баща им търси от 2 месеца...Намерих кутия с връхчета на стрелички от дартс...е, и пликчето беше вътре, та ги събирах...100 бройки... Намерих няколко пакета бисквити, малко дребни на най-невероятни места. Покъртителен е броя гуми и острилки, които им се взимат всяка година - открих само 3 (общо). Оказва се, че стаята им е малко като пералнята - не се знае каквото влезе, дали ще излезе.Вече два дни съм вътре, а светлина в тунела почти няма...

# 419
Аз тази г съм за присъствено. Който искаше от възрастните, вече се ваксинира. Но с мерки, естествено - маски и проветряване. Вероятно е прихващат, но не е нужно насила да го причиняваме.

Общи условия

Активация на акаунт