Осмокласници 2021/2022 - Все още ваканционна!

• 34 822
  • 752
  •   1
Отговори
# 495
  • София
silan, подариха ни един гоблен, по-точно бе за дъщеря ми, с котета. Оттогава съм като във филм на ужасите. - малкият претърпя инцидент с колелото, в деня на махане на шевовете го оперираха, наборът едва не си счупи пръстите, майка ми и баща ми са през ден на лекар, служебни неволи. Дано бъркам, но просто правя връзка. Важното е да сме живи и здрави, но тези неща доста вгорчават вкуса ми.

# 496
  • В светлината на слънцето
Маги, бързо да минават болежките!
ЗаСлон, не само във ВИП сектора, а на всичко отгоре льотчика закъснял с почти 15 минути и Доминго е изчакал любезно. Голям резил! То бива проЗт човечец, ама това е вече диагноза.
Dive, и аз така реших да се разкрася и ударих на камък. Сигурно ходя веднъж на две години в салон и все при една и съща фризьорка. Е, заета е до края на септември. Успяха да ме вместят при колега поне.

# 497
Аз днес записах набора за другия петък, да е готов за първият учебен ден. Дано да имат де, че не се знае какво ще измислят.

# 498
  • София
Кали, честит рожденик! Да е много здрав, щастлив и целеустремен! Flowers Four Leaf Clover

Момичета, извинявам се, че измествам фокуса на разговора, но някоя от вас имала ли е проблем при подаване на заявлението в сайта? От вчера имам проблем, пробвах с различни браузери, адблокера проверявах да не прави мизерии, но не ми се получава, дава ми грешка и това е... Спазвам стриктно стъпките, не променям името на файла, който попълвам, но пак нищо.

# 499
  • София
Уж не съм тежко суеверна. В уроки, лоши очи и т.н. не вярвам, но в завистта на хората много яко вярвам. Дори когато наглед е истинска радост, не е добре. Към предметите в къщи съм много особена - много зявиси кой ми го е подарил. Имам шишарки и мидички на невероятни места (мама умира от ужас в къщи, зящото бърсането на прах е като бродиране на гоблен), но ако реша, че нещо има "лоша енергия" просто отива в някоя кутия и не стои пред очите ни.
Истината е, че много се изнервих на съседа. Отдолу живее някакво древно подобие на Франкенщайн - почти толкова древно, грозно и страшно, но пък с много чувствителен слух... Още като шавнем отгоре и зяпочва да тропа по тръбите. Няколко пъти вдига грандиозни скандали, включително и на пожара. Та и вчера така. Залитнах на стълата и я пристъргах по пода и тозш като се разтропа (да обознача в 11:30 на обяд), на мен това ми трябваше. Бях бясна (имам бележки в асанасьорите, че правя ремонт), и на следващото му тропане не знам как стъпих  и политях назад като в анимация, от стълбата ударът пое масата, добре че на ръб е се мръдна, щях да счупя нещо, вече се бях стегнала в полета и се друснах на земята... Като цяло го търпя само защото съм военнослужещ и ако му посегна аз ще пострадам, но ако вчера се беше качил след падането като нищо щях да му навра главата в кофата, така ми беше паднало пердето.

# 500
Цитат
от стълбата ударът пое масата, добре че на ръб е се мръдна, щях да счупя нещо
И аз се изтърсих така зверски преди 2 год-гърба в ръба на масата,крака ми изкърти вратата на миялната(полуотворена беше).Още ме боли опашката,като се сетя.Аз се бях покатерила на някакъв сгъваем стол,даже не разбрах как се пребих.

# 501
  • Ланкър, планините Овнерог
Кали, честит рожденик! Да е много здрав, щастлив и целеустремен! Flowers Four Leaf Clover

Момичета, извинявам се, че измествам фокуса на разговора, но някоя от вас имала ли е проблем при подаване на заявлението в сайта? От вчера имам проблем, пробвах с различни браузери, адблокера проверявах да не прави мизерии, но не ми се получава, дава ми грешка и това е... Спазвам стриктно стъпките, не променям името на файла, който попълвам, но пак нищо.
А избра ли от падащото меню горе в дясно към кое ДСП е заявлението? При мен това беше проблемът - не бях и трябваше пак да го сваля и попълня отново. Ако не е това, пиши на съпорта, много са бързи и отзивчиви.

# 502
  • Пловдив
Кали, да ти е здрав и благословен порасналият набор! Желая му верни другари и дръзки мечти!
marini, страхотни са децата!
vox, по колко перални на седмица пускаш? Сигурно имаш и други скрити заложби - моля сподели ги, може нещо да прихвана Simple Smile
ЗаСлон, министрите ни са много културни. Не се прави компромис с културата, трябва на концерт да се иде...
Здравният министър и културният са ми от най-негативните управленски лица в момента. Харесвам проф. Денков, но от него на практика нищо не зависи. Май и от мин. председателя нищо не зависи...
Дано да се стигне до компромисно решение и децата максимално да посещават училище.
Марти, вчера гледах репортажи за протеста и видях една жена с жълт панталон и жълта раница. Ти ли бя?
magi_sveta, аз не съм суеверна, но вярвам, че лоши хора (очи) могат да имат негативно влияние върху нас.
Скрит текст:
Не вярвам на добрините на баячки и врачки, дори си мисля, че не работят с чисти способи и могат да утежнят проблема. Съгласна съм velina_v и можеш да пръскаш вкъщи редовно със светена водичка. Ако си православна - може да отидеш във всяка църква и да запишеш молитва за здраве.

Чорапите в нашата къща са винаги по един, разпръснати из стаите - каквото докопа кучето си го гризе с кеф. И аз купувам от уайкикито тонове чорапи, накрая все нямат. Двамата синковци уж си знаят чорапите, но все се оказва, че някой е подносил чорапи на другия.
Благодаря за хубавата темичка на всички и за усмихната атмосфера тук!

# 503
  • София
Заслон, и на мен днес ми е особено криво, заради снощи. До мен имаше няколко момичета на възрастта на нашите и те милите с пълен глас викаха. Направо ми се късаше сърцето, като ги слушах. До къде стигнахме децата да скандират, че искат да ходят на училище. Дори и сега като го пиша това ми се пълнят очите. Frowning1
иланг-иланг, мисля, че е била друга жена. Нямам жълта раница 🙂

# 504
  • Пловдив
Марти,
И аз като те четох ми се напълниха очите...
За суеверия не ми се говори.
Искрено вярвам, че Всичко е в главата ни. Нашият филм, нашият свят си го създаваме ние.

Преди време, когато бъдещата шестокласничка ме попита "мамо, какво да работя, че да получавам много пари?" Не можах точно да й отговоря. Казах й за удоволствието от работата, за удовлетворението....
После, като задавах този въпрос насам-натам на познати и приятели и отпаднаха варианти като лекар,стигнах до отговор МАНИКЮРИСТКА!
Часовете им са пълни месеци напред. 30 лв за гел лак, 15 лв за свалянето му.... Сигурно вие ще кажете други цени, но конкретната маникюристка, която имам предвид вече смени един мъж и придоби два нови апартамента....
Иначе, учете математика!!!!
Joy

# 505
Кали, да ти е здраво и вдъхновено момчето, прекрасна година да има и присъствено да рисува!

Марини, чудесни са ти децата!

За чорапите хич не си го слагам на сърце, викам ги да си ги разпределят. Ако, не дай си боже, се наложи аз да ги обозначавам, вероятно ще ползвам перманентен маркер, няма начин да бродирам. Laughing

# 506
Благодаря, прекрасни дами! Heart Днес обсебих темата, но още от утре потъваме пак в нашите постсъветски дълбини и ще чакам с нетърпение 15ти, за да стана част от този интересен, вълнуващ и, надявам се, пълен с добри новини ден!
Вярвам, че порасналият момък на Kally May е имал вълнуващ ден днес! Много ми е интересно как се празнува на тази възраст, в тези времена по нашите ширини? Не че отдавна сме тук, но последните РД и на двамата бяха в Ковид-но време и нямаха никакви вълнуващи изживявания.
Вярвам и аз в лошите погледи, мисли и намерения - като чуя, че ми завижда някой, твърдейки, че е благородно, веднага кръстосвам пръсти.
magi_sveta, наистина ми се струва, че някаква лоша енергия витае в дома ви. По мое мнение не е излишно нито пък прекалено да приложиш предложението на velina_v, особено ако извън дома ви животът е по-безопасен? Мажи се и се надявам да си само натъртена, без дългосрочни последици, защото описаното е плашещо, поне за мен!
Децата ни ще се справят с всички предизвикателства, които се изправят пред тях, вярвам в тях, но лошото е, че управляващите, като че ли също разчитат на това, и не влагат разум в решенията си. Здравният министър е всичко различно от това, което трябва да бъде един такъв професионалист на такъв пост и много съжалявам, че остана той да решава краткосрочната съдба на децата.

Последна редакция: ср, 01 сеп 2021, 22:03 от marini

# 507
  • София
JiD, приятелка казва, че на нейната маникюристка печалбата й на ден възлиза на около 200 лв. Струваше ми се нереално, но щом и твоите наблюдения са такива, значи може и истина да е.
На суеверия не вярвам, но например ми се случва да си помисля нещо и то да вземе, че стане. Пресен пример, сега вечеряме и девойката беше с блузката с която е била навън и ми мина мисъл, че може да се на капе и няма и две минути и се накапа 😂

# 508
  • София
Благодаря ви, момичета, за страхотните пожелания Flowers HibiscusGift HeartHug !
Ние изкарахме скромен празник в тесен семеен кръг, но пък младежът е много доволен, най-вече от подаръците си. Картичката му от нас беше 3D и пожъна невероятен фурор, показвам ви я, както и реалната торта (купешка е, да не ме хвалите Joy)
Скрит текст:

Марини, прекрасна снимка на прекрасни деца! Sparkling Heart
magi_sveta, аз вярвам в негативната енергия на подарени предмети със зла умисъл или просто от неприятни/лицемерни хора.
Скрит текст:
Никога не съм задържала вкъщи неща, които не съм искала. Може много отвлечено и несериозно да звучи, но винаги съм разчитала на интуицията си в такива моменти. В това отношение хората, които отглеждат котка вкъщи, са привилигировани и могат да се чувстват защитени - котката пази дома от лоши енергии, филтрира ги и не ги допуска до хората в този дом. Подобни лоши подаръци котката, уж случайно, ще счупи и ще принуди собственика да изхвърли вредната вещ. Отстрани изглежда, че котката не прави нищо по цял ден, но всъщност "работи" дори, когато спи.
ЗаСлон, много е тъжно положението Cry .
Бях писала малко по-назад в темата, че принципно съм оптимист, но нещо напоследък
взех да се обезверявам. Особено пък след вчерашната простотия на Стойчо TriumphDisappointed
Ооо, това спрежение на глагола ми е толкова мило Heart Eyes.
Наборът беше на 3-4г., когато ме питаше почти всеки ден "Мамо, ти бя ли на работа?"
Много скъп спомен ми е.

За чорапите - и аз правя като Vox, пера отделно дрехите на детето от нашите и така няма объркване.
Не си представям да бродирам каквото и да е; мога да шия само копчета.

Допълвам се, за да ви кажа само колко е "скромен" младежът. Самопоздрави се с тази песен:
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 01 сеп 2021, 22:16 от Kally May

# 509
  • София
Кали, страхотна картичка! А тортата май е кадифе-на Hug

Аз, за всеки случай, зазимих въпросния гоблен в мазето. Ще видим какво ще стане.
Днес гледах репортажи от вчерашното събитие, а разказът ви ме накара още веднъж да съжаля, че не успях да дойда...Дано, дано има ефект от всичко.

Маги, по-добре ли си? Описаното от теб звучи страшно, дано скоро болката отшуми Kissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт