Осмокласници 2021/2022 - Все още ваканционна!

• 34 780
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
Поздравления за всички сбъднати мечти! Все така да ви върви! Simple Smile

Ние имаме списък с учебници на сайта на училището, но според мен е непълен - не виждам биология, химия, физика, история, география...Но има философия Grinning
Засега не смятам да бързам да купувам.
За родителска среща нищо не се споменава.
Да не би всички паралелки в училището да са с интензивно изучаване на език? И за това да ги няма разказвателните. Философия се учи от всички.

# 586
Дъждец, мислех си, че моят ще е единственият нехранимайко, но ти ме успокои, че няма да е сам Wink. Дори прегледах баловете за прием в ОУ и се успокоих, че неговият му стига за навсякъде. Ако го изгонят, поне да имам очи за пред хората 😀.
Лулу, Гита, честитоооо🍷🍻!

# 587
  • София
Лу, честито и на теб!!! Ех,.че хубава стана в темата!!! Да ви е на много хубави емоции мястото и да разкажеш, че ще ме изгризе любопитството!!!

# 588
  • Перник
Поздравления за всички сбъднати мечти! Все така да ви върви! Simple Smile

Ние имаме списък с учебници на сайта на училището, но според мен е непълен - не виждам биология, химия, физика, история, география...Но има философия Grinning
Засега не смятам да бързам да купувам.
За родителска среща нищо не се споменава.
Да не би всички паралелки в училището да са с интензивно изучаване на език? И за това да ги няма разказвателните. Философия се учи от всички.

Природоматематическа гимназия е. Конкретно нашата паралелка е математическа. За горните класове има учебници по предметите, които при нас липсват...малко ми е странно.

# 589
  • София
lulumba, честито! На късмет да му е Kissing Heart

# 590
Ехааа, Гита, lulumba, децата ви да са все такива късметлии през целия си живот и да сбъдват мечтите си!
Има ли още някой тук, който да чака своя шанс или вече всички наборчета са по местата си?

Гита Ог, наистина ще е екзотично в дома ви, но пък и много интересно, особено след като това е желанието на девойката.

vox, благодаря ти!  Kissing Наистина не мога да се оплача от тях - за пореден път се адаптират, полагат усилия да са на едно ниво със съучениците си и не се оплакват от това, че ги откъснахме пак от средата им в БГ. Естествено, ако имат възможност веднага биха си събрали багажа, но ще почакат още известно време.

Добри, много интересно и различно звучи описаното от теб! И занапред да е така въодушевен Гориничът.

# 591
  • София
Дъждец, мислех си, че моят ще е единственият нехранимайко, но ти ме успокои, че няма да е сам Wink. Дори прегледах баловете за прием в ОУ и се успокоих, че неговият му стига за навсякъде. Ако го изгонят, поне да имам очи за пред хората 😀.

Не са само вашите Simple Smile +1 мързеливко... а това домашно по БЕЛ ми се видя леко странно, особено последните въпроси.

Честито на всички, които дочакаха и се бореха за своите места!
Да ви кажа, не ми се качва на въртележката 8. клас. Искам да е лятооооо...

# 592
честито на приетите деца
моят се върна от лагер, запознал се с много интересни хора и си бил преосмислил живота Laughing
осъзнал, че бил мързелив и много непродуктивен
иска да му взема учебниците преди 15 , за да ги прочетял преди началото на учебната година Rolling Eyes
някой ми е сменил детето, ама не ми пука  Laughing
знам, че ще е ден-два, но се наслаждавам на момента

# 593
Лу, успяхте, а?
Айде и тук едно голямо честито. Разделихме се откъм училище с теб.
Благодаря ви, дано да ни е на късмет този "в последния момент" шанс. И дано дъщеря ми ме отсрами пред Занда, че май, май й досадих жестоко тия дни.
Ся у нас едното чаве учи корейски, другото ще учи китайски...чудно.

А къде учите корейски? Имате ли контакти за курс или учител?

# 594
  • Ланкър, планините Овнерог
teiateia, другата ми дъщеря сега ще е втора година студентка. В СУ го учи. Ако не я бяха приели, казва, че в този център би ходила на курсове https://www.tjlearningcenter.com/courses-en/ - преподавател кореец, но трябва да знаеш английски, не говорят бг
На Бг https://studyabroad.bg/academy/%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D0 … 0%B4%D0%B8%D0%B9/

Последна редакция: пт, 03 сеп 2021, 14:42 от Гита Ог

# 595
  • Варна
Ех, че хубаво! Лулу, честито на младежа! Доста изстрадахте с това кандидатстване, но ето че * си знае работата Wink Много успехи в новото училище и дано си е неговото!

Добри, "тържествено и божествено" да ви върви и занапред Simple Smile Щерката ако разбере, че някъде можеш да избираш химия и да почнете с престилки и опити от ден първи, направо ще позеленее Simple Smile Или ще иска да се местим в Египет (и без това само историята на древен Египет й харесва).

Инвизибъл, дано се задържи по-дълго това "новото" дете Simple Smile макар че със сигурност и от "старото" си няма какво толкова да се оплачеш.

При нас няма още никаква информация, освен че РС ще е другата сряда. Класовете и класните и да са разпределени, не ги знаем. Тръпнем в очакване Simple Smile

# 596
  • В центъра на моретата
Лулу, Гита Ог, честито на сбъднатите мечти! Страхотни новини!

Гита, винаги съм мислела, че в източните езици е бъдещето, затова стимулирам  дъщеря ми да учи корейски. Пък да видим как ще се справи.

# 597

Природоматематическа гимназия е. Конкретно нашата паралелка е математическа. За горните класове има учебници по предметите, които при нас липсват...малко ми е странно.

Това няма значение. И нашият е в МГ, но тази година ( 8 кл.) няма да учат разказвателни защото е с интензивно изучаване на език. 8кл. е подобно на предишното подготве в езиковите гимназии. Учи се предимно език - 18 часа седмично.

# 598
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
децата, децата, ама и ние сме хора. ще пиша за мен пък.

докато Горинич учи, а бащицата работи реших да задобрявам с арабския. намерих си онлайн уроци и почнах.
и нали съм първа писта засилих се и да прилагам наученото.
първо не ме разбраха в магазина. акцентът ми не е добър, мисля си, ще се упражнявам повече.
после не ме разбраха на рецепцията, ама нали са учтиви, усмихват се и кимат като онези кученца, които бяха модерни 70-80 години. слагаха ги на задните прозорци на москвичи и лади.

продължих с уроците, подобрих си артикулацията до степен да не мога да различа моя глас от този на учителката и днес атакувах едно сервитьорче, което знам че е добър с английския и има желание да отговаря на въпроси.
не стана.
аз нали съм напориста, направо го попитах дали ми разбира арабския.
"ама това на арабски ли беше?" - ме довърши той.
след малко обяснения се оказа, че аз уча някакъв друг арабски, неразбираем за стандартен египтянин.
та тъй! сега съм обратно в точка нула - търся си уроци по египетски арабски. Simple Smile Simple Smile

# 599
  • В центъра на моретата
Добри, със сълзи се смях Joy. Мъжът ти не удря ли по някое рамо или и той не го е усвоил?
Какво пък, винаги можеш да продължиш с уроците по арабски, може пък да се отзовеш в някоя страна, там в региона, където ще те разберат Grinning

Общи условия

Активация на акаунт