Дистанционно обучение за учениците-Teмa 19

• 28 509
  • 780
  •   1
Отговори
# 75
Аз въобще не очаквам да ни се случи такава благина- тестове.
Благина за едни, кошмар за други. Не ми се иска да си вкарвам децата в такава санитарна адженда и се надявам да не ме принудят.
Те не искат да осигурят безплатни тестове за обществото като цяло, не искат да плащат обезщетения за принудително затворени бизнеси, та ще платят тестове в училище. Не я виждам тази работа.
Абсолютна безопасност не съществува, аз съм го приела и живея една идея по-добре.
Риск за здравето има във всяка една ситуация, такъв е животът, дишам и се наслаждавам.

# 76
Аз лично ще се примиря и съглася, ако тестовете са неинвазивни (въпреки личното ми дълбоко несъгласие да се тестват здрави деца поголовно), но:
Да не забравяме факта, че редовни тестове на и учители и ученици биха излезли около 1 млрд. лева на бюджета на годишна база.  За еднократно тестване на седмица.
Ако искаме да е двукратно, стават 2 млрд.
Като в сметката не съм сложила персонал и деца в ДГ.
Не съм убедена, че някой ще плати тези пари, да не говорим за отпора, който тази мярка ще срещне от страна на родителите.
За близалките тестове в Австрия и Германия, ако не бъркам, говориха за цена от 2 евро на тест. И родителите могат да си ги купуват, ако това се уреди и регламентира.
Не знам дали повече хората се страхуват от карантина (която ще имат само при + на тяхно дете) или държавата от болничните. Все си мисля, че спестеното от неплатени болнични за карантина плаща многократно държавата като лечение, ама ...
Щетите от осакатеното образование ще са доста по-големи, ама нали сега не се виждат и им излиза сметката.

# 77
  • София
Аз също не съм привърженик на поголовното тестване на здрави деца, но ще се съглася на тестване с тест - тип близалка. Но jasmin е права, че това ще изисква сериозни бюджетни средства, които, по личното ми мнение, биха могли да се похарчат по-смислено - за построяване на детска болница например, или за строителство на училищни сгради, така че най-после да преминат всички на едносменен режим.

# 78
Всички сме го приели . От години форумна  легенда е алергичния сопол и кашлица.
Щем не щем ще им се ''наслаждаваме'' отново.
 Допълвам се  .
 От години форумна  легенда е алергичния сопол и кашлица целогодишно.

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 17:10 от mamamari

# 79
  • София
Никаква легенда не е алергичният сопол. Синът ми е с такъв /+подути и зачервени очи/ всяка година през май и юни - по време на цъфтежите.

# 80
Никаква легенда не е алергичният сопол. Синът ми е с такъв /+подути и зачервени очи/ всяка година през май и юни - по време на цъфтежите.
Санака, твоят син само до април на училище. Форумът каза. Laughing

# 81
Всички сме го приели . От години форумна  легенда е алергичния сопол и кашлица.
Щем не щем ще им се ''наслаждаваме'' отново.
Въпрос на гледна точка. Едни се фокусират и "наслаждават" на сополите, а други - на живота въпреки тях.
Айде, стига съм спамила за днес....Joy

# 82
# 83
  • София
Санака, твоят син само до април на училище. Форумът каза. Laughing
Абе, тези алерголози само легенди разпространяват, за да си оправдаят специалността. Joy

# 84
  • Пловдив
Логично е всички, които са преболедували ковид, и децата им също, да са ларж със заобикалящата действителност. Тези, които спазваме мерки и не успяхме да се разболеем, и се ваксинирахме, ще трябва да приемем, че децата ни няма да имат този късмет. Защото като не искате ПО стойте си вкъщи ДО, не решава проблема, а именно, маски, дисциплина, тестове, карантина, изолация и прочие дейности, които няма да се случат. Защото българинът отдавна е над тези неща. Стаден имунитет гоним, все пак. И като няма да се случат тези неща или всички деца под ножа, или всички деца вкъщи. Децата са много тънък лед. Никой управляващ няма да допусне сценарий с масово заразяване на деца. А всъщност това се очаква.

# 85
Еха, какво доживях да прочета.
Ами аз бях с две маски, моят беше маниак по пазене, и пак се разболяхме.
Вие не сте го лепнали, заради чиста доза късмет. Не щотуот сре много не знам си какви

# 86
  • София
Никой от петчленното ми семейство не е преболедувал вируса. Аз и ММ сме ваксинирани. Малко издиша тази теория за това, кои са "ларж". И да, вече има ваксини, които предпазват от тежко протичане и смърт, т.е. правят вируса като всеки друг вирус и са достъпни за всеки желаещ. За децата пък е по-малко опасен от сезонния грип. Поради което няма никаква причина вече за ДО.

# 87
  • Пловдив
С една маска, дистанция и чистоплътност по отношение на контактите. Става работата. И аз доживях до ваксина. Здрава. Освен това аз вече писах, никой няма да рискува масово заразяване на деца. Хрема, сопол, безобидност....Не е ясно какво остава след вируса. След всяка рана остава белег. Тъканта никога не е същата. Предполагам мотиви за ДО. На никого не му се рискува. Избори, това-онова. И представете си масово болни деца.....

# 88
  • София
Не си го представям, защото не виждам причина да го правя. Не очаквам масово болни деца.

# 89
Държавата няма проблем да праща децата на лагери по 200-300 в един хотел , събрани от различни градове и училища, обаче дойде ли ред да се ходи на училище - голям проблем. Сега да чухте някой да каза, че вълната е заради туристите, заради лагерите, заради тоталната липса на мерки по хотели и заведения- НЕ.
Вълната щяла да дойде като тръгнат на училище
Вече отдавна е измислено - тест със слюнка, договарят се големи количества на прилична цена и хоп.. Не вярвам някой да има против детето му да му бъркат в устата 1-2 пъти в седмицата.
Който не иска да си пуска детето, да може да си го задържи у дома, ако иска и цялата година.

Общи условия

Активация на акаунт