Дистанционно обучение за учениците-Teмa 19

• 28 522
  • 780
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Не е важно ние какво си представяме. За съжаление.

# 91
  • София
Никой управляващ няма да допусне сценарий с масово заразяване на деца.
Да, бе! Верно ли?
Напълно с ума си и с тази мисъл измешаха децата по летните лагери, който може да го изкара овреме, на открито. А хич не искам да коментирам това, че пренасочват лагери от Черноморието към Банско. Група ученици от Търново не заминават за Приморско, а в Банско, защото....? Защото Банско още не е в червено, а трябва да изравним цветовете на картата?
Трябваше или да спрат всички лагери, или по-логично ми звучи деца от червени зони да не ходят никъде, а не да го разнасят и там, където не е пламнало...

# 92
Много са грозни последните коментари. Половината държава се изля на морето. Някои дойдоха просто с други деца, а не с родителите. Не мисля, че точно те повлияха на гъстотата по морето и разпространението. Не донесоха те заразата (това за коментара, че ги пренасочили към Банско, там да заразяват) или и да е дошло дете болно тук, онези не на безплатен лагер и те не са се тествали преди да дойдат тук. Лагерите ги спряха, а купонът си тече.

За протокола - от Бургас съм и детето ми е 3 месеца на море. Нямам хотел и не печеля от тези програми. Детето ми не е било на такъв лагер и не видях лошо някои деца да имат възможност за почивка.

# 93
Сериозно ли? организатор на лагерите няма никакви отговорности за опазване здравето на децата?
Солничке, проблемът е, че като стане дума за далавера вирусът чезне, като дойде ред за училище и хооп вирусът много страшен.

Нали на места приоритет за класирането беше продължително ДО и като стана ред за безплатни лагери страховете изчезнаха.. Далавера му дай на българина.
После заведохме децата по почивки, хотели, басейни, малките видяха и по детски кътове и занимални.... И хооп само училището опасно.

Аз не твърдя, че децата са виновни, хич не са, но пък нито един радетел за ДО не се противопостави на това 15 дни преди началото на учебната година да се месят деца от различни краища на Бг по лагери.

Лагерите не са спрян и, всички подали заявка преди 16.08 ще си идат на лагер, само че на планина, защото морето свети червено

# 94
Скаридка, не разбрах към мен ли е това за отговорността на организаторите, което не съм коментирала.

Съгласна съм и аз, че е нелепо и сама писах, че всеки може навсакъде, но децата на училище - не.
Ама като чете човек последните  постове ще си каже, че пустите лагери надигнаха вълната.

# 95
А този път лагерите не могат да ги обвинят - по курортите излизаха ваксинирани и положителни още юни месец, а лагерите започнаха след 10.07
Албена и около Бургас бяха плам нали още в началото на юли.
Всъщност как не се сетих, че учениците като бяха в клас юни са виновните за заразените по курортите:joy:

# 96
  • София
Солничка, това имах предвид и аз.
И  моето дете ходи на две морета, не се е спряло цяло лято. Скаридка ме разбра.

# 97
Спасихме сезона. Време е за локдаун и ДО за учениците. До другото лято...

Интереси, икономически интереси...

Ако някой си мисли че за децата мислят и тяхното здраве, пак да помисли хубаво.

# 98
sanaka, да, имам предвид зимната вълна, а не настоящата.
През юни спадът в разпространението е именно благодарение на месеците преди това на ДО. Още малко да бяха изкарали присъствено и пак щяха да тръгнат нагоре.

И на какво ги базираш тези твърдения? Боб ли хвърли? Защо тогава сега нова вълна залива Европа след два месеца ваканция? Значи юни месец имало спад, защото преди това били на ДО, а септември миналата година имаше пик след 3 месеца ваканция, защото...? Вълните имат подем, пик и затихване - всяка една вълна, навсякъде по света, независимо от периода, в който се пада и независимо от вида и строгостта на мерките. Това вече и за слепецът би трябвало да е очевидно.

И от какво зависят вълните, ако не  от струпването на хора, които си предават инфекция един на друг?
Вие как си ги обяснявате вълните, как се получава подем, пик и затихване?

# 99
  • София
Обикновено ги свързват с появата на новите варианти на вируса, но досега никой не се е наел категорично да определи причината. Освен в бг мама, разбира се. Със сигурност обаче се видя, че причината не е ПО на учениците.

# 100
Това, че ПО би повишило заболеваемостта не означава, че само ПО е виновно. Разбира се, има много други причини - кои целенасочено допускани от държавата, кои от простотия.
Но така или иначе ПО би повишило заболеваемостта и тя няма да остане същата.
п.с. Не съм хвърляла боб.

# 101
  • Стара Загора
Тестване всяка седмица на децата, лично на мен ми се вижда не добро решение. На мен ми се е налагало 2 пъти да ми бъркат в носа. Като 1-я път го изтърпях, но на втория чак ми текнаха сълзите. Много зависи кой ти взима пробата. И ако на децата се случи някоя груба леличка, която освен това не е и в настроение, че са я пратили да тества деца, не ми се мисли.

# 102
  • София
Очевидно е, че за нашата държава образованието не е приоритет.
Всички видяхме колко е ЗЛЕ здравеопазването. Сега сме на прага на тежка зима по отношение на бежански потоци и т.н. - ще се види колко няма и колко е зле по отношение на сигурността, за пожарите и нашите способности и възможности изобщо не коментирам... Е лека полека ще се разбере, че ОБРАЗОВАНИЕТО трябваше да е ПРИОРИТЕТ НОМЕР 1 и всичко да се изгради върху това, но уви - върху него най-лесно се градят политически кули и най-евтино минава имитацията на мерки...
Аз лично съм отчаяна от това, което виждам. Уви, нямам надежда, че скоро някой ще прояви разум... медицинската криза се е яхнала от много, много други интереси в световен мащаб и отдавна не е само медицински проблем.

# 103
  • София
Много съм ядосана. И новите управляващи като старите. Ако има протести, там съм.

# 104
  • Бургас
Тестване всяка седмица на децата, лично на мен ми се вижда не добро решение. На мен ми се е налагало 2 пъти да ми бъркат в носа. Като 1-я път го изтърпях, но на втория чак ми текнаха сълзите. Много зависи кой ти взима пробата. И ако на децата се случи някоя груба леличка, която освен това не е и в настроение, че са я пратили да тества деца, не ми се мисли.

Вече няколко пъти се писа, че има много нови методи на взимане на тест от децата, като натривка от езика и под формата на близалки.

magi_sveta, образованието никога не е било приоритет (нито пък здравеопазването), иначе отдавна да бяхме направили реформи.

Общи условия

Активация на акаунт