Дистанционно обучение за учениците-Teмa 19

• 29 499
  • 780
  •   1
Отговори
# 315
Децата и подрастващите се тестват в училище три пъти седмично: в понеделник с ПСР и антигенен тест и в четвъртък с антигенен тест.
Аз го разбирам като два в понеделник

# 316
Може да съм копирала неправилно, няма логика да са два в един ден. Според мен и два седмично от по-щадящ тип пак става,  всеки вариант е по-добре от нищо.

# 317
Два са достатъчни, ако изискването е на 72 ч.

# 318
  • София
Кой говори за отвореното писмо? Ама четете внимателно като отговаряте.
E, как кой? Авторката на поста. Цитира се част от отвореното писмо и се коментират директно след него "тези родители". Кое не прочетох внимателно?

# 319
ОК, сори. Помислих, че моето описание за преобладаващото настроение в групата имаш предвид.

# 320
Учителски организации искат трета ваксина за всички в сфератаВ
Само че има една малка подробност. Учителите не работят на първа линия. На първа линия работят лекарите.

# 321
Ваксини има - колкото искате и за първа и за втора линия, но при 30% ваксинирани учители, все тая - първа или трета доза.
Накрая ще се окаже, че има повече ваксинирани деца.
Ние сме единствената държава, която мисли за ДО.
Цивилизационни различия.

# 322
Pulitash, я по-кротко!
ОЕСР се създаде, за да даде възможност на деца и семейства с риск за здравето, както и семейства, които искат да подходят разумно при високи нива на заразяване в обществото и според своите знания и преценка да управляват сами риска за своето семейство.
Не само тропаха за мерки, ами си направиха мазоли от тропане, но при положение, че 80% от родителите не искат нито маски, нито тестове, нито карантини и дори готвят протести срещу това, на хората бе даден справедливо шанс да се спасяват сами чрез ОЕСР, когато преценят. И това трябва да остане като възможност до края на пандемията.

Изобщо нямам намерение да съм кротка.... То не бяха сдружения на родители, сдружения на нам кви си учители. Всички такива се бориха от самото начало всички, всички да минат на ДО. Мноооого по-късно запяхте песента, че който иска или се чувства застрашен да мине на ОЕСР....
Недей да ми се правиш на Лили Иванова, ако обичаш, защото от самото начало децата бяха сочени за основен разпространител, преносител на заразата.
От една страна, бяха родителите, които ги спираха, защото пазят свои роднини (любопитен ми е % в този случай). Голяма част от родителите обуславяха своето тропкане с желанието за безопасност на децата..... Уж. Имаше и такива, но колко бяха...

От другата страна бяха една група учители, който се бяха изпонатръшкали от страх, че ще ги заразят и вече всяко дете беше потенциален бацил. И понеже познавам учители, които казваха, че им е супер да са си вкъщи и да мятат листчета по вайбър, затова се радвам на този тип учители, които открито застават и казват, че ДО не е обучение.
Та недей да ми говориш за кроткост!

# 323
Австрийците с три теста. Аз по един искам, близалка. Искам децата ми да учат присъствено и ако това може да стане само с маски и редовно тестване, съм "за".
Преди малко ми попадна пак някакво отворено писмо ли, петиция ли беше във Фейса. Няма значение. Важното е друго,  родителите искат и настояват за присъствено обучение. Супер, и аз го искам. Обаче, да нямало тестове, да нямало маски, пардон парцали.

# 324
Учителски организации искат трета ваксина за всички в сфератаВ
Само че има една малка подробност. Учителите не работят на първа линия. На първа линия работят лекарите.
Всъщност зад изказването на г-жата от Учители за безопасно образование прозираше идеята учителите също да бъдат обявени за първа линия.. Само че на първа линия не бачкат от дома, хем ДО, хем първа линия.. Айде бастаа!

# 325
И аз съм такъв родител. Искам ПО. Не искам тестове. Не съм против маските в училище, защото моите деца са големи и си ги пазят. При малките обаче незнам как ще е.

# 326
По този повод с маските - в коя заповед пише, че и деца до 6г трябва да носят маски? Вчера дори Кацаров говореше за маски в ДГ, това как си го представят?

# 327
И как едно дете на 6 год изкарва с маска 10ч на училище?
Скаридка,  писали сме едновременно

# 328
  • София
Искам на 15.09 да вляза в клас!
Искам, в моите часове да виждам прекрасните лица на моите ученици- вдъхновени, дори и незнаещи отговор, но, изпълнени с живот и емоции, с усмивки и глъч, изпълнена глъч, която може да се види и усети само в  училище!
Искам да видя прекрасните им млади и усмихнати лица! Да чуя  техните радостни гласове,  които са ми да болка познати.
Когато сме  заедно в класната стая, ще преодолеем планини.

# 329
Времената, които описва Азимов в разказите си са толкова близо...
А романът "Голото слънце" вече е почти гола реалност.

Общи условия

Активация на акаунт