Дистанционно обучение за учениците-Teмa 19

• 28 547
  • 780
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Аз не ги слушам сериозно, приемам ги като вицове всички приказки. За боледуването на децата не зная какво да кажа, но по фейса все по-упорито се появяват антиваксърски и антимаскърски картинки, а особено флудват с картинки с нещастни деца с маски и всякакви подобни. Аз като родител бих се замислила по въпроса за опасността при децата, но за моето дете, а за чуждите деца няма как да кажа - имат си родители.

# 601
Защо не купиха пречистватели на въздуха за училищата, да му се не види!
За избори през три месеца пари има, нали!
За маските, без да коментирам дали има полза и/или вреда от тях, се чудя защо държавата НЕ ИСКА да ги наложи. Пари не й струват за разлика от тестовете.
Не искам да звуча като изкукал конспиратор, ама на ум ми идва само, че или неофициално е прието, че не носят полза, или просто по някаква причина искат ДО.
Аргументите, че не могат да ги наложат, защото хората не искат издишат, защото то всичко дето ни налага държавата ние сме си го харесали преди това сякаш.

# 602
  • Майничка
Solnichka, в нашето училище има пречиствател във всяка стая.

# 603
Solnichka, в нашето училище има пречиствател във всяка стая.
Супер е това. Значи може. Не откривам изследването, което четох показващо, че е ефективна тази мярка. Има какво да се направи, за да са в клас децата.

# 604
# 605
  • Пловдив
Само приоритетите ли направиха впечатление. Защото на мен и едни други неща ми се набиха в очите. Дето тук няма да се случат.......80% от преподавателите в Турция са ваксинирани! Примерно.....

# 606
dazel, на мен тези неща ми правят впечатление, но какво от това? Преди няколко дни по някой от телевизионните канали показваха по какъв начин ще започне училище в седем европейски страни. Паралелно показваха и какво е ваксинационното покритие в съответната държава. Всички си приличаха по високо такова, над 50%, заявка за изцяло присъствено обучение. Имаше разни нюанси в детайлите - маски и тестове, но и те присъстваха в различна степен навсякъде.
При нас ваксинирани са под 20%, тестове няма. Сал едни маски останаха. Затова ще си кретаме за поредна година ДО.

# 607
Затова ще си кретаме за поредна година ДО.
Да бе, да!

# 608
Не е честно купонът по заведенията да е на макс, а децата да учат вкъщи.

# 609
dazel, на мен тези неща ми правят впечатление, но какво от това? Преди няколко дни по някой от телевизионните канали показваха по какъв начин ще започне училище в седем европейски страни. Паралелно показваха и какво е ваксинационното покритие в съответната държава. Всички си приличаха по високо такова, над 50%, заявка за изцяло присъствено обучение. Имаше разни нюанси в детайлите - маски и тестове, но и те присъстваха в различна степен навсякъде.
При нас ваксинирани са под 20%, тестове няма. Сал едни маски останаха. Затова ще си кретаме за поредна година ДО.
Те и там борят вълните, не са цъфнали и вързали.

# 610
Борят те, ама по друг начин ги борят. Никога не съм имала желание да живея в друга държава, но сега горчиво съжалявам, че не съм примерно в Дания. И още десетина европейски страни могат да са на нейното място.

# 611
  • София
Мярката за учениците "Отново заедно" остава
https://faktor.bg/bg/articles/ikonomika-turizam-ministar-baltova … ovo-zaedno-ostava

# 612
  • София
Интересно. Така, както разбирам, до декември учениците са дистанционно като заразоносители, а от средата на месеца до януари са спасители на туристическия бизнес. Хммм Imp

# 613
  • Sofia
Не е честно купонът по заведенията да е на макс, а децата да учат вкъщи.

Може ли да те попитам ти колко пъти отиде на ресторант това лято, в хотел, на кафе?

# 614
  • София
А на мен ми е интересен смисълът на въпроса. Да речем, че е отишла 10 пъти на ресторант, два пъти на хотел и 5 пъти на кафе. И какво?

Общи условия

Активация на акаунт