Завръщане или не от чужбина в България?

• 22 742
  • 414
  •   1
Отговори
# 300
Тангра, ни риба, ни рак Wink
Плажът си е плаж. Събота, неделя и някои понеделник/ петък от 10 до 6 Simple Smile

Нашите ваканции са 10 седмици през лятото, 2 за Коледа, 10 дни за Великден и 10 дни през средата на  Февруари. Общо 9 работни месеца и 3+ почивни.

Титина, от 8 години изцяло, но за повече от 3 дни е преди 10.

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 18:20 от Анонимен

# 301
  • Най-красивата страна
Хора без морал и възпитание има навсякъде по света.
Мръсотия също съм виждала на много места в Европа.
И гадни квартали също.

За разходките
Докато живеехме в Германия всеки уикенд се разхождахме до съседни държави.Харесваше ми много.
Тук ходим често до Гърция и Турция.Не е чудо голямо да пътуваш до съседна държава,половин България ходи.
Ходим с приятели и до съседни градове.

Докато бяхме в Германия през отпуската се прибирахме в България.

Сега не сме зависими от работодател работим за себе си и почивката ни е два пъти годишно.

# 302
Моите познати дето са в чужбина, са си само и единствено със семействата или поне това виждам в социалните мрежи. Това приятелки,барове и тиймбилдинги го виждам само в българските фейсбуци. Но аз съм си в бг, нямам високи критерии и никога не съм имала. Мразя да се напрягам, да изискваме. Работила съм в по-циганска държава от бг, но ми харесва как ме закачаха мъжете, защото повечето жени бяха забулени от-до. Харесва ми в бг, че има на кой да си оставиш детето, харесва ми лекият и лежерен живот. Просто мога да живея и в чужбина, не мие проблем, но деца специално в чужбина не мога да гледам. Няма баби, майчинството е шест седмици, не е за мен тоя живот. Ако съм сама няма проблем. Мъж ще си намеря за една, две седмици макс. Но децата са ужасна отговорност.

# 303
Кристина, говорим за нормални цивилизовани държави с равни права за мъжете и жените. Лично аз никога не бих живяла в арабска и мюсюлманска държава.

От няколко години мисля колко би ми харесало да живея в скандинавието също.

Хората в чужбина са разнообразни.
 Общото е, че новите имигранти или тези, които смятат, че са на гурбет еди колко си години, спестяват, живеят обрано и се прибират след 5-10 години, се събират предимно с българи само.

Ако са ти такива познатите в чужбина, нищо чудно, че не ходят никъде и пестят от всичко.

Но млад човек като автора, който е интегриран, ще му е забавно и интересно да пробва и в България.

# 304
Приятелките ми се омъжиха за американци, араби, норвежци и датчани. Нито една не е с българин, която е с българин си е в бг.

# 305
Приятелките ми се омъжиха за американци, араби, норвежци и датчани. Нито една не е с българин, която е с българин си е в бг.
И си стоят вкъщи само ли?

Възможно е да са по- затворени характери. Но и Някои хора въобще не си пускат личния живот на показ из Фейсбук, та може и това да е.

# 306
Е аз по-личен живот от току що роденото ти дете не мога да си представя.

# 307
  • France
Аз от години не пускам нищо по ФБ. Някой виц, "умна" мисъл и нещо еколо-феминистично.

# 308
аз пък даже нямам ФБ.

# 309
Аз пускам много неща из Фейса и от 80тте ми контакта там половината ги виждат, но имам много познати, които почти нищо не пускат, а само гледат.
Затова и предположих следното по- горе.

# 310
Тези, които не качват снимки във фейса тотално съм ги забравила как изглеждат. Камо ли да ги мисля как живеят.

# 311
  • София
Ние примерно цяло лято ( от май/юни до септември) бяхме на плажове ( живеем на 30мин с кола от  обособено ваканционно средище с лодки, каяци, канута, водни спортове, джетове, водни ски, голф и т.н.) всеки уикенд по цял ден това лято. Няма значение дали ще е океан, море, езеро, река Simple Smile

Три уикенда бяхме на вилите ( котидж на фтонта на езерото) на приятели (целият септември) от петък до неделя вечерта. Докато мъжете строяха помпена станция, ние с децата и жената се разбихме от разходки, педал лодки, приказки, готвене, федербал, четене, почивка, настолни игри, рисуване, а вечерите на верандата бира, скара, залез над водата и приятна компания.
Октомври почнахме ученето пак, но е пълно с празници по почивните дни и разходки по нови места уикендите.
Толкова стерилно, направо голяма забава би трябвало да е, за който не го е видял на живо. Извинявай, Контеса, не го приемай прекалено лично, хубаво разказваш.

# 312
Аз ценя спокойствието. Не мога да разбера защо трябва да е забавно, шумно и прочие, за да е хубаво. За мен хубаво е точно да е спокойно, лежерно, неангажиращо, часовникът да е намалил оборотите. Май и Контесата е така, та я разбирам защо са й така хубави спомените.
Темата за пореден път показа колко пъстър е светът.

# 313
Хрупка, стерилно? Интересна констатация.
Почивахме си все пак, както и Силвана е отбелязала, а и не сме вече с малки деца, което променя значително ежедневието и времето, в което можем да почиваме както ние го разбираме, без задължително ходене по площадки, пищящи деца, шумни площади и компании.

Тези, които не качват снимки във фейса тотално съм ги забравила как изглеждат. Камо ли да ги мисля как живеят.
Масата хора са не-качващи лични снимки, а по-малката част са качващите снимки. Поне в моята реалност.

# 314
sylviana за всеки е различно.

Общи условия

Активация на акаунт