Завръщане или не от чужбина в България?

• 22 833
  • 414
  •   1
Отговори
# 150
Хм, това е новост за мен.
А връщат ли парите ако не се събере сумата? Много некоректно.

Другите пари за Джони се събраха и уж нямаше проблеми, ще питам из форума.
Идея си нямам, виждах движение по акаунта до 3-та дарена сума. След година или повече се присетих, пробвах да вляза, не можаха да ми верифицират имейла.  Парите за Джони не бяха през гофъндми, а през хелп карма мисля

# 151
Ще проверя.
Да, така беше. Просто аз дарявам и не проверявам много след това, освен за Джони.

# 152
Контеса, мен животът в бг ме удовлетворява напълно, децата ми също са много щастливи. Когато бях в чужбина също бях много щастлива, тогава даже се размазах, защото бях стюардеса и нон стоп пътувах, което е най-голямата ми страст в живота. Имах един кофти период, когато децата бяха малки и не можех да излизам, не получавах толкова помощ колкото искам и имам нужда, но и аз съм си разглезена, не съм като вас. Мен ме интересува сладкия живот и забавленията. По отношение на болести и природни катаклизми: както ги е писано. И в най-богатите и уредени общества умират хора и деца. Аз това грам не го мисля. Каквото дойде, но от друга страна искам по-интересен живот, повече приятелки, не искам да се затварям вкъщи, както ми се струва, че правят хората в чужбина. Искам широк приятелски кръг.

# 153
sylviana ние не бихме насърчили децата си , а в същото време за тях правим всичко без значение цената и последствията. Нашите деца може би също ще правят така за своето семейство.

# 154
Caralho, зависи какво разбираш под реализация на децата в чужбина. Определени добри професии и кръгове ще останат затворени за тях дори и да се изучат там, както, между другото, е и в България, където може да се преживява повече от добре. А приказките за усилията и постиженията за мен са мотивиращи речи за привличане на пушечно месо в корпорациите и никога не бих насърчила децата си да тичат смело и с ентусиазъм към инфаркта и бърнаута.

Под реализация имам предвид да бъдат: адвокати, доктори, инжинери и т.н. Просто да имат нормален живот в нормална държава.
Но и ти си права, всичко на тоя свят има цена, зависи кой какво цени.
В САЩ все още ако имаш желание можеш да излезеш от матрицата.

Титина, недостойно е да кажеш, че не си получила и стотинка от Гофъндме кампанията, когато лично изпратихме пари като научихме.
Ако не достигнеш сумата посочена, не получаваш нищо.  парите остават за компанията гофъндми.

Хмм:
Reaching your goal is not required. With GoFundMe, you keep each and every donation you receive. - https://www.gofundme.com › questions

# 155
Хм, това е новост за мен.
А връщат ли парите ако не се събере сумата? Много некоректно.

Не само за теб. Gofundme не изискват да се стигне посочената сума. Ако даренията не се изтеглят навреме (има 90 дневен срок от датата на първото дарение, в който трябва да започне теглене), те се връщат автоматично на дарителите. Не са некоректни Gofundme, а някои други.

Не съм се връщала в България, откакто официално емигрирах, но между двайстия и трийстия си рожден ден живях в пет различни страни и донякъде съжалявам, че реших да остана в петата, вместо да продължа. Авторе, сега ти е времето да пробваш всичко, включително как ще ти хареса да живееш в друга среда. Излизане от зоната на комфорта, на тази възраст, за една или две години, е просто задължително за развиването на много качества. Не е като да не си го правил вече. Заминавай - ако не стане, просто го пишеш полезен житейски опит и продължаваш нататък, без съжаления за изпуснати шансове. На тази възраст нищо изпуснато не е загубено завинаги. Пък кой знае. Българските девойки са умни, красиви и оправни. Може там да ти е късметът.

# 156
А аз видях навсякъде-в централните части,в метрото,по улиците на Париж,Страсбург,Кале ,най-много в Марсилия.....Пълно е с араби и негри.
Все едно съм в Африка или Азия.
А,да, може би някои са второ или даже трето поколение родени във Франция и са французи по документи.

И в другите европейски държави има-в Шведистан и Германия  например също са много.
Ама не чак толкова,колкото във Франция.
Във Франция ги има най-много. При нас в Брюксел положението е подобно. Лошото е,че те са белгийски граждани, повечето родени тук и се обиждат, ако не ги смяташ за такива.  За тях ние от Източна Европа сме навлеци.

# 157
Здравейте,не намерих друга подобна тема и затова ще помоля за съвети и мнения тук.Вече нещо ни писва в Бг.и мислим дали да се ориентираме някъде в чужбина.Имаме едно дете на 10 г ,знам че и в чужбина не е лесно .Но тук трудно си намираме заплатена работа,ако нямаш някой който да те уреди някъде...Заслужава ли си да рискуваме ???Ще съм ви благодарна да чуя вашите гледни точки

# 158
Насочили ли сте се към конкретна държава?

# 159
За Холандия,Великобритания за Швеция
я ?Конкретно не

# 160
За Холандия,Великобритания за Швеция
я ?Конкретно не
Какви езици говорите? Професии?

# 161
Английски и турски на средно ниво,аз съм мед.сестра а мъжът ми е икономист.Не очаквам да работим по професия.

# 162
С английски ще сте добре и в Англия и Холандия, но ще трябва да се доучва ако искате да работите по специалностите си. Успех.

# 163
защо не опитате да работите по специалностите си?

# 164
Езика не го знаем толкова добре.Ако успеем да се установим и зависи как ще потръгне.Досега не сме работили в чужбина ,пълна мъгла ни е!

Общи условия

Активация на акаунт