Завръщане или не от чужбина в България?

• 22 806
  • 414
  •   1
Отговори
# 240
  • France
Е, да, де! Скорошна перспектива, ама не си ги взел. И да 100к са в топ 10, но ти си ги взимал друг път.
Не се заяждам, съпоставям. 70К CAD са 48К EU, или 4000 на месец. Надявам се, че говорим за нето, защото иначе съвсем ще се спихне сумата.

# 241
...   Другото е, че бял стрейт мъж от източна Европа си остава не 2ра, а 3та ръка човек. Завинаги. Независимо какво му е образованието, работата и парите. Това е причината, заради която се върнах.

Танграта това не е вярно за Канада , държава на емигранти . Може друг да ти е проблема ?

# 242
  • София
Е, да, де! Скорошна перспектива, ама не си ги взел. И да 100к са в топ 10, но ти си ги взимал друг път.
Не се заяждам, съпоставям. 70К CAD са 48К EU, или 4000 на месец. Надявам се, че говорим за нето, защото иначе съвсем ще се спихне сумата.
В София взимам и по 200к. 100 от заплата, 100 от наеми. Ако броим капиталовото покачване на имотите може и 400к да ги изкарам. Нето.
Продължаваш да се заяждаш.

Скорошна переспектива ЗА ТОГАВА! Когато съм бил със 5 г стаж по специалността. Сега съм с 15г стаж по тая специалност. Питай който искаш ИТ каква е разликата!

Върни се и прерпрочети какво съм написал. Аз не съм писал, че съм топ 10, а че мога да потърся работа в западна държава и да вляза в топ 10. По-внимателно и бавничко четете и мислете повече. Пиша ясно и разбрано и си меря думите добре.

# 243
  • France
Ти май нещо ми се ядоса. Недей, аз само съпоставям и си вадя изводи. Но си прав, препрочетох написаното и ставало дума за брутен годишен доход. Сега, не знам как се калкулира brut-net в Канада, но във Франция 4000е бруто са точно 3000е нето. Или почти моята предпоследна заплата (нарочно не слагам точни цифри). Само, че аз въобще не се имам за топ 10. Нито за топ 20. Но може би, защото съм жена, един вид второ качество Joy

# 244
  • София
За 3ти път пиша:
СЕГА бих влязъл в топ 10, при вече 15 години стаж като програмист. С 0 години стаж преди 15 години съм бил на 4к бруто.

100к+ бруто годишен доход са топ 10% от доходите на Канада и САЩ.
Ако СЕГА, със СЕГАШНИЯ си стаж емигрирам отново и отида там, бих взимал такъв доход СЕГА. Това съм писал още 1я път.

Между другото, капиталовият доход съм го сметнал доста консервативно. Реално е 400-500к на година само той.

# 245
  • France
Еее, нали казваше, че няма как да имаш малки доходи и да пътуваш?!
Колко апартамента имаш в София? Да кажа на нашите как да станат милионери.

# 246
  • София
Еее, нали казваше, че няма как да имаш малки доходи и да пътуваш?!
Цитирай ме, че не помня да съм казвал такова нещо. Казвах, че не може да се спестява.
Освен това, аз не съм представителна извадка. Аз си бях добре още от преди заминаването за Канада. Имал съм и имоти и бизнеси. Затова и можах да си позволя 4 г да уча в Канада, без да работя, да имам кола, да пътувам. Но няма как канадските доходи да са били определящи, защото тогава не съм получавал такива.

Бтв, някак логиката, че съм работил за американска компания, следователно е лошо да си в България ми се губи. Че аз в Канада работих за САП и Нокия, които са немски и финландски.

# 247
  • France
И това знаем, че си продал 120м² във Варна ли беше, в Бургас ли? Плюс студентски кредит. Пак питам колко апартамента в София са нужни за да станеш милионер?

# 248
  • София
Аз съм продал един, но имам още доста непродадени, които направиха 25 години ползване.
Зависи от апартамента. Понякога и един стига. Аз имам новозакупени над 10, без да броя старите.
В процес на сделка съм за още 15ина, ще видим до къде ще я докараме.

# 249
  • France
Тц,тц, родителите ми от 30 години са наемодатели в София и още не са милионери Ski

# 250
Ако спрете да го нападате и прочетете внимателно какво е написал, ще видите, че е истина.
Да има хора станали милионери и в България от отдаване на имоти, но това определено не става от един апартамент.

# 251
  • Най-красивата страна
Познавам хора с по 10-12 апартамента.Не е чудо невидяно.
Не са ги купували.Получиха ги като обезщетение срещу градски парцели.
Има и хора с по 2-3-4 апартамента..
Има и такива,които продадоха земя и си накупиха имоти в комплексите-преди 2008г.
Сега пък си купуват имоти в Гърция и Испания,било по-изгодно...
Някои фирми за недвижими имоти имат такава услуга-оставяш им ключ и те дават имота под наем.

За Канада-бях там за малко и на гости.
Обаче явно улучих кофти момент.
 Кучи студ.-35градуса.
Върнах се преди да ми изтече визата,защото се разболях и тук лежах в болница.
Просто не понасям студа.Не е за мен.

# 252
  • France
Има, да, но милионер - рядко, почти невъзможно. Но дано да е вярно това, което разказва Танграта. И да са повече като него. Родителите ми имат имоти за продан. Важното е купувачи да има.

# 253
  • Най-красивата страна
Купувачи има,особено в момента въпреки,че цените са високи,всичко се купува...

# 254
  • France
Нямам такива наблюдения. 5 апартамента продаваме в момента.

Общи условия

Активация на акаунт