Страшни истории.Помните ли ги.Разкажете ги

• 93 545
  • 335
  •   1
Отговори
# 270
Мислех да отворя нова тема, но после реших да пиша тук т.к. темата е за детските страхове. Ще ви разкажа какво се случи вчера. Няколко семейства бяхме на една вила за два дни. Аз изморена, предлагам на едното дете да си полегнем и да му разкажа приказка (детето е момченце 4 год). Приказката е Червената шапчица, защото ми е най- лесна за разказване. Започвам аз, обаче като стигам до там, как вълка си ги е хапнал, детето започва да ми задава въпроси: " Защо е изял шапчицата, защо е изял бабата" и т.н. Как да е му обясних. Обаче като дойде ред на ловеца и това дете като ревна, че убили вълка- в чудо се видях. Аз че не спах- не спах, но и детето се разстрои. Подхванахме, ние възрастните темата за приказките. Споделих  как като бях малка не ядях ябълки и ревях като ме сресват и то не за друго, а заради приказката за Снежанка. Майката на детето разказа, че като ходела на село при баба си и било много страшно, докато я къпят в банята ( знаете- селска баня на дърва), за да не я бутнат в огъня. Това и било насадено от "Хензел и Гретел". А един от мъжете сподели, че при всяка направена от него беля, го е било страх да не загуби майка си както в "Дивите лебеди"
И си мисля... Това са типично детски страхове.  В същото време и приказките са детски...Но дали могат децата на такава малка възраст да извлекат поуката, или по-скоро се плашат?!

# 271
  • Be realistic - plan for a miracle.
Историята не е детска, не е легенда... истинска е. Става дума за една моя приятелка, Милена, която още през пубертета имаше много проблеми на психическа основа.. казано направо се страхуваше. Страхуваше се така, както се страхува човек, който е сам, когато е уплашен от нещо ужасно, когато няма никой до себе си. Тя се държеше точно така - затваряше се вкъщи и плачеше дни наред, когато ходехме да я видим повтаряше само "Страх ме е. Страх ме е. Сама съм!" и въпреки, че я убеждавахме, че не е сама, че има до себе си приятели, майка, сестра - тя само клатеше глава и плачеше, свита на кълбо. Малко след 18-тия й рожден ден положението беше станало много зле, Милена не излизаше никъде, отказа да ходи на завършването си, да кандидаства... просто се страхуваше от хората. Тогава майка й и сестра й я вдигнаха и я заведоха при един екстрасенс в някакво село. При което той им обяснил, че Милена се измъчва от подсъзнателни дълбоки спомени от предишния си живот  Confused Казал им, че в предишния си живот тя е живяла в някакво село, преди хиляди години, и като момиченце още селото им е било нападнато, всички жители избити до крак, а тя, 5-6 годишна е успяла да избяга в гората над селото. Там е стояла дни наред, на тъмно, плачеща, уплашена, сама, докато накрая е загинала...  Confused Екстрасенсът казал, че от тази смърт идват настроенията и уплахата й в този живот. Казал Милена да отиде да живее в чужбина и да носи някакви камъни постоянно със себе си, както и на рождените си дни задължително да ходи на черква. В момента Милена наистина живее и учи в чужбина и доколкото знам вече няма такива проблеми. Но всички тогава покрай нея, 17-18 годишни лапета доста се бяхме поуплашили от разказаното от екстрасенса...

# 272
И какво, никой не се е сетил да я заведе на психиатър, вместо това - на екстрасенс... Shocked

# 273
  • Cофия
Незнам до колко страшна ще ви е стори тази история, но миналата седмица една вечер хванах по Канал 1 някакво предаване, в което даваха възрастни хора на по 70-80 години от някакво село. Не го хванах от началото, така че не разбрах кое е точно селото. Та възрастните хора разказваха как постоянно от края на селото се чували гласове нещо от типа на " Ихууууууу" - както на времето викали по сватбите. И обясняваха че преди векове на това място имало голяма сватба, но земята се свлекла и затрупала сватбарите в дола - това бяха думите на една баба. Незнам до колко е истина и дали наистина хората чуват гласовете на затрупаните сватбари, но възрастните хора много убедително разказваха как нощем чували тези гласове.  Накрая дадоха една жена, която разказа как приготвяла сърми за задушница и чула съвсем близо до входната си вратат същия този глас да вика Ихууууу и тъй като майка й била починала наскоро тя казала - мамо ако се дошла да взимаш татко остави ми го че ми е нужен. И гласът постепенно се преместил нагоре по улицата и спрял пред друга къща, където след няколко дни починал друг човек.

# 274
  • Там където е семейството ми
Незнам до колко страшна ще ви е стори тази история, но миналата седмица една вечер хванах по Канал 1 някакво предаване, в което даваха възрастни хора на по 70-80 години от някакво село. Не го хванах от началото, така че не разбрах кое е точно селото. Та възрастните хора разказваха как постоянно от края на селото се чували гласове нещо от типа на " Ихууууууу" - както на времето викали по сватбите. И обясняваха че преди векове на това място имало голяма сватба, но земята се свлекла и затрупала сватбарите в дола - това бяха думите на една баба. Незнам до колко е истина и дали наистина хората чуват гласовете на затрупаните сватбари, но възрастните хора много убедително разказваха как нощем чували тези гласове.  Накрая дадоха една жена, която разказа как приготвяла сърми за задушница и чула съвсем близо до входната си вратат същия този глас да вика Ихууууу и тъй като майка й била починала наскоро тя казала - мамо ако се дошла да взимаш татко остави ми го че ми е нужен. И гласът постепенно се преместил нагоре по улицата и спрял пред друга къща, където след няколко дни починал друг човек.
Аз също,хванах по-случайност предаването.Много зловещо ми се стори,а и възрастните хора така убедително говореха,че тръпки да те побият.Странното е,че почти всички жители на малкото селце,са чували тези гласове.
П.П.Напоследък хващам все един аткива предавания,че после ме е страх да се изнеса от хола в спалнята. Tired
Хем са ми страшни да ги гледам,хем пък пусто любопитство наделява над мен.
Снощи например,даваха по дискавари,"Случки с духове"Много зловещо. Tired

# 275
Историята със "Ихууу-то" ми напомни една друга история. Двама приятели на баща ми пътували на някъде през нощта. По едно време колата им нещо се развалила и те решили да останат да спят в нея, а на сутринта да видят какво и има. Когато се събудили първият казал:
"Да знаеш каква хубава сватбарска музика се чуваше от някъде снощи- хора, ръченици, народни песни."
Другият човек (той е турчин) казал само:
"Да наистина, имаше сватбена музика, но не бяха български хора и ръченици, а беше музика, която пускаме по нашите турските сватби".
Хората оправили колата и отишли в близкото село. Оказало се, че на това място много често закъсвали коли. И всички хора чували сватбена музика.

# 276
  • Be realistic - plan for a miracle.
И какво, никой не се е сетил да я заведе на психиатър, вместо това - на екстрасенс... Shocked

А да, забравих да кажа, че преди да я заведат при екстрасенса бяха наобиколили всевъзможни психиатри и психолози, при Мадлен Алгафари ходиха даже (идея си нямам защо). Тя самата й майка на приятелката ми е лекарка... имаше много познати и я заведе при тях ама тц - никой не можа да й помогне, единственото което измъкваха от нея е, че се страхува и е сама..

# 277
Вчера нали беше Задушница. През деня купих една торба лакомства и ги дадох на съседското семейство, като им казах, че тази торбичка я раздавам за майка ми.
Вечерта лягам и сънувам, че съм на една трапеза с много починали хора. Едни дълги маси, едно чудо..., като едно времешните сватби, дълги, дълги маси. На мен нещо стола не ми беше удобен и както винаги вдигах гири нещо, че не ми е удобно... Crazy Mr. Green. Ядат и пият хората, празнуват нещо. Мернах и майка, и кой ли не, както и непознати за мен хора.
Събуждам се и като се замислих за съня си........ Ами нищо чудно да има друг свят и на Арахангелова задушница, каквото сме раздали за починалите, да са си спретнали купонче... и аз да съм го видяла, някакси Sunglasses.

Ню, има вярване, че на Задушница сме на гости на нашите мъртви.
Може би затова си сънувала нещо подобно... Аз искам, но за съжаление не мога да сънувам татко...
Сънувала съм го няколко месеца, може би година преди да почине като покойник. По това време и през ум не ми е минавало, че силен и прав мъж като него ще си замине така внезапно. Тогава помня, че се събудих цялата обляна в сълзи и после цяла седмица ме държа... Явно някой се е опитвал да ми каже нещо или да ми помогне по-лесно да приема това, което ме сполетя преди 2 месеца. Не знам...

# 278
  • Кьолн
И аз имам една много страшна история.Един ден бяхме отишли при пра-баба ми бог да я прости!
С брат ми спаме в една сая.През ноща чувам шум на топчета но помислих че е брат ми и не обърнах внимание На сутринта се събуждаме с брат ми и той казва че някаква грозна усмивка го целела и се криела отдолу масата.Според мен тази къща е прокълната защото  в нея са ставали много убииства

# 279
  • Кьолн
защо спряхте да пишете?

# 280
защо спряхте да пишете?

Крием се и се страхуваме под масата.

# 281
И аз съм под масата, ама от преяждане и препиване... Mr. Green

# 282
  • Кьолн
И мен ме хвана бъз ама продължавам да пиша

# 283
Като споменахте за различни гласове, реших да ви напиша и моята странна случка (продължила няколко години...)
Когато бяхме 5-6 клас с една моя приятелка се бяхме запалили по викане на духове и "разговори" с тях. За целта използвахме карти - ако картата е червена, отговорът на зададения въпрос е "да", а ако е черна - "не".
В интерес на истината се падаха логични отговори (например: руса ли съм - да, с черна коса ли съм - не, момче ли съм - не, момиче ли съм - да и т.н.) Бяхме се занимавали с това цял един следобед и мен почна да ме хваща шубето, защото приятелката ми започна да задава по-страшнички въпроси (от насилствена смърт ли си умрял, обесили ли са те и т.н.)

Та, тръгна си тя, а аз останах сама в нас и не исках да стъпя в стаята, в която бяхме оставили тестето карти. Няколко дни по-късно пак бях сама и гледах ТВ, по-точно музикална ТВ и дадоха клипа на Desree - Life. Вътре се на едно място се пее: "Ooh, I get the shivers
I don't want to see a ghost,
It's a sight that I fear most" - точно на думичката ghost (призрак) чух странно изсвирване. Първоначално помислих, че някой се прибира в нас,обаче нямаше никой. Отново чух същото изсвирване, този път на думата "life" (живот). Много се изплаших и изключих ТВто. Това продължи години наред - на тази песен, на посочените места, се чуваше това изсвирване. Забелязах, че сякаш идваше някакси отгоре (все едно откъм тавана на стаята). Някой може да каже, че качеството на клипа (например) е било бъгаво. Обаче чух същото изсвирване един ден, докато се возихме с баща ми в колата - пуснаха песента по радиото.
С течение на времето свикнах с това нещо, даже като го чуех и казвах "Оооо, здрасти!" Crazy
После престана от само себе си. А, да - албумът на Desree, в който е въпросната песен се казва Supernatural (Свръхестествено)....

# 284
  • Кьолн
Аз имам много-много истории ама ще ми отнеме часове да разказвам тези мой истории.Ако продължите да пишете може и да ги ражкажа.Но все още ми се спи smile3507

Общи условия

Активация на акаунт