Почивка на Малдивите /Тема 5/

• 65 702
  • 780
  •   1
Отговори
# 765
Благодаря за всички отговори. Успях да се ориентирам до някъде. Остава да гледам за острови с местни, защото момчетата ми са доста активни, да си намерят приятелчета и на ризорт ще им е скучно, а и ние не се печем много защото сме много бели всичките и за тен е невъзможно. Гледах в букинг има до 2500 лв. за всички с храна на доста острови. Местата са с висок рейтинг, въпреки че  на мен ми е важно само да е чисто, че се прибираме там за къпане и спане. До Истанбул решихме, че ще сме с колата и полета ще е Истанбул-Мале. Е тук само не съм сигурна, че ще се справя. Не съм резервирала билети до сега. Гледах някакви примерни дано 5-12 април. Двупосочен на сайта на Туркиш. Дава ми 10000 турски лири на човек. Това за двете ли посоки трябва да е? Или и другата посока също е 10000. Може ли някой, който е запазвал да ме насочи. Давам 3 възрастни и едно дете. Дано да не е мисия невъзможна с този бюджет. Че ми се иска една екзотична дестинация.

# 766
Благодаря за всички отговори. Успях да се ориентирам до някъде. Остава да гледам за острови с местни, защото момчетата ми са доста активни, да си намерят приятелчета и на ризорт ще им е скучно, а и ние не се печем много защото сме много бели всичките и за тен е невъзможно. Гледах в букинг има до 2500 лв. за всички с храна на доста острови. Местата са с висок рейтинг, въпреки че  на мен ми е важно само да е чисто, че се прибираме там за къпане и спане. До Истанбул решихме, че ще сме с колата и полета ще е Истанбул-Мале. Е тук само не съм сигурна, че ще се справя. Не съм резервирала билети до сега. Гледах някакви примерни дано 5-12 април. Двупосочен на сайта на Туркиш. Дава ми 10000 турски лири на човек. Това за двете ли посоки трябва да е? Или и другата посока също е 10000. Може ли някой, който е запазвал да ме насочи. Давам 3 възрастни и едно дете. Дано да не е мисия невъзможна с този бюджет. Че ми се иска една екзотична дестинация.

Последния път когато проверих варианта до Истанбул с кола и от там до Малдивите със самолет се оказа, че това излиза по-скъпо. Проверете пак. А след като вече се ориентирате към април следващата година, то съветът ми е наистина да изчакате за билети даже до декември. Прегледах набързо цените на билетите, които съм купувал за последните няколко години: $549, $529, $589, $450, $490, $555, $525... по-назад имаше и цена около 280, но това беше с две прекачвания (в Колобмо). А за забавление на децата най-добре е да има достъпен риф от самия плаж. В хубавия риф часовете минават неусетно. Също така, прекрасно забавление може да е риболовът (местните го организират и не става въпрос за висене с въдица и да чакаш да ти клъвне, а далеч по-динамично и приятно изживяване). Също така и другите екскурзии, които са напълно подходящи за деца (поне моя син на 10 беше страхотно впечатлен и се забавлява на макс): плуване с манти, лов на октоподи и лобстери, фишфийдинг и др.

# 767

За посочените дати (отдолу е крайната цена), но съветът ми е да изчакате. Мисля, че турците пускаха промоции май - юни месец.

Последна редакция: вт, 25 апр 2023, 09:33 от silan

# 768
Ние летяхме в средата на януари 2023 г , билетите са от ТА . И турците пуснаха промоция миналата година в края на септември и началото на октомври за Малдиви беше 500 евро на човек и Сейшели 450 евро . С полет от София .

# 769
Здравейте,

Включвам се в темата, тьй като планирам почивка на Малдивите през  2024 г. - февруари месец. Търся отзиви за хотел COCOON MALDIVES.  Също така моля, споделете дали сами сте си организирали почивката или сте ползвали услугите на туристичека агенция. Ако сте я планирали през агенция, коя бихте препоръчали.

# 770
  • Sofia
Shantal, а къде бихте повторили и в конкретика в какъв тип настаняване?

От по- близките, на които сме били, Курумба ни хареса много. Другият е Пулман, но до него има вътрешен полет и трансфер с лодка.

Настаняваме се в плажни вили, ако има с басейн, предпочитаме. Във водна не сме били никога.

# 771
Shantal, а къде бихте повторили и в конкретика в какъв тип настаняване?

От по- близките, на които сме били, Курумба ни хареса много. Другият е Пулман, но до него има вътрешен полет и трансфер с лодка.

Настаняваме се в плажни вили, ако има с басейн, предпочитаме. Във водна не сме били никога.

Благодаря! И моите предпочитания са към плажна вила с басейн евентуално.

# 772
  • Бургас
За мен плажната вила е много по-добре от водната.
По-прохладно е, има сянка, не се налага да вървиш под слънцето, докато се прибереш.
Била съм и в двата вида настаняване и наистина не мога да намеря нито един плюс на водната.
Изводът, до който съм стигнала досега е, че най-доброто местоположение на вилите е от страната на рифа.
И на мен ми се иска коледните празници да сме там, още повече, че 10 дни почиваме цялата фирма и ще е най-спокойно, обаче тези цени тотално ме отказват.
Може би ще се съсредоточа да търся в края на януари, когато е междусрочната ваканция.

# 773
  • София
Shantal, благодаря за споделеното за Varu. А какви са впечатленията ти от плажа? Има ли зона с мек пясък и плавен вход без много корали, която да е подходяща за малко дете?

# 774
За съжаление резортите си вдигнаха цените , за Нова година 2021/ 2022  беше като предходните години  , но ако сравня с  офертата  за НГ 22/23 година е с 1500 евро по - висока , при същите условия .

# 775
  • Sofia
Shantal, благодаря за споделеното за Varu. А какви са впечатленията ти от плажа? Има ли зона с мек пясък и плавен вход без много корали, която да е подходяща за малко дете?

Подходящо е за дете, да. Всяка сутрин чистеха плажа и събираха мъртвите корали.

# 776
Някой назад беше питал, но не видях отговор: Има ли летели до Малдиви с WIZZ през Абу Даби? Линията Абу Даби - Мале осъществява ли се въобще или засега само е на теория и се отменят полетите? Виждам разписанието, полети има ежедневно но дали се летят реално? Зная, че е бюджетен вариант с неудобни седалки, с  големи дупки в ОАЕ,  и т.н., но ме интересува дали е осъществен от някой?

# 777
Лети се, аз се прибирах с Турци, но на съседния изход бордваха Уиз до Абу Даби - с 4 часово закъснение, пълен самолет с всякакви националности, имаше бунтове, защото беше претоварен и оставяха хора. Аз не бих рискувала!

# 778
Някой назад беше питал, но не видях отговор: Има ли летели до Малдиви с WIZZ през Абу Даби? Линията Абу Даби - Мале осъществява ли се въобще или засега само е на теория и се отменят полетите? Виждам разписанието, полети има ежедневно но дали се летят реално? Зная, че е бюджетен вариант с неудобни седалки, с  големи дупки в ОАЕ,  и т.н., но ме интересува дали е осъществен от някой?

Е ако ги има ежедневно явно се летят реално. Моя приятелка ходи през декември с тях, спаха една нощ в Абу Даби, не са имали проблеми. Но аз също за такива полети бих избрала нормална компания.

# 779
Благодаря! Това ме интересуваше, дали наистина работи този маршрут.

Общи условия

Активация на акаунт