Почивка на Малдивите /Тема 5/

• 66 859
  • 780
  •   1
Отговори
# 690
Достатъчна е снимката на кюар кода-да.
Бяхме от 05.02-17.02 и го даваха всеки ден бури и дъжд-е,само 1 ден видях 1-2 облачета.
Благодаря! Дано и при нас да е читаво времето. А някой разхождал ли се е в Мале? Имаме 4 часа до спийдбота. Нещо интересно там?

# 691
Благодаря! Дано и при нас да е читаво времето. А някой разхождал ли се е в Мале? Имаме 4 часа до спийдбота. Нещо интересно там?

Ужасно скучен град, няма абсолютно нищо за гледане, хем ние бяхме с гид.
Все пак по-добре там да пиете кафе отколкото да висите на летището.

# 692

Ужасно скучен град, няма абсолютно нищо за гледане, хем ние бяхме с гид.
Все пак по-добре там да пиете кафе отколкото да висите на летището.

Досега винаги, когато съм имал възможност, съм прекарвал поне един ден в Мале. Най-добре е на връщане, когато полетът е късен, да се прекара денят там. Всеки път посещавам пазара и освен, че пия по един кокос за долар, си купувам и разни подправки или други плодове. Има няколко тематични ресторанта (индийски, тайландски, китайски и др) и храната е много много добра, а цените са даже по-ниски от тези на островите. На Мале има много приятно паркче, с едно стаааро старо дърво и има какво да се разгледа. Не знам дали още работи, но допреди 3г имаше и "зимен дворец" с ледена пързалка и изкуствен сняг. Беше си атракция. На крайбрежната има кафенета на 2-3 етаж с изглед към океана и в някои има много добри десерти и безалкохолни коктейли.

# 693
Speedboat директно до летището ли спират или трябва да се вземе първо друга лодка.Иначе ние заминаваме в петък но не съм гледал много подробно трансфера до Укулас.

# 694
Здравейте, колко е най-евтиният билет пт България до Малдиви ? И по кое време на годината се ходи там?

# 695
  • Русе
Здравейте,
Планираме почивка в периода октомври, ноември 2023г. За пръв път ще посетим тази дестинация.
Притеснява ме дали ще е много топло през този период.
Моля да ми препоръчате хотел/резорт 4-5звезди всичко включено с транспорт лодка ,не хидроплан.
Благодаря!

# 696
Бяхме от 05.02-17.02 и го даваха всеки ден бури и дъжд-е,само 1 ден видях 1-2 облачета.

Къде гледахте времето? Защото и при нас така го дава accuWeather, дано имаме същия късмет и да не познаят Simple Smile
Ако на някой се е случвало да е валежно, ще сподели ли как се е отразило това на почивката му? Става ли за шнорхелинг докато вали, колко бързо изсъхва пясъка после.....каквото се сетите споделете

Последна редакция: ср, 01 мар 2023, 16:55 от tsvetcheto

# 697
Някои острови имат WebCams и през тези камери гледахме преди да тръгнем времето в момента и го сравнявахме с текущата прогноза, която правят някои сайтове. Тези камери са много удобни.

# 698

Къде гледахте времето? Защото и при нас така го дава accuWeather, дано имаме същия късмет и да не познаят Simple Smile
Ако на някой се е случвало да е валежно, ще сподели ли как се е отразило това на почивката му? Става ли за шнорхелинг докато вали, колко бързо изсъхва пясъка после.....каквото се сетите споделете
Да, там го гледахме. Ходили сме и април-пак го даваха бури и дъждове,а имахме само 1 час дъжд-валя ни точно докато  бяхме на шнорхелинг-беше приказно!

# 699
Ние като бяхме през април валя може би 2 пъти, като единият път беше към 6 сутринта и докато отидохме на закуска в 9 все едно не беше паднала капка. Вторят път пак беше валяло раничко, после беше мрачно до към обяд, използвахме времето да си вземем каяк и да обиколим острова. Следобед си беше слънце и жега както обикновено.

# 700
Днес беше ден, който може да се нарече дъждовен. Сутринта рано, около 7, валя като из ведро. След час - от дъжда бяха останали само локви по улиците, но плажът си беше готов за ползване. По-късно, към обяд се повтори същото, а сега залезът и небето са абсолютно чисти. Имахме си и шнорхелинга, и риболова...

(имам видеа преди и след, но тук трудно се качват видеа и в момента не ми се занимава. по-късно може би)

# 701
Аз съм на Тодо от няколко дни. По прогноза трябваше да вали, но....тук дъжда е точно 5мин. За сега нямаме проблем с него. Валя една сутрин 5мин, снощи пак толкова и тази вечер също. Днес има повече вятър, но ние бяхме и на по-ветровития и не толкова предпочитан плаж. Тук има два плажа. Южен с прекрасен пясък, сенки и вода, без грам вълни, но...поне за мен ужасно пренаселен. Съответно и шезлонги няма....т.е. има но са с намятани хавлии, а хората нз къде си. На северния е много по спокойно и райско, но...има камъчета, изхвърлени корали и повече вятър - два пъти ходим там и двата пъти духа, но пък който иска да гледа подводен свят тук е мястото от острова. Места може да намериш винаги, макар и не на шезлонг. Хубава сянка. Това е за сега. Ако някой има въпроси, ще отговарям когато мога

# 702
Аз съм на Тодо от няколко дни. По прогноза трябваше да вали, но....тук дъжда е точно 5мин. За сега нямаме проблем с него. Валя една сутрин 5мин, снощи пак толкова и тази вечер също. Днес има повече вятър, но ние бяхме и на по-ветровития и не толкова предпочитан плаж. Тук има два плажа. Южен с прекрасен пясък, сенки и вода, без грам вълни, но...поне за мен ужасно пренаселен. Съответно и шезлонги няма....т.е. има но са с намятани хавлии, а хората нз къде си. На северния е много по спокойно и райско, но...има камъчета, изхвърлени корали и повече вятър - два пъти ходим там и двата пъти духа, но пък който иска да гледа подводен свят тук е мястото от острова. Места може да намериш винаги, макар и не на шезлонг. Хубава сянка. Това е за сега. Ако някой има въпроси, ще отговарям когато мога
Само да допълня, че на Тодо на северния плаж освен, че е по-спокойно, там има и възможност да се премине рифа и да се плува откъм външната му страна, мястото което е най-богатото на живот и красота. Недостатъкът на плажа е, че е доста далечко от хотелите, но пък ако споделите тази трудност с вашия хазяин, той ще ви осигури превоз.

# 703
Манфред, благодаря. И преди рифа има страхотни подводни красоти. Корали, риби и т.н. Относно превоза...не ни е нужен. Хотелчето е на не повече от 10 мин пеш, ходейки бавно с 5г дете и разглеждайки всички банани, кокосови палми и живота в тях.
П.с. Може ли да споделиш как е на Укулхас относно плажа. Има ли достатъчно сянка, има ли много руснаци, зеленина. Тук южния е супер пренаселен, едва намираш къде да си сложиш кърпата, какво остава за шезлонг. Има и доста строежи, нз къде ще плажуват тези туристи

Последна редакция: пн, 06 мар 2023, 11:11 от inska_maslinka

# 704
Манфред, благодаря. И преди рифа има страхотни подводни красоти. Корали, риби и т.н. Относно превоза...не ни е нужен. Хотелчето е на не повече от 10 мин пеш, ходейки бавно с 5г дете и разглеждайки всички банани, кокосови палми и живота в тях.
П.с. Може ли да споделиш как е на Укулхас относно плажа. Има ли достатъчно сянка, има ли много руснаци, зеленина. Тук южния е супер пренаселен, едва намираш къде да си сложиш кърпата, какво остава за шезлонг. Има и доста строежи, нз къде ще плажуват тези туристи

На Укулас има 3 обособени плажа - централен (доста пренаселен за моя вкус), северен - който е от наветрената страна на острова и има прекрасен открит риф и там лесно човек може да си намери място сред палмите само за себе си. Но за мен най-хубав е западния плаж - наричам го "нашия", защото и сега за две седмици престой там плажът в 95% от времето беше изцяло само за нас.

Ето го "нашия" западен плаж:

Ето и северния плаж:

Последна редакция: пн, 06 мар 2023, 12:12 от Манфред

Общи условия

Активация на акаунт