Почивка на Малдивите /Тема 5/

• 66 840
  • 780
  •   1
Отговори
# 720
Някой пътувал ли е с Уиз през Абу Даби да сподели впечатления?

# 721
  • Sofia
Аз не съм, но и не бих се гърчила толкова време в тези тесни самолети, без телевизия, без нормална храна … нещо не ми допада идеята, та ако ще и без пари да е. Лондон и Мадрид са ми максимумите на такива авиокомпании.

# 722
  • Луната
Има добри цени при такава комбинация. Може да се съчетае и с няколко дни в Абу Даби.Yum

# 723
Уиз пуснаха тази линия преди няколко месеца. Опитват се да я оптимизират. В началото се кацаше в Дубай и трябваше човек сам да се придвижи до Абу Даби. После направиха изричен шатъл, а след това полетите вече си бяха през Абу Даби. В групата във Фейса за Малдивите (в профилът ми има линк към нея) няколко човека са писали, че са пътували с Уиз. Никой не е споделил за проблеми - забавяния, отмяна на полети или подобно. Ако пътуват 3-4 човека и могат да си комбинират багажите, то тогава излиза доста по-изгодно.

# 724
Уиз пуснаха тази линия преди няколко месеца. Опитват се да я оптимизират. В началото се кацаше в Дубай и трябваше човек сам да се придвижи до Абу Даби. После направиха изричен шатъл, а след това полетите вече си бяха през Абу Даби. В групата във Фейса за Малдивите (в профилът ми има линк към нея) няколко човека са писали, че са пътували с Уиз. Никой не е споделил за проблеми - забавяния, отмяна на полети или подобно. Ако пътуват 3-4 човека и могат да си комбинират багажите, то тогава излиза доста по-изгодно.
Със сигурност обмислям. Така детето ще излезе без пари т.е. 3 билета с Уиз са колкото 2 с др компания. Аз мониторът в самолета го ползвам само за картата на маршрута 😆 , а и по-широко седалки могат да се купят…не е чак толкова зле

# 725
  • Sofia
Щом сте дете по- широки седалки от Уиз не могат да се купят, защото единствените такива са на 1 ред и на крилата, а там не могат да пътуват деца.

# 726
Аз лично не бих пътувал с тях на далечна дестинация.Като се има в предвид тесните самолети,политиката им да изоставят пасажери при отказан полет, допълнително заплащане за багаж и т.н.Преди седмица пътувах с турците до Малдивите и останах впечатлен.Бях ги отрязал преди 10 години заради кофти обслужване но нещата са се променили в положителна посока.Насъаниха ни в 5 звезден хотел на отиване в Истанбул защото имахме 13 часа престой от Варна и ни нахраниха.В самолета изгледах 2 филма хапнахме 2 пъти дремнах малко и бяхме в Мале.На връщане тръгнахме на обяд от Мале и вечерта бях във Варна.

# 727
Аз лично не бих пътувал с тях на далечна дестинация.Като се има в предвид тесните самолети,политиката им да изоставят пасажери при отказан полет, допълнително заплащане за багаж и т.н.Преди седмица пътувах с турците до Малдивите и останах впечатлен.Бях ги отрязал преди 10 години заради кофти обслужване но нещата са се променили в положителна посока.Насъаниха ни в 5 звезден хотел на отиване в Истанбул защото имахме 13 часа престой от Варна и ни нахраниха.В самолета изгледах 2 филма хапнахме 2 пъти дремнах малко и бяхме в Мале.На връщане тръгнахме на обяд от Мале и вечерта бях във Варна.
Естествено, че предпочитам Турците, Катар или Емирейтс, но при три пъти по- евтино с Уиз..Някой знае ли от каква възраст, може да се седи до авариен изход? На 13г вече не е ли възрастен?

# 728
На авариен с УИЗ след 14 години.

# 729
  • Sofia
16 години е изискването за аварийните изходи, от 14 могат да летят без придружител.

# 730
Да настъпиш stonefish ще е голям автогол, в резорта тия бланки с отровните риби звучат стряскащо като " тичай веднага на рецепция, emergency" 😀
А за Уиз Еър си представям да ти отложат полета, както често правят , и ходи се оправяй и пренареждай хотела, па лодката, па хидроплана...

# 731
Някой скоро да е посещавал Дифуши?
Много искам да отида на местен остров и си харесах този Simple Smile

# 732
  • София
Здравейте, търся препоръки за резорти, които имат опция за all inclusive или half/full board и в които плажът от повечето страни на острова е хубав, т.е. с фин пясък и без боцкащи корали.
Станаха точно 10 последователни години, в които за Нова година сме на Малдивите, но винаги ходим в Adaaran Select Meedhupparu, Adaaran Prestige Water Villas или в Soneva Fushi. Хем ни поомръзнаха, хем от друга страна вече познаваме плажовете и знаем в кой район да си поискаме вила, за да бъде плажът пред нея подходящ за дете.
Сега купих билети от 24.12.2023 до 15.01.2024 и се колебая дали да не отделим част от този период, за да пробваме нещо ново. Но пък ако попаднем на остров с плаж, изискващ аква обувки, ще е голямо разочарование.

# 733
Здравейте, търся препоръки за резорти, които имат опция за all inclusive или half/full board и в които плажът от повечето страни на острова е хубав, т.е. с фин пясък и без боцкащи корали.
Станаха точно 10 последователни години, в които за Нова година сме на Малдивите, но винаги ходим в Adaaran Select Meedhupparu, Adaaran Prestige Water Villas или в Soneva Fushi. Хем ни поомръзнаха, хем от друга страна вече познаваме плажовете и знаем в кой район да си поискаме вила, за да бъде плажът пред нея подходящ за дете.
Сега купих билети от 24.12.2023 до 15.01.2024 и се колебая дали да не отделим част от този период, за да пробваме нещо ново. Но пък ако попаднем на остров с плаж, изискващ аква обувки, ще е голямо разочарование.
Може ли да разкажете малко повече за Adaaran Medguparu? И всъщност кой от двата Адаран препоръчвате? Благодаря

# 734
  • София
mimcheto_84, двата хотела са разположени на един и същ остров, просто водните вили се водят отделен хотел - Adaaran Prestige Water Villas и настаняването в тях е по-скъпо. Имат отделен басейн (не че някога ще разбера защо някой би ползвал басейн точно на Малдивите) и собствен ресторант, който е ала карт. Вилите на плажа са в Adaaran Select Meedhupparu, ресторантите към който са с бюфет. Prestige е значително по-скъп, стаите са по-луксозни, гостите му могат да ползват и всички ресторанти и съоражения на Select. Ние първите години ходихме в Select по чисто финансови съображения, след това пробвахме в Prestige, но откакто сме с малко дете така или иначе нямаме интерес към водните вили - струват ми се доста опасни. Харесвам много острова - хем ми се иска да се върна отново, хем да видя и нещо различно обаче.

Общи условия

Активация на акаунт